Ljepota

Kako ići mračnu plavušu kod kuće

Kako ići mračnu plavušu kod kuće

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Ja zaista želim da se postigne platina / bež, kremasti pepeo plava boja kose kod kuće. Moja prirodna boja kose je prilično tamno smeđe, ali moram to istaknuti na pješčane plavuša, a onda ponekad koristi toner koji također olakšava ga. 

load...

Čak i kada imam naglašava uradio, moja kosa je tvrdoglav i ne uzima boju koja dobro, a zatim u roku od tjedan ili dva pojaviti Brassy tonove naranče, koji ne mogu da podnesem. 

Nikad nisam pokušao bojenja moje kose kod kuće, ali ja sam umoran od frizera, i samo želim da naučim da to na svoju ruku i postigao bolji plavuša. Mogu li farbam sve to bez potrebe da se skinu boju sa bleach? - Gem

A: Gem, lijepa slika! Prvo, evo loše vijesti. Nažalost, ja ne mislim da je realno da odete platinasta plavuša kod kuće-a ja ću objasniti zašto.

Sa slika koje si mi poslao, vidim da je vaša prirodna boja je oko nivo 4/3, što je vrlo tamno smeđe, gotovo crne boje. To je razlog zašto, kao što ste spomenuli, vaša kosa ne uzima posebno dobro u boji; to je zato što je to prirodno tako mračno. Tako da bi trebalo da ga prvo bleach, možda čak i dva puta, da ga platine, a zatim ga tonira kasnije. Podizanje kose iznad dvije nijanse zahtijeva izbjeljivač, a to je posebno kada Brassy tonove počinju da se razvijaju.

Dobra vijest je da bi izgledala prekrasno s malo tamnije, bogatiji plavuša. Takođe bih da se udaljite od sprečila naglašava da više sofisticirane boje dvaput proces. Lično, ono što bih ja volim za vas je bogat svjetlo smeđe / tamno plava sa suptilnim, ton-na-ton naglašava. Vaš postojeći ističe će raditi dobro za vas, jer kad ofarbati nad njima, da ćete dobiti neke suptilne varijacije boja u svakom slučaju.

load...

Imaš lijepo lice, i ton kože i karakteristike podsjećaju me Mariah Carey. Ovdje je primjer boja, mislim bi bilo vrlo laskavo na tebe:

Za ovu vrstu izgled, vi bi trebalo da podigne vašu prirodnu boju za oko četiri nivoa. 

Preporučujem koristeći Garnier Nutrisse Radiant Blondes 8.13 Bež Ash Blonde ili Garnier Olia 8.13 Champagne Plava na ponovni rast u posvijetliti vašu prirodnu boju se malo. Ostavi ga na korijene za maksimalni put i dodajte ekstra 10-15 minuta samo da daju dodatni udarac (provjeru je cijelo vrijeme!). 

Nakon toga, predlažem da miješati Garnier Nutrisse 70 Almond krema i 73 Dark Golden Blonde. Nanesite mješavinu svuda da popuni tih prethodnih ističe i postigla mekan, topao tamno plava.

Ovaj drugi izgled je malo lakši i svjetliji zbog efekta balayage, s vrhunaca koncentriran prema krajevima. Ova vrsta boje bi zahtijevalo malo više posla. 

Prvo, trebalo bi da mix Garnier Nutrisse 70 badema krema sa 73 Dark Golden Blonde, i primijeniti mješavinu svuda za postizanje osnovne boje. Nakon toga, možete koristiti naglašavajući kit (koji će sadržavati izbjeljivač) staviti neke suptilne pruge kroz kosu, koncentracijom ih prema krajevima za efekt prirodno preplanuli. Ne bi potrebno da napusti izbjeljivač na za dugo, jer želite samo suptilne ton-na-ton boja varijacija za stvaranje pokreta i dimenziju.

Nakon toga, ja bih koncentrirati na duboko uređaj kosu i dobiti koliko sjaj na to moguće! Pokušajte i smanjiti topline stil, takođe, posebno sa alatima na kosi, kao što su straighteners ili curling hvataljke. Preporučujem Bleach Londonu Reinkarnacija maska ​​za to; to je najbolje duboko uređaj sam ikada koristio.

Kao završni komentar, munja kosa otkriva toplinu u njemu, tako da će najvjerojatnije ostati s nekim Brassy tonovima. Pobrinite se da pokupiti ljubičasti šampon, kao što su Provoke Touch of Silver dva puta tjedno tretman ili John Freida Tone Ispravljanje šampon da neutralizira bilo brassiness i osigurati meku, prirodnog izgleda plavuša!

load...