Briga za kosu

Rast kose za ćelavost - uzroci i rješenja

Rast kose za ćelavost - uzroci i rješenja

Ćelavost nije preko noći afera. To je dugotrajan proces koji mora biti uhapšen čim počnete primetio to. Dok je među 40 plus muškaraca ćelavost je vrlo česta, žene često misle da su šanse za njih dobiti ćelav su vrlo manje. Ali to nije istina; žene previše da se suočavaju sa istim problemom koji počinje od prorjeđivanje kose.

Postoji mnogo razloga zbog kojih možete ići ćelav. Ali ne gubi nadu. To nikad nije kasno. Oni mnogi dostupni izazvati rast kose kod ćelavost dobra rješenja. Ali, prije nego što se odluče za bilo koji nasumično, morate znati razlog koji je uzrokovao ćelavosti i preduzeti mjere u skladu s tim.

Uzroci Ćelavost

 1. Nasljednost: Ako roditelji ili drugi članovi porodice imaju čiste glave da pokaže u srednjim 40-tih, morate postaviti alarm za sebe kada ste u vašem 20s. Uzmite pravilnoj njezi vaše grive, kao što je propisano od strane stručnjaka. Osim toga održavanje zdrave, bez stresa životnog stila. Usaditi naviku vođenja sebe hidratiziranog uvijek.
 1. Bolest: Prevelik gubitak kose može početi dok se oporavljaju od bolesti kao što su tifus ili žutica. Ako ne obratite pažnju na svoju kosu postaje tanka u tom trenutku, to ne bi trebalo mnogo vremena da se dovede u praznoj patch na glavu.
 1. Nedostatak održavanja: Ako izlažete kosu na razne kemikalije bez sudeći komponenti proizvoda, to može dovesti do ozbiljne štete kosu.

Sve ove će vaše folikule neaktivan. Jednom kada prestanu proizvoditi keratin, ti su predodređeni da budu napustili svoj najcenjenija vlasi kose.

load...

Ćelav Ostale rast kose Solutions

Jer svaki proizvod dostupan na šalteru obećava da će ti lijepe i sjajne kose, morate biti posebno oprezni kada pokupiti proizvoda. Ide po vašim željama, morate odabrati sljedeće

 1. Ljekovito pomoć: Dobar lijekova uvijek može pomoći u određenoj mjeri za rast kose. Obratite se lekaru pre nego što posegnuti za ovo. Dok ovo može donijeti rezultat ranije, na flipside, to može imati neke neželjene efekte previše.
 1. Tretman za ćelavost: dlake tretmani će podstaći folikule glave za proizvodnju nove kose. To podrazumijeva znatan trošak. Međutim, mnogi uhvate da će novo izrasla kosa ponovo pada nakon što se zaustavi tretman.
 1. Prirodnih lijekova: prirodnih lijekova smatraju se one najbolje i najviše preporučuje one pratiti kao rast kose prirodno neće baciti lako off kada ste ovladati metodama uzimanja odgovarajuće zaštite sa strpljenjem.

Prirodni Ćelavost tretman za djelomičan gubitak kose - ćelavosti Cure

Prirodni tretmani su najbolji za sprečavanje ćelavosti kada se problem nije teška. Prirodni tretmani su popularni jer su jednostavne i jeftine u odnosu na medicinski tretmani. Osim toga, medicinski postupci su uvijek komplikovane i vremena. Najbolji dio o prirodnim terapijama je da je većina metoda uključuju ne ili barem vrlo manje nuspojava. Jedan od vrlo popularan prirodne terapije za gubitak kose je tretman vruće ulje. Ovaj tretman se obično radi sa kokos, maslinovo, ricinusovo, ili uljane repice ulja koja su topla, ali ne i jako vruće. Topli ulja su dobra opcija za masažu kose. Masirajući vlasište pravilno sa ovim uljima efikasno poboljšava cirkulaciju krvi. To direktno ubrzava rast novih folikula. Opet, vruće ulje za masažu je dobra opcija za borbu protiv parcijalne ćelavost kao što pomaže da kosa jači. Kosa pada smanjuje prirodno kada je kosa dovoljno jaka. Za najbolje rezultate, treba ostaviti ulje za cijelu noć i šampon ujutro.

