Ljepota

Kako očistiti kosu sa Kevin Murphy bojom

Kako očistiti kosu sa Kevin Murphy bojom

Boja kose preuzimanje rizika: čini se kao sjajna ideja u teoriji, ali puno ljudi zna da je došao ponedjeljak, njihovi šefovi i kolege neće biti dole sa Peek-a-boo niti koje su izgledale tako dobro u subotu navečer. Power odijela i pink kosa jednostavno ne stvarno idu ruku pod ruku. Što je, u redu, shvatili smo-postoji vrijeme i mjesto za sve.

load...

Pa šta radiš ako vaš životni stil ne dopušta radikalnu kosu promjena boje (ili ako ste jednostavno nije dovoljno hrabar da se posvete mom Manic Panic dip-dye tutorial)?

Odgovor je sjenilo. Zapravo, kosa sjena, ako hoćete. Kao što ćete vidjeti u ovom Vid iz 2018. Godine, Australian kosa pro Kevin Murphy je govorio o tome bez posvećenosti tehnika boja dugo prije nego što je došao sa svog proizvoda:

Ali-breaking news -as decembra, oni uvode beli jedan!:

Zašto bijelo je ekstra super:

  • Možete ga koristiti kao bazu na tamnoj kosi kako bi ostale boje pop čak i više.
  • Možete ga koristiti kao mikser sa drugim bojama stvoriti pastelnim nijansama.
  • To može pomoći olakšati plavuša naglašava.
  • To služi kao džep suvi šampon za plavuše.

Još nisam probao, ali s obzirom da volim eksperimente ljepote (i svijetle boje za kosu), nisam dao drugi nijanse vrtlog. Provjeri!

Evo još jedan video pokazuje kako se koristi:

Nakon testiranja kroz "bube" nekoliko puta, evo šta sam naučio:

1. To je u neredu!

Ovi mali loši momci su toliko zabavno, ali opsceno neuredno. Oni imaju istu konzistenciju krede, tako da propada i stvaranje visoko-pigmentirane čestice prašine koje će mrlje. Sada imam roze-tonirana mrlja na mom tepihu. Oops!

load...

Dakle, da li koristite Color Bug, sjenilo ili kreda, ogrnuti ručnikom preko ramena ili nositi staru košulju prije nego što počnete. Da li kosu u ne-tepihom područje koje možete čisti nakon toga.

 2. Koristite tih mišića.

Našao sam da je najlakše dobiti jake boje ubacivanjem pramen kose između Bug i jednom rukom. Kao što sam gurnula Bug protiv moje kose, koristi sam odriješene ruke da pritisnete i trljam kosu u / protiv Bug.

Također možete pokušati uvijanje kose kao što primijeniti u boji; ovo daje joj teksturu tako da pigment mogu vezati.

3. Protresite ga. Nije isključeno.

Jednom kada ste zadovoljni količinom i postavljanje boje, pokrenite prstima kroz kosu samo čak ga i dobiti osloboditi od bilo kakve krede pramenovima koji možda krije unutra. Ipak, ne pretjerujte ili ćeš samo protresi boja pravo out!

4. Provjerite vremenu.

Jer moj prijatelj, tako si zajebao ako pada kiša. Vaš outfit će postati vruće nered kravatu boje.

5. Želite više pigmenta ?!

Mislili ste da se prijave puder na suhu kosu, ali ako želite više intenziteta, pokušajte stavljajući ga kada vaša kosa je i dalje malo vlažna iz tuša, ili još malo vlažna sa proizvodom. (Think redovnog kredom: kad ste nacrtali na mokroj tabli boja je mnogo hrabar.)

NAPOMENA: nastaviti s oprezom. To oprati outjust isto kada sam se prijavila da se osuši i mokru kosu, ali ja sam brineta. Blondes treba da budu oprezni jer na svjetlu kosu, može potpuno mrlje. (Iako će na kraju ispere tokom vremena.)

U krajnjoj liniji,

Ako želite isprobati neke divlje kose da nećete požaliti sljedećeg jutra, kosa sjena je put kojim treba ići. (I Color Bug je najbolji način da se to uradi. Usuđujem se neko pokušati i biti inovativan. Ne samo da je to potpuno privremeno, ali hajde-to je način lakše nego pokušava DIY sa stvarnim sjenilo ili kreda!)

Osim toga, ako ste isprobati ovu tehniku ​​i onda shvatiti da to nije tvoja stvar, samo reći "ne". Bukvalno. Tresti glavu i nazad, a boja će malo breeze van. Znam, pokušao sam ga.

Happy eksperimentisanje!

Da li ste pokušali kosa sjena još? Da li ste koristili bilo koji drugi način da se temperatura boja kose? Ikad obojena kosu svijetlu nijansu-koristi više stalni vrstu proizvoda-i odmah pokajao?

load...