Njegu kože

5 jednostavnih saveta za dobivanje sjajanih usana

5 jednostavnih saveta za dobivanje sjajanih usana

Koji ne želi sočne usne? Žene troše puno novca na kozmetiku. Većina njih obratiti pažnju na lice, oči, kosa, ali šta je sa usana?

Očigledno je da obratite pažnju na naše usne, ali samo koristi ruž, sjajilo za usne, usne balzama nije dovoljno stvarno da se lijepe i usne. U Indiji, mi uglavnom ne obraćaju pažnju ka da naše usne pojavljuju prirodno lijepa. To je vrlo lako doći preslatko i lijepe usne.

Dolje navedeni su nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći da se prekrasne usne. Osim ove savjete, pobrinite se da uzeti zdrave ishrane i ostati fizički zdrav. Za lijepe usne, trebalo bi da imate dovoljno krvi u vašem tijelu kao dobro.

load...

Kako da biste dobili Luscious Lips:

1. Ljuštiti dnevno:

A. Piling pomoću meke četke:

Dobiti dobru bebu četkom ili četkom sa veoma mekim vlaknima i piling tvoje usne lagano svaki dan u jutarnjim satima. Ukloniti one mrtve stanice dodatnih pilinga sloj. Nemojte koristiti svoje redovne četku. To je vrlo oštra na super osjetljivu kožu usana. To mogu povrijediti previše. Dakle, dobiti mekanu četkom i ne zaboravite da redovno ljuštiti.

To je jedan od važnih koraka koje većina žena ne radi uopšte. Možete koristiti svoje redovne paste za zube na četkicu za piling, ali to će definitivno osušite usne. Dakle, ne zaboravite da vlaže nakon piling mrtvih stanica.

load...

B. Piling Sa salveta ili mekim tkaninama:

Ali ako ne želite da ova metoda i plaše povredi sebe, možete koristiti glatku salvetu ili samo pamučnom tkaninom umjesto kista. Čak i to može učiniti mnogo za osjetljive usne. Samo navlažiti krpu i lagano obrišite usne s njim svaki dan. Vidjeti da je platno nije gruba na koži, a ako želite, možete koristiti pastu za zube također. Jednostavno trljati pasta za zube sa krpom ili salvetom.

C. Piling With A Home Made piling:

Također možete ići za domaći piling. Samo uzeti malo šećera, dodajte nekoliko kapi limuna ili meda i lagano ribati tvoje usne s njim. Šećer piling je najbolji piling za usne. Ne zaboravite da redovno radim.

2. Vlaže:

Izaberite dobar balzam za usne na hidratizaciju tvoje usne. Ne dozvolite da se osuše na sve. Vidim da je ima dovoljno za zaštitu SPF tako da može da vas zaštiti od štetnih sunčevih zraka i njihove neželjene efekte, to jest, pigmentacije. Nanesite nakon perete zube ujutro i popodne. Također prije odlaska na spavanje, ne zaboravite da vlaže vaše usne. Uvijek nose balzam za usne s tobom. Neki ruževi se osuši i momak usana. Tako da je uvijek preporučljivo da koristite dobar balzam za usne ispod ruža za usne. To su bila dva najvažnija koraka koje treba slijediti svi. Sada još nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se još bolje usne su u daljem tekstu:

3. Ulja usnama:

Mnogi od vas već znate o ovom savjet. Možete koristiti kokosovo ulje, maslinovo ulje, vitamin E, coco maslac prije spavanja i držati ga preko noći. Ovo će gipka tvoje usne. U tom slučaju, možete preskočiti balzam za usne.

4. Riješi Pigmentacija:

Pigmentacija je sasvim uobičajena ovih dana. Tako da je važno da se riješi to za lijepe i zanosne usne, a za to ništa ne može pobijediti DIY. Postoji mnogo načina i recepata među kojima je najjednostavniji način je da se miješaju nekoliko kapi limunovog soka s nekoliko kapi meda i nanesite ga na usne. Ostavi ga za nekoliko minuta kao čopor i operite ga. Ako želite, možete dodati malo šećera da ga i koristiti ga kao piling previše.

5. Šminka:

Uvijek Odaberite svoje proizvode mudro. Dobiti za usne i ruž za usne u istoj nijansi. Uvek ruž koji dugo ostaje i ne prenosi kada jesti ili piti. Također, dobiti temelj, puder, četkicu i papira tkiva. Neću raspravljati proces detaljno, ali će vam dati ideju.

  • Prije svega, potreban dobar balzam za usne sa dovoljno SPF u njemu. Sačekajte nekoliko minuta kako bi se usne upije kako treba. Sada koriste za usne. Uzmite temelj na vrh prsta i odnose se na vaše usne.
  • Zatim nanesite sloj ruža za usne sa četkicom za usne. A četka vam može pomoći da primijeniti ruž za usne sa uniformnosti. Posuti malo puder na usnama da sloj slegne. To će pomoći ruž ostati duže.
  • Sada primijeniti još jedan sloj ruža za usne. Prevucite više puta ako je potrebno, ali ne primjenjuju se debeli sloj. A debeli sloj lako će nestati, ali tanki više slojeva traju dugo.
  • Sada uzeti tkivo i ukloniti višak karmin sa tvojih usana nežno nanoseči. Dakle, ako je potrebno, koristite dobro sjajilo za usne čija nijansa treba da bude gotovo blizu toga vašeg ruža za usne.
[Read Beauty saveti za zdrave Pink Lips]

Tako da zapravo nije teško doći do sočne usne ako redovno se pobrinuti za njih. To nije moguće ih odjednom. Dakle, redovno pratite ove jednostavne korake i siguran sam da će sigurno dobiti tvoje usne san.

load...