Ljepota

Kako se vratiti iz Ombre kose

Kako se vratiti iz Ombre kose

Ne zaboravite onih hrabrih pionira Ombre trend boju kose, oni koji su došli ranije? Rachel Bilson, Drew Barrymore, Alexa Chung, Jessica Biel. Da ne spominjem naš vrlo vlastiti Michelle. Pa, oni su sve dalje.

load...

Siguran sam da svi mi znamo Ombre-možda najduže žive Ombre Rachel Bilson u povijesti čovječanstva.

Ali, ko ju je video na Comic-Con ovog ljeta?

Bez Ombre, ona izgleda više sofisticirane, zar ne?

Drew Barrymore imao nešto strašno ombre.

Zatim, ona uključi ga za sve preko vatrene auburn nijansu, možda moja omiljena boja kose ona hasEVER gotova (što govori puno).

Alexa Chung, s njom ključnu kost-skimming bob, nesumljivo je bio plakat dijete kraće kose Ombre (Shombré?).

Ali čak i ona se razišli s njim za svježiji, mladalački boja sve gotovo. (Ovaj mjesec, možete vidjeti njen novi kosa na naslovnici oktobarskom broju britanskog Vogue-a.)

load...

Posljednje, ali svakako ne i najmanje važno, Jessica Biel imala šta ja vjerujem da je najmekša, najlepši ombre od svih njih. Uparen sa Undone, pada uvijen krajevima (što nikada nisam video uradio, kao i, samo kažem '), bilo je potpuno anđeoska.

Dakle, to je bio potpuni šok kada je napunila do Glamour party sa skoro raven kosu!

(Napomena: Ona faffed o sa sve vrste upaljača krajevima i ističe i šta sve ne, jer, ali ti poentu.)

Možda se osjećate kao pravi promjene, previše. Sada kada idemo u jesen, mnogi od nas u potrazi za dublje, tamnije i bogatije tonove, da ne spominjemo samo ima jedan jednobojni umjesto da tamne-u-svjetlu ombre gradaciju. Ali, šta ako nemate A-lista kolorističke pri ruci kad god se sviđa novi izgled? Nema problema. To ne može biti jednostavniji za pravo napreduje tvoj stil ombre u na trend pada u boji!

Natrag u ljeto, Ombré'd sam prijatelja Eve kosu od nje prirodno, srednje smeđa, i izgledalo ovako:

To je zapravo drastičnije nego što izgleda na slici; plavuša počela viši i bio je življe. Ali, nakon što je veliki šišanje, ona je smatrala da je svjetlost krajevima joj je izgled kose prekratak. Imajući to na umu smo smatrali povratak korenima je potrebno, tako da ima za cilj za nijansu koja bi bila što bliže njoj prirodnu boju kose moguće.

Kako odabrati svoj boje (u sciencey bit)

Ključ za dobivanje prirodne sve više tamne boje je da se koriste dva različita nijanse, jedan tamnije na vrhu i jedan upaljač na dnu. Razlog za to je da se tokom vremena krajeve vaše kose će prirodno posvijetliti (mislim na mega-suptilan ombre ili kosu djeteta). Kada ljudi ponovo ovaj efekt sa bojom kose, to je ono što sprečava sve više hlad gleda malo "off" ili previše ravan. Međutim, dramatične ili suptilan svoj ombre bio prije, ovo pravilo boja je ista.

Pošto smo pokušavali obnoviti Eve prirodna boja, odabrali smo L'Oréal Paris Casting Creme Gloss Boja kose u 432 Rich Espresso za gornju polovinu:

U Sjevernoj Americi, to se zove L'Oréal Paris zdravi izgled creme gloss boja i najbliži susret vjerojatno će biti 4 Dark Brown:

L'Oréal Paris zdravi izgled krema za usne u boji, na Amazon.com, Drugstore.com, Ulta Ljepota i Well.ca

Onda smo koristili 535 Čokolada za donju polovinu.