Ispod su spomenuti nekoliko savjeta prirodni rast kose:

 1. Masaža maslinovo ulje i ricinusovo ulje na vlasište. Oba se zna da izazivaju uspavan folikula.
 1. Rub luk na koži glave. Također je poznato da je vrlo efikasna u regeneraciju nove kose.
 1. Povećajte unos proteina obogaćen hrane. Proteini su osnova novih ćelija i uzimanje značajne količine mlijeka, ribe i mesa će vam pomoći u rastu kose.
 1. Osigurati da jedete dovoljno željeza obogaćen hrane.
 1. Pijte zeleni čaj. Sadrži dva prirodna DHT (dihidrotestosteron) blokatori. DHT uzrokuje ćelavost. Zeleni čaj pomaže da blokiraju ovaj štetni element.
 1. Pijte puno vode.
 1. Fokus na vitamine E i D. Ovi vitamini su korisni za rast kose.
 1. Drži se dalje od prekomjerne upotrebe kemikalija. Kada primijetite da je počela razrjeđivanje, morate ne ohrabruje mnogo feniranje, bojanje, itd
 1. Održavati uravnoteženu ishranu
 1. Pokušajte da de-stress sebe.

To možda zvuči nemoguće, ali joga je jedan od najboljih opcija za liječenje ćelavosti. Jogom može efikasno smanjiti pad kose. To potiče cirkulaciju krvi u velikoj mjeri i na taj način kontrolira ćelavost. To je, naravno, sprečavanje metoda koja se može pratiti na vjerovatnim ćelavost.

load...

Osim toga vežbanje joge, jedem dobru hranu je od suštinskog značaja za sprečavanje gubitka kose. Treba dodati dovoljne količine zelenog povrća i antioksidansi u regularnom dijeta za zaustavljanje gubitka kose. Vodeći zdrav način života je izuzetno važno kada se želi sačuvati jak i sija kosu.

Terapeutski tretman za ćelavost modernog doba

Sada kada nema lijevo na vlasište kose, terapeutski tretman čini jedina opcija. Nijedna druga prirodna terapija doći za korištenje u slučaju potpune ćelavosti. Većina prirodne terapije su preventivne mjere za gubitak kose. Oni jedva dokazati nikakvog efekta kada osoba ima gotovo bez kose. Međutim, modernog doba nauke nam je predstavljen sa mnogim tehnikama u borbi protiv ćelavosti. Desno od kose kalemljenje kosi kloniranja, nekoliko metoda su efikasni u uspješno lečenje ćelavosti. Dok su neki od tehnika su veštačke, neki od njih su prirodni u prirodi, iako je potrebna medicinska intervencija.

Među mnogo tehnika primjenjuje za liječenje ćelavosti, sušilo za presađivanje je najpopularniji. To je uglavnom umjetni proces kojim se dlake implantirani uzeti iz vanjskih izvora. Ovo je trajno rješenje za ćelavost i uključuje manje rizika. Čak i bolje od kalemljenja, sušilo za kloniranje je najsavremenije tehnike kose implantacije. Ovo je relativno komplikovan, ali vrlo uspješne venture za liječenje ćelavosti. Metoda slijedi prikupljanjem ćelije od dna folikula, a zatim množi izvan tela. Isto folikuli se ponovo implantirani na kosi, kako bi se generirati više dlake na vlasištu. Kosa plete i perike su jeftiniji i privremena rješenja za liječenje ćelavosti.

Ovi savjeti pomoći u rastu kose za ćelavost previše. Ako imate bilo kakvih više rješenja dijele za ćelav rast kose, ne dijele sa svojim komentarima ispod.

load...