Njegu kože

10 vrhova za suhu kožu

10 vrhova za suhu kožu

Ono što je za suhu kožu?

To je stanje u kojem koža je u mogućnosti da zadrži vlagu ili je ima nizak nivo proizvodnje sebuma. To može biti prirodno ili zbog različitih faktora životne sredine.

Beauty savjeti za suhu kožu:

Suha koža može biti problematična, pogotovo zimi !!! Međutim, to bi mogao biti jedan od razloga, osim od ostalih heriditetnih, prekomjerne lijekove i pretjerane izloženosti zagađenju.

Nijedan pojedinac bi radije da zadrži se u državi u kojoj je koža suha i osjećaj rastezljiva. Pa šta ti misliš da možeš?

Fret ne! Evo nekoliko velikih i prirodni savjeti suvo za njegu kože koji će vam pomoći osloboditi svoj sasušena na taj način ponuditi meka, sjajna i hidrirana koža.

load...

1. Bath Time pravila:

Osigurati svaki dan da je vrijeme potrebno za tuš je kratko. Pored toga, pobrinite se da tuš sa toplom vodom i previše tople vode na koži može se osuši prirodnim uljima, čime se suši kožu odmah. Bilo bi sugestibilan koristiti sapune i suočavaju se pere da su nježna, kao što bi se smanjio rizik od skidanje vlage.

2. Nakon Tuš njegu:

Nakon tuš, nikada utrljati sebe ubrusom da se osuši, umjesto toga tapkajte osušiti višak vode. To će vam pomoći zadržati kožu mekom i podatnom, pomažući vam smanjiti rizik od iritacije kože. Čim si ti iz kade, pobrinite se da vlaži! Ovlaživač ne dodaje vlage na kožu, međutim, pomaže vašoj koži da zadrži vodu već prisutan u njemu. Dakle, nakon kupka vrijeme je najbolje vrijeme za losion!

3. Najbolji recept vlage:

Pobrinite se da hidratantnim losionom koji koristite ima suhe kože prijateljski sastojaka kao što su dimetikon, što je silikon koji čuva vlagu u zamci. Hijaluronska kiselina, mineralnih ulja, kao i vazelina su svi tvrdili da su kože prijateljski sastojaka.

load...

4. Anti-Aging ne-ne:

Anti-aging proizvodi su strogi ne za suhu kožu. Međutim, ako koristite bilo, pobrinite se da su bez retinoid ili AHA, kao ovih sastojaka se smatraju vrlo iritirajuće za suhu kožu.

5. Pokušajte Fish Oil pilule:

Njegovati kožu temeljito, uzimajući zdravo potrebno hrane i dodataka je važno. Neki ulja i najbolje radi kada se uzima interno. Studije pokazuju ribljeg ulja, kao što su Cod ulje jetre može pomoći za ublažavanje suhe kože, uglavnom zbog svoje omega-3 kiselinama.

6. Priuštite vam ruke i noge:

Koristite rukavice i čarape u zimskoj sezoni kako bi zaštitili svoje ruke i noge od sušenja. Pobrinite se da vlaže ruke i noge sa piling i hidrataciju dizajniran posebno za suhu kožu.

7. Ne zaboravi Usne:

Usne su posebno sklone pucanje, tako da koristite usne piling za piling i njeguje vaše usne. Čak i domaće usne piling sa šećerom i limunom je dobro. Koristite dobar robusne balzam za usne i primjenjivati ​​svakih nekoliko sati! Pobrinite se da zaštitite svoje usne od prašine, zagađenja i teških zimskih vjetrova. Oni su najčešći razlozi da napuste usne na cedilu.

8. Ljuštiti:

Ribati vaše dobre kože najmanje dva puta tjedno, ako imate osjetljivu kožu onda jednom nedeljno. Ali se to mrtve kože sa lica. Međutim, pobrinite se da koristite proizvode koji će odgovarati vašim suhu kožu uz osiguranje da je proizvod visokog kvaliteta brend.

9. Koristite Dobra krema za sunčanje:

Od suhe kože je već sklona bora i starenja, sunce može izazvati više štete. Dakle, koji ima dobru zaštitu od sunca ili sunce blok može pomoći vašoj koži izgledati mlađe. Takođe je veoma važno znati pravo SPF potreban za vaš ton kože i tip. Tražiti preporuke dermatolog prije korištenja bilo kojeg proizvoda za zaštitu od sunca,

10. Dermatologa:

Ako ste sve probati i dalje imaju izrazito suhu kožu, kod doktora, možda imate problema poput ekcema i možda trebati lijekove za to.

Domaći Ljepota Savjeti za suhu njegu kože:

1. Mix aloe vera pulpe s jednom žlicom razmućena kremu ili domaći skuta i jednom kašikom meda. Mix ove sastojke temeljito i nanesite ga na lice za 10 do 15 minuta. Kasnije isperite ga čistom vodom.

2. Piling kašiku papaja pulpe i nanesite ga na suhu kožu lica za ponekad. Zatim isperite ga s normalnom vodom.

Redovne njegu kože će vam pomoći u postizanju meka, podatna i sjajna koža, čime vam pomaže da se smanji rizik od fine linije, bore, vrane noge i osip.

Nadam se da ove suve ljepotu kože savjeti pomoći vašoj koži zadržati bebu mekom!

load...