Ljepota

Felicity Jones je upravo ispunio savršene oči očiju (i evo zašto)

Felicity Jones je upravo ispunio savršene oči očiju (i evo zašto)

Felicity Jones u 2018. ADG Awards.

Felicity Jones, brzo postizanje statusa #beautycrush, prisustvovao ADG nagrada ovog vikenda, a ja ću ga zvati odmah. Njena mačka oči su neke od najboljih u istoriji mačka oka. Ti ćeš potrebu da se vide ove izbliza. 

load...

Ona je također nosio Erdem cvjetnim bluzu-haljinu koja bi tragično na bilo koga drugog. Ali to nije ni tu ni tamo.

Hottie Engleski učiteljica ljepote, zdravo. 

Ali čak i ako nisi sa mnom na matronski-šik outfit, znam da ćeš biti oduševljeni narednih nekoliko slika. 

Prvo, zbog njene kože. Felicity ima jednu od najljepših ten sam ikad vidio na crvenom tepihu (jasno, ujednačeni, nemoguće blistava i sjajna, ali ne i masna). To je ono što ste zapazili o njoj šminke pre svega, što mislim da je i treba da bude.

Da li sam u pravu? Onda uočite crna mačka oči, koji čine apsolutno divan kontrast protiv nje svježe lice-ona nema jake obrve, niti hrabar rumenilo, niti bilo na usnama, osim malo blijedo sjajne mrlje. 

Ako pogledate pažljivo, vi ćete također shvatili da se mačka oči nisu gimmicky oni, u nedostatku boljeg izraza. Nema pretjerana flick ili pregib na vanjskim rubovima-oni samo grliti liniju trepavica-a oni su grafički dok je još bio žensko. Ovo je vrsta šminke težim da, u kratkim crtama.

Sada, možda nećemo biti u stanju da tačno replicirati kože (osim ako, znaš, svi smo samo dobiti nove roditelje), ali dobra vijest je da smo da kopirate ovaj šminke oko očiju. Što sam više buljiti u nju, sve više shvatam da je sve u malim detaljima. 

Evo pet razloga zašto ova mačka oči su posebno savršeno:

Redova Start ultra-tanki na unutarnji kut

load...

Pogledajte kako mršav te linije? I kako se postroje upravo u suzne kanale? Ovo je zaista ključ za elegantnog mačka oka. Mislim da je najlakše, ako to radite sa tankim kosi kist poput MAC 266 i gel liner (volim Tarte amazonske Clay Dual Liner). Zapamtite, uvijek možete oduzeti boju s Q-Tip i neke Bioderminu. 

Onda se Deblji Kroz sredinu

Ovo je mjesto gdje se drama događa. Kao liniju putuje od unutrašnjeg ugla nakon kriva oka, treba dvostruko ili trostruko u debljini. Felicity ima dosta poklopac prostora za rad sa pod njom naborima; za osobe s kapuljačom oči, deblje linije, to bolje. Za ovaj dio, prvo povući crtu sa gelom ili olovkom i onda preko nje sa tečnom (Felicity je nosio Dior Diorshow Art Pen u prošlosti).

Nema Flick

Znam da zvuči nelogično, ali pogledaj na krajevima ovdje. Oni su šiljate, ali pravac i dalje grli oči idu dolje i van, a ne sklupča. Način na koji se to uradi je povlačenjem iz dna liniju trepavica, ne vrha (opet, volim koristiti kosi kist ovdje). Kada znate gdje želite vaša mačka oči do kraja, samo spojite linije i popuni. Mislim da je ovo mnogo više moderan, suptilan, sofisticiran i jednostavan način da se mačka oka nego pokušava da uradi retro naglih pokreta.

Uložak padne ispod očiju, Too

Uzmi oko jedne trećine puta ispod, vodeći računa da linija je vrlo mršav i meka. Vi ne želite da zatvorite oči akciju teške linije-gornji kapak i dalje treba da bude u fokusu.

Top vodena linija se popunjavaju

Kao što možete vidjeti na Felicity, ovaj korak potrebno je cat eye na viši nivo. Koristite vodootporne gel eyeliner (volim Smashbox Uvijek Sharp Waterproof Kohl olovka za oči) da popuni u unutrašnjem gornjem poklopaca, tako da ne postoji kože pokazuje oko trepavica na sve. To samo pomaže da bi ga više grafički, tako da se oči zaista pop. Ali pazite da ne ispunite donji vodena linija-svakako žele malo prostora za disanje tamo.

Dakle, vi to-recept za savršen mačka oči imaju. Hoćete li se kopira ovo?

Kupujte Story

Ti se sviđa Felicity je šminka ovdje? Šta mislite o ovim mačka oči? Šta bi vi koristite za kreiranje ovaj izgled?

load...