Vijesti

Top 25 najlepših crvenih ruža

Top 25 najlepših crvenih ruža

Ruže su višegodišnji grm koji dolazi u više od 100 vrsta i u različitim bojama. Rose grmlja su možda najpopularniji cvetanja biljka koristi u cvećarstvo zbog svoje svestranosti, ljepotu i miris. Ruže, sa svojom jedinstvenom kombinacijom trnovit stabljike i mirisni cvjetovi, često cijenjeni kao simbol postignuća, završetak i savršenstvo. Neki od njih su gusto latice dok neki imaju labave lišća. Tradicionalni ruža je obično tamno crvene boje sa dugim trnovit stabljike. Oni cvatu u velikom broju sorti, od penjanja ruže sitne minijaturnu verziju ruža.

Crvena ruža simbolizira mladenačke ljubavi i ljepote. Crvene ruže su savršen poklon za one koji želite prenijeti ljubav, strast i poštovanje. Crvene ruže su također vjeruje da simboliziraju hrabrost i želju radosti. Boje crvenih ruža u rasponu od svijetlo crvene, tamno crvene do duboko tamnocrvena, svaka nijansa nosi značenje sama sa sobom. Jarko crvena znači ljubav, bordo znači nesvesno ljubavi dok tamno crven ruža simbolizira žalosti. Ne samo boju, ali količina i nosi značenje sa sobom. Jedna crvena ruža simbolizira ljubav, a desetak pokazuje zahvalnost. 25 crvene ruže označavaju čestitku dok 50 označava bezuvjetnu ljubav.

1. Darcey Rose:

Darcey je veoma hvaljeni ruža i vjeruje se da je jedan od najboljih i najzdravijih ruže koje su uzgajaju do danas. Prekrasne crvene ruže otvara otkriti sve latice skrivene u pupoljak. Ona nastavlja da se otvori do prekrasan grozd zlata prašnika u srcu ruže pokazuje van. Kada mladi, vanjskog latice čine savršen prsten oko unutrašnjeg kup da čine savršen rozeta. Darcey ruža je najsjajnija crvena boja u korijenu i otvara na maline crvene boje, a zatim se razvija bogata ljubičasta ton kao što dobi. Cvijet ima lagani voćni miris. Ovaj cvijet je najbolji izbor za vjenčanja, godišnjice i Valentinovo.

load...

Preko Pinterest

2. Chrysler Imperial Rose:

Ovo je jedan od ruža najviše kraljevski i veličanstven izgled. Ima veliki light red pupoljci koji se otvaraju u prekrasan dubok, baršunast latica cvatu. Cvijet ima debeo, trn manje stabljike sa tamno zelenim lišćem. Ovaj cvijet je siguran da uhvati srce posmatrača a. Ovaj tamno zelena hibrid čaj ruža ima ugodan jak miris. Cvijet cvjeta od kraja proljeća do jeseni. Ova duga proizašla cvijet je dugotrajan i čini odličnim rezano cvijeće.

load...

Preko Pinterest

3. Adrenalin:

Adrenalin ruža je savršen primjer kako zapanjujuće i lijepe ruže može biti. To je prekrasna baršuna crvene ruže na dugim trn manje stablo i duboko zelene lišće. Cvijet održava veličanstven oblik otvarajući polako. Ova ruža može učiniti bilo koji cvijet ukras i buket izgledati lijepo.

Preko Pinterest

4. Amalia:

Amalia je kratak raste Alba ruža crvene cvjetovima ruže koji proizvodi tamno crvene dvostruko cvatu ruže. Pupoljak otvara u obliku cveta klasični kup. Cvet ima zlatne prašnik u malim klastera. Lišće je sivo zelene boje sa srednjim tamno zelena lišća. Cvijet ima prekrasan miris da ga i vrlo mirisna. Biljka je vrlo osjetljiv na razne bolesti i štetočina tako da morate voditi računa o tome. Cvijet će izgledati sjajno na vjenčanje buket, sto centralni i cvjetnih aranžmana.

Preko Pinterest

5. Eternity Red Rose:

Eternity crvena ruža je sjajan hrabar crvenu ružu koja je izvrsno modeliran u klasičnom obliku ruže. Ima bujne zelene lišća koje lijepo naglašava cigla crvene latice. Ovaj cvijet cvjeta svake godine od ljeta do proljeća. Miriše slatko, baš kao i običan crvene ruže. Cvijet će sigurno privući pažnju posmatrača. To bi izgledalo neverovatno bukete u kombinaciji sa belim i ružičaste ruže i vjenčanje cvijet ukras

Preko Pinterest

6. Samourai Rose:

Samourai je velika crvena ruža sa baršunastu teksturu i polu mat zeleno lišće okružen tamno zeleno lišće. U shapely ovalni pupoljci otvoren za veliki bračni cvatu cvijet. Cvet je trn manje, tako da je vrlo pogodan za rez cvijet aranžman. To je vrlo blag miris koji nije mnogo primjetan. Cvijet ima jako dobar bolesti i štetočina otpor.

