Ljepota

Kako uvijati kosu ravnim gvožđem

Kako uvijati kosu ravnim gvožđem

Ponekad u redu, često moja prirodna kovrče jednostavno ne uradi to za mene. Jer budimo iskreni. Prirodne kovrče nikada neće biti savršeno ujednačen i svilenkastom spirale da ste dobili od vrućeg alata.

load...

Već imam ispravljanje željeza (očito), i kažem sebi ne mogu opravdati kupovinu figaro kad već imam kovrdžavu kosu. Ali kad radim pokušati promašiti moju kosu za ravnanje, Nikako ne mogu da ga sasvim u pravu.

Ispalo je da sam pravi bajillion grešaka. Charise Bauman od Aveda instituta i akademija u Torontu slomio ga za mene, tako da slijedite ove savjete ako ste ikada hteli da multi-zadatak sa svojim ravnim željeza. Ili ako ste kovrčave kose ludi poput mene koji je rijetko zadovoljan ide prirodno.

Korak 1: Odaberite svoj curl

Odlučite da li želite da se pregib da idu prema licu, ili dalje od lica.

PREMA LICE: ". Okretanje željeza prema tvom licu je zavodnica, seks mače Think Victoria Secret modela", kaže Charise. Slučaj u točki: Victoria Secret model Adriana Lima. Uh, predivna.

Od lica: Charise preferira ovu tehniku ​​za većinu njenih klijenata. "To otvara lice. To pokazuje povjerenje, jer ste i sami izložiti malo više, a ne krije iza svega kosu." Davne 2009. Godine, Kaley Cuoco potpuno je ovaj koncept. To je bilo prije nego što je počeo da pravi neke upitne odluke ljepotu. Želimo da ovaj Kaley nazad!

Nervozan: A ako želiš nešto malo više rock 'n' roll, samo ti srediti krajevima pomalo kao Drew Barrymore.

Korak 2: Manje je više!

load...

Mislio sam da mi je potrebno da podijele svoju kosu u milion malo komada, i uviti svaki pojedinačno. Ali ne. Charise uvijene moju kosu, kao što je, samo osam ili devet-ish obrtima pegle. Um. Blown.

Podelite glavu na četvrtine kao da ste crtanje horizontalnu i vertikalnu liniju kroz balon. Svaka sekcija treba samo otprilike 3-6 lokne (matice !!) ovisno o debljini kose.

Također:

  • Rade u većim sekcijama ostavlja manje prostora za pogreške, i osigurava da svaki pregib je iste veličine.
  • Uvijek možete odvojiti uvijen sekcije post-željeza ako želite više komad-y izgled.

Wow. Tako istina.

Korak 3: Curl kao da je Božić!

Žao nam je, nema stvarnih poklona ovdje. Samo poklon raskošnih kovrče. Ha!

Dopusti mi da objasnim. Ispravljanje pegle nisu napravljene uvijanje kose. Oni imaju rubove, tako da oni nisu najidealniji oblik za stvaranje savršen uvijanje. Za nas amatere, petljanje s kontinuirano izvrtanjem željeza skroz pramen kose ima tendenciju da ne ide dobro. Ako pauzirate tokom tog procesa, vi zagrijati određeni dio vaše kose i dok se pritisne protiv greben gvožđa, što ostavlja užasno dent. Moja najveća greška koju je pokušavao da istovremeno rotirati i povucite niz željeza.

Rešenje: Pravi se da se uvijanja traku na poklon!

  1. Uzmite pramen kose.
  2. Pričvrstite ga s ispravljanje željeza.
  3. Prepletite željeza ili prema ili dalje od lica.
  4. Povucite željeza prema dolje bez okretanjem bilo više nego što već je.
  5. Ta-da! Sljedeći komad!

Korak 4: Tretirajte kraći slojeva različito

Kada odete promašiti svoj najkraći komada kose (one koje uokviruju vaše lice), držite ga jednostavno. Od kraći komada teži manje, savijajući ih iz vlasišta će vam dati "uvojak klaun uvijanje." Tužan.

Umjesto toga, uzmite komad samo na dnu i učiniti mali obrt.

Dakle, ukratko:

1. Izaberite pogledati. 2. Da li je u samo nekoliko sekcija. 3. Nemojte se sve uvrnutom sa željeza.

To su bili kovrče koje sam dobio od test-vožnje sve tips Charise je! (Samo u slučaju da ste bili znatiželjni.)

Sada možete imati svoj kolač i jesti previše. Ili u najmanju ruku, imaju za ravnanje kose i uviti kosu previše.

Da li ste ikada koristili stan željeza promašiti svoju kosu? Da li ste čineći iste greške kao i ja? Da li uviti kosu, iako je to već kovrdžava?

load...