Ljepota

Kako provjeriti svoje ljepote i sastojke za njegu kože

Kako provjeriti svoje ljepote i sastojke za njegu kože

Nedavno Hodao sam vas kroz točno kako sam ocijeniti kreme za sunčanje.

Sada se po dogovoru! -Idem da dijele neke savjete o tome kako procijeniti ljepotu i proizvoda za negu kože u cjelini. 

load...

Kao što možda znate, ja sam malo cepidlaka kada je u pitanju sastojaka. Uostalom, kada se skidaju prilično ambalaže, pseudonaučnim potraživanja i milion dolara reklamne kampanje, to je stvarno ono što kupujete. 

To je razlog zašto je tako važno da postane informisani potrošača i biti svjestan onoga što zapravo stavlja na vašoj koži. 

Sigurnost je jedna stvar, ali sastojke koji zaista poboljšavaju zdravlje kože su još jedan. Kao osnivač RMS Beauty Rose-Marie Swift rekao Vancouver Sun, "Morate imati na umu da su kozmetičke kompanije ulažu sve ovo sranje. Za dioničare. To je sve što oni rade. Oni se stvarno ne čini ženska koža izgledati lijepo. "

Znam da je sve teže dešifrirati sve tehničke uslove na etiketama. Dakle, dozvolite mi da vas provesti kroz moje točne proces za provjeru proizvod prije nego što kupim ili primijeniti.

Ovo je moj korak-po-korak vodič:

Korak 1: Razmotriti kuda ide

Ok, prije nego uzmete vremena dešifrirati etikete, možda će vam biti prvo razmotriti u kojoj je proizvod će se primjenjivati. 

Moje mišljenje je:

 • Proizvodi koji sam samo pomoću male količine od, na malom prostoru, ne vrijedi brinuti. Na primjer, olovka za oči, obrve gel ili maskaru. Čak i ruž, nisam previše napravila pometnju u vezi.
 • Isto važi i za sve Perem pravo sa, kao što su sredstva za čišćenje ili piling, dokle god isprati dalje čisti bez ostataka. (Izuzetak bi bilo da oni imaju sulfata.)
 • Proizvodi tijelo koje ostaju na koži, kao što su losioni i ulja, su najvažnije stvari koje treba imati čiste sastojke. Jer oni idu u tako velike površine, ti si vjerojatno biti koristeći i apsorbuje mnogo proizvoda. 
 • load...
 • Ja sam također vrlo posebno o lice proizvoda, jer to je gdje je većina delikatna naše kože, a mi dobili najviše UV zračenju. To uključuje ne samo za njegu kože stavke, ali i temelje, ispod očiju prikrivaĉe, prah, itd

Korak 2: Zanemarite Marketing

Moj drugi savjet je da zanemari sve hype i sve što piše na prednjoj strani pakovanja. 

Na žalost, ljepota marketingu će koristiti svaki trik u knjizi, kao što su:

Cool faktor: Samo zato što je brand je "cool" (ja gledam u tebe, sjajnija) ili kult omiljena (kao Embryolisse), ne znači da je poželjno sastojke za vašu kožu.

Prirodne i organske: Naravno, ja volim prirodne proizvode sebe, ali imajte na umu da su termini "prirodno" i "organski" nisu regulisane, a može se odnositi samo na jedan sastojak. (Vidi Health Canada izjavi i FDA položaj ovdje.) Plus, nisu svi sastojci biljne izvedeni su zapravo korisni.

SPF brojevi: Razgovarali smo o brojevima SPF često biti neprecizni. Duže objašnjenje: Proces rejting SPF koje marke moraju proći kroz nije dobro standardizirani, a postoji mnogo načina test može biti "poigravali" da biste dobili veći broj (na primjer, dodavanjem antiinflamatici). Zato predlažem tražim određeni minimalni postotak aktivnih sastojaka umjesto.

"Bez": Još jedna popularna strategija je da se kaže ono što proizvod ne sadrži. Vi ste bez sumnje vidi fraze poput "bez parabena" ili "bez sulfata." To je sve dobro i dobro, ali to stvarno nema nikakvog uticaja na ono što je još unutra!

Korist liste: U istom kontekstu su liste prednosti. Naravno, očekuje se za brendove prozvati ono što je sjajno svoj proizvod. Ali, ne dozvolite da vas to odvrati od radite svoj due diligence sa listom sastojaka. Najgore je kada brend pokušava dati utisak prirodni proizvod, ali onda shvatite da i dalje ima uobičajeno osrednji punila.