Preko Pinterest

7. Tamingo Follies:

Tamingo Follies su duboke crvene sprej ruže sa intenzivnim bogate boje. Ovaj cvijet je svakako isticao je porastao za svaku priliku. Ima veliku glavu koja se otvara u obliku cveta očaravajući kup. Cvet ima brojne jarko crvene latice s atraktivnim mat zelenim lišćem. Ima pikantan miris koji se dosta razlikuje od drugih cvijeća. Cvijet cvjeta tokom cijele godine.

Preko Pinterest

8. Crvena Meidiland:

Red Meidiland ruža je prilično cvijet pokrivena malim gustim lišćem i sjajan tamno zelena lišća. To je niska rastući grm s puzanje navika koja se uzgaja na poklopcu terenu. Ovaj grm proizvodi klaster jedne ruže sa bijelim centrima i žuta prašnika. Cvijet nema miris na sve, za razliku od drugih cvjetovima ruže koje su cijenjeni za svoj miris. Cvijet cvjeta tokom cijele sezone i otporan je na bolesti i crne mrlje.

Preko Pinterest

9. Easy Elegance Kashmir Rose:

To su meki baršunasti crveni cvjeta. Meka kašmira latice ove porasla zrela da se prekrasan bogat hibrid čaj cvatu. Cvet ima baršunasto meke zelene lišće sa malim zelenim lišćem. Ovaj cvijet grm zahtijeva minimalno održavanje u odnosu na druge ruže.

Preko Pinterest

10. George Vancouver:

George Vancouver Rose je grm koji nosi vanredni broj cvetova koji cvetaju u klasterima uz bogat zeleni lišće. Bloom počinje kao pupoljci i otvoren za fuksije crveno kada je potpuno razviti. Je grm je vrlo izdržljiv i zdrav i ima dobre lišće otporan na bolesti. Je grm je snažan penjač i može se popeti na nezamislivih visina ako me pustite ga. To je umjereno mirisna i ima sladak miris na njega.

Preko Pinterest

11. Morden Fireglow:

Morden Fireglow je nisko raste parku serija ruža koja ima elegantan šiljastim pupoljci s prekrasnim obuhvatio cvijećem. Cvijet raste u klastere u vatreno narančasta crvena latica sjajnim skerletne obrnuto. Budući da je hibrid ruža, spektakularni boja je postignuta pažljivim laboratorija izbor cvijeća pigmenata. Cvijet ima srednje sjajnom lišća sa sedam letaka, otporan na plijesni. Cvet je i počašćen nagradom kanadske Rose društva Izvanredna sorte.

Preko Pinterest

12. Super Hero Rose:

Ova lijepa dugo bloomer cvijet crvene ruže je predstavljen u proljeće 2008. Godine cvijet snosi od divne klastera savršene hibridnih čaja u obliku cvjeta koji se ističu lijepo protiv srednje do tamno zelena lišća. Cvet je otporan visoko bolest i predstavlja odličan izbor za temelj sadnju. Super heroj ruža cvjeta tokom cijele sezone i lako rasti i bolesti otporan.

Preko Pinterest

13. Morden Ruby:

Morden Ruby je na ubacivanje Parkland serije porastao koja stigne u rano ljeto i ponavlja do kraja sezone. Ovo dugotrajno cvijet je duboko ružičasta i rubin crvene boje sa prepoznatljivim prskanja bordo. Ove 3 inča širok cvatu snosi u malim klastera sa tamno zelena, sjajno lišće. Ova lijepa i jedinstvena ruža ima blagu mirisa i više odgovara za vrtlarstvo.

Preko Pinterest

14. Dublin Bay:

Dublin Bay je Hardy penjanje ruža koja je čak i daleki rođak 'Nova zora', divan ružičaste ruže. To je pravi crvenu ružu za razliku od isprano sorti. Cvijet ima blagu parfem koji je vrlo umirujuće. Cvijet, za razliku od drugih crvenih ruža nije sklona obezbojenje i crne mrlje na laticama. Cvijet cvjeta u proljeće i traje do početka decembra.

Preko Pinterest

15. Champlain Rose:

Ovo je prekrasna tamno baršunasto crveno cvjeta. Ovaj cvijet je klasificiran kao Kordessi ruže. Ona ima trešnja crveni cvjetovi koji cvjetaju tijekom ljeta i jeseni. Ovaj cvijet je razvijen u Kanadi i je poznat po svojim srčanost i bolesti cvjeta otporan. Cvet ima tamno zelene lišće i dosta liči karanfil cvijeće. Ona ima žute oči na kraju prašnika i blago mirisne. Cvijet cvjeta od ranog proljeća do kasne ljeta.

