Briga za kosu

Kako koristiti riblje ulje za rast kose?

Kako koristiti riblje ulje za rast kose?

Uz sve veći nivo zagađenja, UV izloženosti zračenja i nezdravog načina života i, jedan od najpoznatijih pogođenim područjima u kojima većina nas se ovih dana suočava sa problemom je naša kosa.

Za one koji su posebno zabrinuti zbog prorjeđuje i pada kosa, to je izazov za promociju rast kose. Postoje razni prirodni proizvodi koji vam mogu pomoći pokrenuti rast kose. Među njima, jedan od najboljih proizvoda je riblje ulje. Ovo bi trebalo da ima bezbroj prednosti za rast kose.

Je Riblje ulje blagotvorno za rast kose?

Prema istraživačima, visok nivo omega-3 masne kiseline prisutne u ribljem ulju pomoći zadržati puno zdravlja bolesti u uvali. Time se osigurava pravilno funkcioniranje organizma i stoga promovira zdravu kožu i kosu. Riblje ulje regulira funkcije organizma da pokrene rast kose.

load...

Kako to radi?

U omega-3 masne kiseline u ribljem ulju su puni hranjivih tvari kao što su proteini. Ovi pomažu u održavanju kose zdravom. Hranjive tvari pomažu hrani folikula, čime se promoviše rast kose. Pored toga, oni također jačanje korena kose, čime se osigurava da nema kose pada. Omega-3 masnih kiselina dovodi do sveukupno zdravlje i važan je za idealan rast kose.

Mjere opreza koje treba poduzeti

Za razliku od drugih ulja kao što su maslinovo ulje, ulje lavande, kokosovo ulje i još mnogo toga, riblje ulje se ne može koristiti za lokalnu upotrebu. To je razlog zašto je riblje ulje ne koristi kao sastojak u bilo kojeg proizvoda za kosu. To je sigurno jedan od najboljih izvora za zaštitu kože glave i kose, i da ih duboko vlaži kao dobro. Ali jak miris može spriječiti najviše iz njega direktno koristite na svoju kosu.

Ako je to problem se suočavate kao i, evo još nekoliko načina na koje možete koristiti ulje od ribe za rast kose.

Sve što trebate znati o ribljeg ulja.

20 Amazing Health Benefits ribljeg ulja Kapsule 16 Opasne nuspojave ribljeg ulja

Načini korištenja Riblje ulje za rast kose

1. Uključite ga u ishrani:

Postoji mnogo ribe koje su bogate omega-3 masnih kiselina. Ulja izvađen iz ove ribe su izuzetno korisni. Uključujući ih u vašoj ishrani najmanje 2 do 3 puta tjedno možete dobiti pravo prednosti koje će vam pomoći u rastu kose. Preporučenu ribe uključuju skuša, haringa, losos, sardine, Albacore tune i jezerske pastrmke.

load...

2. Fish Oil Doplate:

Još jedan način da se izvuče korist iz metoda ribe rast kose ulje dolazi u obliku raznih kapsula ribljeg ulja, tablete i tečni suplementi koji su lako dostupni na tržištu. Zdravstveni radnik može vas voditi pravilno o pravilnom doziranju. Ovo će vam dati vidljive rezultate u nekoliko vremena nedelja.

Jedna stvar koju treba zapamtiti je da su i riblje ulje i ribe imaju visok nivo žive u njima. Stoga dozu treba biti pod kontrolom i uzeti po potrebi ili propisao ljekar. Oni koji imaju zdravstvenih tegoba kao što su dijabetes ili LDL kolesterola treba da konsultuju lekara pre nego što njihovo uključivanje u ishrani.

Bez obzira da li ili ne jedete ribu, isprobavanje riblje ulje za kosu zapravo može poboljšati zdravlje vaše kose. To može biti malo teško u početku da se prilagode miris, ali kada se krećete kroz to, biti spremni da se malo zdravu sjajnu kosu!

load...