Aktivni sastojci samo: S obzirom da je lista puna sastojaka je potrebno samo na stvarnim etiketi proizvoda, video sam brendova otkriti samo cool zvuči, aktivne sastojke na svojim web stranicama ili web-izostavljajući ostatak trgovaca. Ako je popis sastojaka čini prekratko, oni vjerojatno ne govori nešto! Alternativno, neki brendovi sa da njihovi sastojci navodi teško naći, kao što je ispod naljepnice. (The Body Shop je najgore za to!)

Dermatološki testirano: Imati pečat odobrenja od dermatologa je prilično besmisleno, jer ne postoji standardna definicija industrije šta to povlači za sobom. Isto važi i za "klinički dokazano." Čak i običan blag hidratantne kreme se može dokazati da se bore izgledaju bolje, jednostavno naduo kožu vodom!

Nebitno tvrdnje: Kao što sam spomenuo na Instagram, onaj koji me najviše smeta je kada marke vikne korist koja je zapravo norma za tu vrstu proizvoda. Ovaj trik obično biva sa pratiocem proizvodima kao što su šamponi i uređaja. Misle: "silikona" šampon i "bez sulfata" uređaj. (Šamponi imaju tendenciju da ne sadrže silikone, a uređaji nemaju sulfata!)

Narednih stvar koju želite je da se fokusirali na prvih pet sastojci navedeni.

Brendovi se uvijek traži da otkriju svoje sastojke po redu najvišeg do najnižeg koncentracije. 

Kao opće pravilo, u prvih pet sastojaka sastaviti većinu (oko 80 posto) proizvoda. Dakle, to su najvažniji za provjeru.

Obično pogledam prvih pet do 10, da bude na sigurnoj strani-iako su neki sastojci, kao što su sintetičke mirise, ja radije ne vidim u formulama uopšte.

Korak 4: Provjerite sastojaka Reference Sites

Dakle, sada, da gledate u prvih pet sastojaka. Ali problem je, možda nećete biti u mogućnosti da identifikuje ih sve!

To je zato što su sastojci moraju biti na listi u skladu sa svojim INCI (International nomenklatura Cosmetic Sastojci) imena. 

INCI je standardizirani sustav imena koja uključuje naučne, latinski i engleskog termina. Pa ćete vidjeti "Aqua", umjesto vode, ili "tokoferol" umjesto vitamina E. Ukoliko je to brend poput Paula Izbor da uslužno objašnjava ono što svaka stvar je u zagradama, stvari mogu biti zbunjujuće veoma brzo!

Srećom, postoji nekoliko velikih web stranice, gdje možete pogledati stvari ako ne znaš šta određeni sastojci su:

 • EWG Skin Deep baza
 • CosDNA
 • Paula Izbor Cosmetic Ingredient rječnik
 • Kozmetički Sastojci

Ja koristiti ove lokacije u prvoj fazi svog istraživanja, utvrditi koje sastojka čak i jest, i zašto je to u formuli. 

Ali ja se ne oslanjaju na njih potpuno, jer imam neke razlike u mišljenju o sigurnosti i comedogenicity određenih sastojaka. 

Korak 6: Izbjegavajte Problem Sastojci

Pa šta drugo da potražim? Iako je ovo nipošto nije iscrpan popis, evo nekih od sastojaka Lično smatram najvažnije izbjeći ili biti oprezan sa:

 • Sintetičke mirise: Oni su broj jedan uzrok alergijske reakcije na koži na proizvode, kao i sveobuhvatna rok za skrivene kemikalija i ftalati (povezano sa hormon poremećaj). Potražite "miris" ili "parfem" na etiketi. Budite oprezni s "bez mirisa" proizvode, kao što je to često znači da je dodao maskiranje kemikalija.
 • Sulfata: Ove deterdženata, naći u čišćenje proizvoda, tako teškim da oni skidaju ulja kože i ugroziti njenu zaštitnu barijeru. Oni mogu dovesti do povećanja suhoće i iritacije. Tražiti bilo riječi koje završavaju na "sulfat", kao što je natrijev lauril sulfat, natrij laureth sulfat, amonijev lauril sulfat, itd

Original text


 • Silikoni: Ove film nastao po zamku krhotine u pore, sprečavaju druge sastojke iz upijanje, i poremetiti regulatorne procese kože. Uz stalnu upotrebu, oni promoviraju akne i doprinose dugoročnom dehidracije.
  load...