Preko Pinterest

16. Red Double Knock out Rose:

Dvostruko nokautirati ruža je plodan cvatnje, dvostruko crvena ruža. Cvijet cvjeta u jarke crvene boje i blijedi do narančasto crvenkaste do jeseni. Listovi su svijetle zelene boje i pretvara mekan bordo boje jeseni. Cvet ima izvanrednu otpornost na crne mrlje i blage rose i ne zahtijeva opsežne zaštite. Potrebno je samo da ih jednom hraniti mjesec dana i oni će biti zdrav dugo svih vremena. Cvijet cvjeta u ljeto i veoma je mirisna.

Preko Pinterest

17. Quadra:

Quadra ruža je tamnocrveni cvijet koji se prenose u klastere do četiri. Ovaj veliki cvijet ima curvy unutrašnje latice kao nasleđe ruže. Cvijeće Fade to duboko ružičasta kao što su sazrijevaju. Lišće se pojavljuje kao atraktivna crveno, a zatim se pretvara u tamno zelenu. Cvijet je otpor crne mrlje i bolesti. Ovaj 6 metara visok penjač cvjeta intenzivno tijekom cijele godine.

Preko Pinterest

18. Hope for Humanity Rose:

To je duboko širok crveni pupoljak koji se otvara na skupljenim cvijet u svjetlu boje krvi. Cvijet cvjeta preko ljeta do mraza. Ruža cvatu u velikim klasterima s visokim centar i podsjeća na male hibridnih ruža. Ima sjajan zeleno lišće tamno zeleno lišće.

Preko Pinterest

19. Adelaide Hoodless Rose:

Ovo je jarko crvene do duboko crvenkaste cvijet koji raste u grozdovima do 35 metara. Cvet je lagano mirisne, ali i dalje miriše nebeski. Cvijet pokazuje sjajna, otporan na plijesan lišće. Cvijet ima kratak rok trajanja i umire u zimi.

Preko Pinterest

20. Blaze:

Blaze je mali cvijet održavanja koji cvjeta kontinuirano tijekom cijele godine. To je penjanje ruža koja je jarko crvene boje. Cvetovi su polu dvokrevetne sa oko 25 latica i snosi u klastere. Lišće je šuma zelene boje sa malo kože poput teksture. Cvijet ima blagu miris. Cvijet doslovno pokriva cijeli grm i izgleda kao plamen boje, živi do svoje ime.

Preko Pinterest

21. Sympathy Rose:

Ove jarko crvena cvijeće zaista može definirati bilo vrtu ili cvijet ukras. Cvet ima veliki crveni cvetovi koji mogu cvatu do 6 cm u promjeru. Cvijet cvjeta svake godine u lipnju do ljeta. Ima dugačke štapove, što je neverovatan penjač koji može narasti i do 10 metara. Cvijet ima bogat, jak miris i često se koristi u parfimeriji industriji. Cvet ima trn, tako da to nije dobra opcija za uređenje rezano cvijeće. To je prilično osjetljiv na bolesti i štetočina, stoga zahtijevaju visoku održavanje i njegu.

Preko Pinterest

22. Rosa Altissimo:

Altissimo je upečatljiv penjač ruža koja proizvodi jarko crveni cvjeta. Cvet je velika sa oko 5 cm promjera. Cvet je upečatljiv zlatni prašnika sa tamno zelenim lišćem i mat zeleno lišće. Cvet je otporna na bolesti, ali se često navikli na crne mrlje.

Preko Pinterest

23. Grootendorst:

Grootendorst je predivna ruža koja se uglavnom uzgaja u hladnim podnebljima. Ovaj cvijet je porijeklom iz Sjeverne Amerike. To je jarko crveni cvijet sa žutim očima na kraju stabljike. Ima velike klastere malih crvenih pompom pupoljke. Cvet je smaragdno zelene lišće i uzgaja tijekom cijele godine. Ona ima dosta trnja i nije pogodna za rez cvijet aranžman. Cvijet ima vrlo ugodan miris, možda najbolji od svih crvenih ruža.

Preko Pinterest

24. Loving Memory:

Loving memory je hibrid ruža koji je uzgajaju po Kordes u 1981. To je potomak crvene planete ruže. Cvet je bogata crvene boje i dolazi sa sjajnim zelenim lišćem. Nedostatak sa ovaj cvijet je da je sasvim podložan teško mraz, tako da ne mogu rasti u teškim klimatskim regijama. Cvet je bolest otporna i cvjeta tokom cijele sezone.

Preko Pinterest

25. Chevy Chase:

Chevy Chase je vrlo snažan penjanje ruža da cvjeta obilno tokom ljeta. Cvijet je prvi put uzgajaju u 1939. Cvet nije istina crvene boje i ima savjet je fuksije. Miris je prilično blag.

Preko Pinterest

Nadam se da vam se sviđa ove slike crvenih ruža. Da li ste odlučili koji od njih svoj će kupiti ili biljnim dalje? Molimo vas da ostavite nam komentar.

load...