U Sjevernoj Americi, to bi vjerojatno bilo 5G Golden Brown:

L'Oréal Paris zdravi izgled krema za usne u boji, na Amazon.com, Drugstore.com, Ulta Ljepota i Well.ca

Iako su imena boja nisu iste od zemlje do zemlje, prvo slovo je da uzme u obzir: 4 znači tamno smeđe i 5 znači srednje smeđe. Koristeći neutralni Brown vrha i toplo smeđe za kraj je način fail-safe radi zaštite od bilo kakve zelene primjesa razvija u plavuša područjima, nešto što se može dogoditi sa bojama pepela kao rezultat osnovnog zelena / plava pigmenata. Ne zaboravite da biraju samo boje koje su jedna nijansa apart-inače, razlika će biti previše uočljivo i neće uklopiti kao dobro.

Ja osobno ohrabriti ljude da ne idu tamniji od nivoa 3 na najviše. Bilo koji tamnija od ovoga i riskirati svoju kosu tražim dosadan i umjetno crne, a ne prirodni, duboko smeđe. Oh, a kada ide tamnije u cjelini, ne paničite ako imate mega-tamnu kosu kada ste prvi put operite. Ovo je čest problem sa kosom boje, ali u roku od nedelju dana od redovno pranje i stil, boje će nestati na ispravan hlad (i ostati like it!).

Preporučujem pomoću ovog L'Oréal Paris spektar boja za ovaj proces. To je odličan izbor za pokrivanje Ombre kao što sam da je potrebno dobro da beljenog kose, bolje od mnogih stalnih boja sam ranije koristili.

Što ćete trebati

  • Dve kutije za bojenje kose (L'Oréal Paris zdravi izgled ako je to moguće), i jednu nijansu, osim
  • Tint četkom i zdjela (opcionalno)
  • Timer
  • Ručnici i odjeća vam ne smeta uništava

Kako ofarbaj kosu od ombre

Slijedite ove četiri super-jednostavna koraka za transformaciju vaše ljeto ombre u mraku, pasti deliciousness!

1. Mix bojama

Mix četiri dijela tamnije boje sa jednom dijelu lakši boje, a zatim koristite da za gornju polovinu vaše kose. Za donjoj polovini, rade upravo suprotno u odvojenoj posudi. Volim da miješati boje na ovaj način, kao što sam osjetiti uvodi malo više dubine i čini ih malo manje stanu.

2. Nanesite tamnije nijanse

Možete primijeniti boju sa svojim (rukavicama!) Ruke, ili koristite nijansu četkom i zdjela kao što to rade u salonima. Počevši sa tamniju nijansu, nanesite ga od korijena do sredine dužine kose. Ovo sam uradio sa nijansom četkom, jer Eve ima gustu kosu i morao sam da budem siguran da su obuhvaćene sve vrhunaca koje sam stavio u ranije, ali ako želite da samo utrljajte u svojim rukama, to je u redu previše.

3. Nanesite lakši hladu

Nakon što ste pokriveni gornjoj polovini kose, nanesite lakši nijansu od sredine dužine do kraja. Preklopite lakši boje sa tamnije malo, jer će to uklopiti u dvije boje i osigurati ravnomjerno prešlo rezultat. Ne brini o primjeni lakši boja tačno u trenutku kada je plavuša počinje ni; boju čak će sve to.

4. Neka se razvije

Slijedite upute paket za maksimalno vrijeme razvoja. Provjerite krajeve kosu-do one i dalje izgledaju kao ombre? Ako je to slučaj, pričekajte još pet do 10 minuta i ponovo provjeriti. Kada je do tog vremena, isperite i stanje po uputama. Nakon što je suha i stilu, gotovi ste i da je vrijeme za uživanje u novi pad izgled!

Evo Eve nakon:

L'Oréal Paris zdravi izgled Creme Gloss boja je dostupna na Amazon.com, Drugstore.com, Ulta Ljepota i Well.ca.

Javi mi ako probate ovaj! U međuvremenu, reci mi:

Jeste li i dalje Ombre fan ili potpuno zbog toga? Hoćete li ići tamniji za jesen / zimu? Da li više voliš kosu celebs 'prije ili poslije?

load...