Njegu kože

5 neverovatnih prednosti crvenog vina za anti aging

5 neverovatnih prednosti crvenog vina za anti aging

Da li bore i staračke pjege na licu ti rastužio? Da li ste bili u stalnom potrazi za koje čarobnog napitka koji može usporiti proces starenja i dati vam veliku dozu mladosti? Onda je vaš čekanje je napokon gotovo. Jer crveno vino može vam dati ono što točno želite.

U posljednjih studija je otkrila da crno vino može usporiti starenje. To je dobra vijest za vas, ako volite crveno vino. Pretraže medija i otkrit ćete naučno izvještaji ukazuju prednosti vina za svoj izgled i blagostanja. Dakle, sada možete podići zdravicu na mladalački šarm zauvijek!

Kako Red Wine radi za borbu protiv starenja?

Crveno vino je bogato antioksidansima. Ovi antioksidansi ići dug put u uništavanju štetnih slobodnih radikala u vašem tijelu. Čudo, ovdje je Resveratrol. Ovo je antioksidant koji pripadaju grupi pod nazivom polifenoli. Stimuliše Sirtuin, što je enzim poznat promovirati DNA popravak i regeneraciju ćelija.

load...

Koncentracija Resveratrol je prilično visoka u crvenom vinu. On je odgovoran za crvenu boju vina i pomaže zaustaviti ranih znakova starenja kao dobro. Ona se aktivno naći u sjemenkama, stabljika, i kože grožđa koje se koriste za izradu crno vino. Iako postoji nekoliko Resveratrol dodataka tamo na tržištu, njihova održivost je pod znakom pitanja.

Prednosti crnog vina Za Anti Aging:

Vrijeme i opet, to je dokazano da vino pomaže da se otkloni proces starenja. Ima prednosti koje će na neki način pokazati na vašoj koži. Neke od prednosti crnog vina su kako slijedi:

  1. Crveno vino čini vaš sjaj kože i odišu mladalački ljepotu.
  2. To smanjuje rizik od prekanceroznih lezija kože.
  3. Smanjuje šanse za dijabetes i Alzheimerove bolesti.
  4. Čuva vaš mozak moć netaknut čak i za vrijeme starosti.
  5. Prednosti arterijskoj funkcije u organizmu.

Koliko Red Wine treba uzeti?

Trebalo bi uzeti 200 - 300 mg vina dnevno usporiti starenje. To znači da istraživači preporučuju dnevni unos od jedne ili dvije male čaše crnog vina sa kapacitetom od 125 ml svaka. Međutim, potrebno je da obuzda iskušenju i držite se toliko samo. Piju više vina nego što je preporučeno može biti štetno za vaše zdravlje i kožu. Dakle, budite oprezni!

load...

Je Red Wine Better Than Crno vino?

Da, crno vino je bolje nego bijelo vino, kada je u pitanju usporava proces starenja. Studije kažu da sorti poput bijelog vina imaju manju koncentraciju resveratrola. Osim toga, način na koji se grožđa za ovo vino uvijek izdvaja njihov ukus kao takve. Ali, evo, ne zaboravite uključiti tradicionalnih vina u vašoj ishrani. Ove vina od grožđa fermentiranih za više od 3 tjedna zajedno sa svojim kože i sjemena. Na taj način, oni izvuku maksimalnu količinu procijanidina.

Sa ovim sadržajem, imaju veći sadržaj polifenola nego bilo koja druga vrsta vina. Opet, tačka u korist crnog vina!

Koji Red Wine treba koristiti?

Znamo da je Crno vino je dobro za borbu protiv starenja. Ali koji? Prije svega, to mora biti tradicionalnog crnog vina. I to ne bi trebalo biti previše slatko ili alkoholičar. Zatim, to su sorte koje možete radije:

  • Australian Shiraz
  • Tannat grožđa iz jugozapadne Francuske
  • Madiran vina ponovo iz jugozapadne Francuske
  • Cabernet Sauvignon
  • Bilo koji procijanidina bogat Crno vino po svom izboru.

Ono što još treba ste s Red Wine?

Dokazano je da vino promovira dugovječnost. Ali to sam ne može biti potpuno efikasan. Evo, potrebno je da par sa zdrav način života kao dobro. Crveno vino je uglavnom integralno vezana za mediteransku hranu. Se završi ova dijeta, zajedno s drugim sortama kao što su morski plodovi, povrće, voće, maslinovo ulje, integralne žitarice, itd To je sve o zdravoj ishrani odgovara zdravog načina života. Ukratko, anti-aging je više o prava ravnoteža sa svojim načinom života. Ne možete osloniti na crno vino na miru.

Dakle, ako ste u potrazi naprijed na dodavanje još nekoliko godina na svoj život, prebacite na crveno vino uz obroke. Ali pazite da ne čine ga ovisnost!

load...