Ljepota

Najbolje (i najgore) šake za okrugle oblike lica

Najbolje (i najgore) šake za okrugle oblike lica

"Koji tip šiške trebam dobiti?" je pitanje koje mi postavljaju mnogo. I moj odgovor?

Sve se svodi na oblik lica *. U principu, cilj sa šiškama je pronaći stil koji pomaže da vaše lice pojaviti više ovalni, a istovremeno iznošenje oči i jačanje vašu ukupnu frizuru.

load...

Mislim da je to prasak stil koji odgovara svima, pa sam pomislio da bi bilo zabavno podijeliti sa vama šta radi i šta doesn't-koristi osoba na crvenom tepihu u krupnom planu da pokaže, naravno u seriji koja istražuje svaki od sedam različitih oblika lica. Kao što sam uvijek kažem, s kosom, važno je da se pokaže, a ne samo reći, pa ako ove savjete odjekuju, donose primjere sa svojim stilista prije nego što počine na brzo.

Mi ćemo početi stvari sa ove sedmice okruglo lice oblik, a potom ostanite dugo, kvadrat, srce, obrnuti trokut, kruške, dijamant i ovalni.

* Osim oblik lica, a drugi razmatranje sa šiškama je šta prirodni tip kose neće i neće učiniti. U principu, prirodno kovrdžava kosa će zahtijevati više posla ako želite šiške da lažem glatko; trebalo bi da dobije svoj stilist da smanji svoj šiške osuši tako da ne se promašiti "skupljanja" i na kraju s njima način kraće nego što je planirano. Cowlicks su još jedna stvar imati na umu-često, oni će prisiliti šiške da se razdvoje, ali kao što vidite, to može biti namjerna za izgled i apsolutno dobro.

Da li imate okrugli oblik lica?

Ginnifer Goodwin je suštinski krug primjer oblik lica. Kao što možete vidjeti, okrugla lica su otprilike iste širine preko kao što su visoki. Za razliku od ovalni i duga lica, najširi poenta je preko jagodica, a zatim sužava malo na čelo i bradu (koji su također zaobljeno). Ne postoje teško uglova.

load...

The Best Šiške za okrugli lica

Teksturom šiške: Ginnifer Goodwin opet! Kao što možete vidjeti, ovaj stil radi bolje od prethodnog da se suprotstavi zaobljenost njenog lica. Evo, ona nosi šiške sa prekidima teksturom koja završava oko pola centimetra iznad obrva. Tekstura je važan trik da smiri zaobljenosti, a dužina-jer je dobro udara iznad oka područje-izdužuje lice umjesto širenja to. Obratite pažnju kako ona gurnula šiške na jednu stranu; to stvara iluziju visine. Ona također ima komada kose ispred ušiju, koji "cut" širinu tamo.

Side-swept bangs: Evo i drugu stranu-rastali stilu, ovaj put još dramatičnija na Kirsten Dunst, jer pokaže puno čela. Njen duže šiške početi da udari na trepavice trenutku prije kaskadno niz dijagonalno završiti tik ispod jagodica. Ovaj primjer pokazuje kako stvaranje jake dijagonalna linija zapravo produljuje okruglo lice.

Zavjesa šiške: Cameron Diaz nosi prasak stil koji možda ne bi uzeti u obzir za okruglo lice: duge zavjese prasak. Ove šiške raditi na mnogo oblika lica; važno je napomenuti da oni rastali malo van centra, što opet stvara blagi dijagonale istezanja za nju okruglo lice. Onda su visi sa nekim mekim volumen koji je prilično mršavljenje, završava tik iznad vilica. Ova dužina je ključ; ne želite ih pogoditi pravo na obraze i stvoriti više širine.

Grafički šiške: Većina stručnjaka kosa će vam reći da tupim, ravno šiške nisu dobri za okruglo lice, jer samo naglašavaju širinu. Ja se ne slažem-I've volio skoro svaku sliku sam video Christina Ricci nosili ovaj stil, tako da definitivno mislim da može raditi, s nekoliko upozorenja. Prvo, primjetit ćete da su joj šiške se seku iznad obrve; kao i kod Ginnifer, to otvara i produljuje lice. Drugo, šiške nisu samo pravo preko-ima više komada na bokovima, koje imaju učinak mršavljenja. Posljednji od svih, mislim da je grafički prirodu rez je odličan način da se suprotstavi mekoću okruglog oblika.

