Ljepota

Kako se osuši Čistiti svoju kožu (i zašto bi trebalo!)

Kako se osuši Čistiti svoju kožu (i zašto bi trebalo!)

Shvatio sam to me čini loš kanadski, ali mrzim hladnoću. Zatvoreni grijanje i topla tuševi ponuditi privremeno olakšanje od duboko zamrzavanje ove sezone, ali po cenu suhe, ljuskave kože koja se peruta svaki put kad sam povući na mojoj tajice ili termo tajice. 

load...

Nedavno sam počela istragu Ayurveda, 5.000 godina star sistem prirodnog lečenja iz drevne Indije. Srećom, otkrio sam način skali rasterećenja koja nadmašuje moj stari piling-i-hidratantnu kremu rutina: suho četkanje!

Što je Dry četkanje?

Proces suve četkanje je ocita: ti ribanje svoj suhu kožu s prirodnim Četka za skidaju mrtve stanice kože. 

Ali glatkoću kože nije samo vlasnici korist-spa i ayurvedski praktikanti tvrde da svjetlo masaže akciju suhog četkanja može poboljšati cirkulaciju, metabolizam super-punjenja, povećati protok limfe i raziđu celulita (mada sam skeptičan to posljednji).

Moji rezultati od Dry četkanje

Ne mogu govoriti za nauku iza toksina i limfnu drenažu, ali mogu potvrditi da sam vidio vidljivo poboljšanje u teksturi mojoj koži nakon dva mjeseca redovnog suho četkanje. 

Kao fizička piling, četkica radi nevjerojatno dobro da skidaju mrtve stanice kože, a također drži urasle dlake na distanci, ostavljajući moju kožu mekom i pahuljica-free. Kao dodatni bonus, moj brijanja je lakše i moja ovlaživač upija bolje, što znači da mi je koža će biti Głowy tijekom cijele godine. 

Volim i kako zadovoljavajući je ogrebete moju kožu sa četkom (sorry, mama!). Ja koristim kada Brush kolo od The Body Shop, a čekinje osjećati sjajno.

Kako sam Dry Brush

Ja se osuši četkom prije nego što sam se pod tušem, lako isprati mrtve kože ili nečistoća sam skidaju moju kožu. Pre nego što na vodi, ja stojim u svojoj kadi i popravi moje tijelo četkom koristite male, kružnim pokretima. Neki ljudi vole da koriste više udaraca. Ono što je važno je da se radi u pravcu svoje srce, da bi zadržali svoj limfni sistem kreće. 

load...

Počnem na noge, a onda ići gore noge, torzo i onda mi je na rukama, zaustavljajući se na vrat (ne želite da opereš lice sa ovom vrstom četke ostavi koji za svoj Clarisonic!). Potrebno je oko dva minuta za celo telo. 

Onda sam tuš, a odmah nakon (dok je moje tijelo je još uvijek vlažan), ja primijeniti susamovo ulje, Neutrogena ulje za tijelo, da hidratizira i njeguje moju kožu.

Osim lice, trebalo bi da izbjeći suho četkanje genitalije i sve krhke, osjetljive ili oštećene kože, kao što je od sunca. Uvijek sam oprati na suhu kožu, kao i moj mokru kožu je više osjetljiv i ne želim da izazovu nit vene. 

Što se tiče frekvencije, trudim se da se osuši četkom svaki drugi dan prije tuširanja-čak možete učiniti dnevno ili dva puta dnevno, ako želite. Preskočite Ja četkanja na dan da sam za brijanje ili depilacija, da se izbegne iritira moju kožu.

The Best Četke za suhu četkanje

Uvijek koristite prirodni Četka za suho četkanje, nikada jedan je od sintetičkih vlakana.

Lično, volim kontrolu nad hvatanjem veličine dlana disk kao što je moj Body Shop kolo Bath Brush. Slična četke uključuju:

  • Mio Body Brush
  • Hydrea London suhu kožu tijela četkica
  • Aromaterapija Associates poliranje Body Brush
  • FantaSea Prirodni Bristle Body Brush

Drugi možda uživati ​​četkom sa dužom drškom za teško dostupnim mjestima:

  • The Body Shop Cactus Body Brush
  • Elemis Brush kože
  • Earth Therapeutics Natural Body Brush
  • Sublime Beauty Body Brush

U svakom slučaju, samo budite sigurni da popravi pod tušem, jer one pahuljice lete svuda! 

Jeste li ikad pokušali suho četkanje? Koje koristi jesi li primetio?

load...