Njegu kože

5 neverovatnih prednosti Mleka i Honey Cleanser - Maska

5 neverovatnih prednosti Mleka i Honey Cleanser - Maska

Da li mislite da akne oznake i bubuljice stvaranje nered sa svojim izgledom? Bojiš li se gleda u ogledalo samo zato što se osjećate vaše lice ne izgleda dobro? Onda imamo rješenje - jednostavan, a opet vrlo efikasan jedan! To je med i mlijeko masku, što je vjerojatno najbolje sredstvo za čišćenje možete koristiti na vašem licu.

Želim da više o ovoj čudo masku i kako ga pripremiti? Onda samo napred i dati za čitanje!

Svojstva meda i mlijeka:

Med ima mnogo osobina koje pomažu popraviti suvim ili peruta kože. To je prirodno ublažavajući koji hidratizira kožu. Med i mlijeko sadrže mnoge antibakterijska svojstva koja pomažu duboko očistiti kožu. Med je vlažilac (Napada slobodne radikale koji šteti koži). Oba vlažilac i ublažavajući svojstva meda pomoći osloboditi kožu slobodnih radikala, pri čemu su se održava razinu vlage u koži.

load...

Kako se prijaviti med i mlijeko za lice:

Primjenom meda i mlijeka na lice ima brojne zdravstvene prednosti, kao što smo gore vidjeli. Pogledajmo kako se prijaviti meda i mlijeka na lice.

Kombinirajući med i mlijeko može pomoći da napravite masku za lice ili sredstvo za čišćenje, ovisno o diskreciji. Dok će sredstvo za čišćenje pomoći lijek Ljuspanje, maska ​​hidrira kožu i ostavlja mekom.

The sredstvo za čišćenje:

Sastojci:

 • ½ Kup bez ukusa i nezaslađene mlijeko
 • ½ šolje meda

Kako napraviti:

 1. Početi mućenje mlijeko i med zajedno. Umutiti mješavina za najmanje dvije minute.
 2. Koristeći vrhove prstiju rada sredstvo za čišćenje ravnomjerno na lice za najmanje dvije minute.
 3. Pustite ga da radi 10 minuta.
 4. Operite sredstvo za čišćenje isključiti pomoću mlakom vodom.

The Face Mask:

Sastojci:

load...
 • 1 žlica bez ukusa, ravnice i nezaslađen jogurt.
 • 1 žlica sirovog, neobrađenog i nerafinirani med.

Kako napraviti:

 1. Početi mućenje med i jogurt. Umutiti smeša za najmanje dvije minute.
 2. Spread smjese ravnomjerno po licu. Koristite vrhove prstiju da se širi masku ravnomjerno na lice.
 3. Pustite ga da radi 15 minuta.
 4. Isperite masku sa toplom vodom.

Prednosti med i mlijeko za čišćenje / Maska:

1. Glowing Skin:

Med i mlijeko masku vam daje instant sjaj čim ga isperite. Med i mlijeko sadrže mnoge antioksidanata, koje su dobre za organizam. Med i mlijeko masku djeluje kao veliki pick-me-up i mogu učiniti čuda nakon dugog dana na suncu. Ona također pomaže smanjiti štavljenje.

2. Liječi Ispucale usne:

Zime može biti posebno oštra na usnama. Primjenom kombinacija meda i mlijeka na usnama može izliječiti ispucale usne brzo i efikasno. Redovna primjena ove kombinacije će pomoći izliječiti one ispucale usne ekstra brzo.

3. Uklanja Ožiljci:

Med i mlijeko su poznati po tome da pomogne ukloniti ožiljke. U stvari, oni pomažu ukloniti ne samo akne i druge pigmentacije kože, ali rana ožiljaka, pa čak i boginje ožiljke. Svakodnevno primjenom meda i mlijeka će vam dati najbolje rezultate.

4. Sprečava starenja:

To može izgledati neverovatno, ali primjenom meda i mlijeka za lice može pomoći da smanjite one fine linije i bore koje su počele da izgledaš staro. Masku meda i lice mlijeko sadrži mnoge antioksidanse koji pomažu obuzdati pojavu sitnih linija i bora na licu.

5. Liječi akne:

Ako akne je te muči, med i mlijeko masku je tvoj spasitelj. Redovna upotreba može pomoći smanjiti učestalost i crvenilo od akni. Sirovi med je poznat po tome izliječiti akne, a njegova efikasnost povećava kada ga miješati sa mlijekom.

Jeste li ikad pokušali med i mlijeko za lice? Dakle, sljedeći put kada želite da biste poboljšali izgled, ne zaboravite da isprobate meda i masku mlijeko za lice! Zašto ne isprobate ove čarobne maske danas i recite nam kako je to pomoglo vašu kožu? Dijele svoja iskustva s nama u komentarima ispod teksta!

load...