Teksturom i side-swept bangs: Emily Browning ovdje pokazuje neke od stvari koje sam govorio. Ona ima prekidima tekstura događa, dijagonalni pravac i komade ispred ušiju. Sve to pomaže da joj više ovalnog tražim oblika; Takođe mislim na način da joj je kosa istaknuta pomaže dodati dimenziju i vizualni efekt produženja.

Visoke i off-the-lice šiške: Posljednja se je Jennifer Hudson, čiji novi Kratka frizura je upotpunjen off-the-lice, nebo-visoke šiške. Sve što stvara visina će napraviti vaše lice izgledati duže, tako da je ovo odlična ideja za styling prečicom na okruglo lice. (Mislim da ne želite to učiniti sa dužu kosu, da ne izgledaš kao da si imao "gel za kosu" incident poput Cameron Diaz u Something About Mary.)

The Worst Šiške za okrugli lica

Pitate se šta ne treba raditi? Evo nekoliko vrijedan pažnje primjera:

Wispy šiške: Pored činjenice da su oni vrište "1990", prozirnim, šiške poput Kaley Cuoco je ovdje napraviti samo okruglo lice izgled rounder. Oni jednostavno nemaju dovoljno težine da uticaj koji će skrenuti sa okruglog oblika; šta više, oni dodaju još više mekoće, kada mekoća je upravo stvar koju želite da se suprotstave.

Zaobljeni šiške: Znaš šta? Zaobljeni šiške na okruglo lice samo povećati zaokruženost. Zamisli to! Ja sam zapravo nije 100 odsto u odnosu na njih, jer imam malo tog grafičkog dodir koji mi se sviđa na Christina Ricci. Ali, oni bi biti mnogo više laskavo ako šiške su smanjiti ravno preko, sa dužim komada sa strane.

Šiške na malom čelo: Selena Gomez se ljulja što izgleda kao sušilo za kacigu ovdje, a problem nije samo da su šiške su predugačke, krije većina njenih lijepo lice. To je i da ona ima mali čelo za početak, na vrhu okruglo lice, što čini šiške-barem ravno preko vrste-nije najbolji izbor za nju. Pogledajte kako daleko šiške morao da počne na nju krunu? Ona bi bilo bolje s vrlo dugim šiškama gurnut u stranu, ili duge zavjese šiške.

Šiške bez oblik: Kelly Clarkson je dobar primjer onoga što se može dogoditi kada pitate za šiške, bez davanja ga mnogo premišljanja. Nedostaje definitivan oblik ili bilo koji odnos na ostatak svog šišanje, oni joj ne rade nikakvu uslugu. Ideja da ih gurnuti na jednu stranu je bila dobra, ali za razliku od Kirsten Dunst je šiške, oni nisu dovoljno dugo još tako oni samo padaju u oči i da joj lice izgleda šire. Zapravo, mislim da Kelly će izgledati sjajno tupim, ravno, obrva-skimming šiške (i duga, ravna kosa sa strane).

Bettie Page šiške: Ovo je loša ljepota Slika ukupne (hvala Bogu Fergie je vidio mnogo poboljšanja od tada), i Bettie Page šiške nisu za one sa slabim srcem-bilo oblik lica. Ove šiške su grafički, ali ne i na idealan način za okruglo lice; želite grafički u šiške koje su ravne, ugaone i ravno u glavu. Je uvijen-pod završava stvaraju previše zaobljenost. Nemoj ni da me je počeo na pruge!

Dugo, ravno preko šiške: Catherine Zeta-Jones pokazuje, kao što su Selena Gomez, koji je dugo prasak nosi pravo preko nije najbolji izbor za okruglo lice. Potpuno preplavljuje lice, i zato okrugli lica nisu po prirodi dugo, drži većinu funkcija skrivene. To bi bilo bolje s trim, ili duže i gurnuo na jednu stranu.

Koji je tvoj omiljeni stil šiške za okruglo lice? Ako imate okruglo lice, koje frizure su radili za vas? Koji je najgori stil za okruglo lica?

load...