Ljepota

Kako obojiti azijsku kosu kod kuće

Kako obojiti azijsku kosu kod kuće

Jamie Chung je ombre kosu.

Dobro došli na naše dlake Konsultacije kolone. Da biste zatražili online kosu konsultacija, slijedite upute ovdje.

Pitanje: Imam Azijski kosu. Hoće li ombre raditi? Ono nijanse da idem za? Hvala! - Ka

load...

A: Pričali smo puno o Ombre trend kose -koji uključuje postupna promjena boje iz najmračnijih, od korijena, na najlakši, na krajevima.

Dobila sam mnogo upita čitač o tome da li je izgled se može obaviti na azijskim kosu. Može! Pitao sam profesionalac kolorističke Luis Pacheco da svoja tipova. Čitajte dalje.

Azijski kosa je veći izazov zbog debljine, mrak i koncentriranim nivo pigmenta. To znači da može odoljeti drži na boju, a ako pokušate da ga razvedri previše, to može ići Brassy. 

Da biste izbjegli da se to dogodi, pokušajte ostati u roku od dva nivoa svog prirodnog hlada, bilo da idete za ombre izgled:

Ili all-over lakši boja:

load...

Ako želite da se lakše od toga, nastaviti s oprezom. Upaljač idete, više šanse brassiness:

Riječ je o lak kao možete ići (nikada ići plavuša):

Kako odabrati pravu boju

Drži se dalje od hladne boje-ništa sa plave, zelene ili ljubičaste tonovima. 

Azijski žene imaju tendenciju da imaju zlatnim tonovima kože, tako da najbolje izgledaju sa toplim nijansama poput zlatne, panduri i crvene. Vaš najsigurniji izbor je da izabere topao ton u zlato ili karamel dometa.

Također je potrebno dovoljno boje da bi potpunog upijanja. Jer Azijski kosa je tako gusta, može napraviti aplikaciju boje prilično izazovna. Jedno od rješenja je da kupi više od jedne kutije od boje kose koristite-možda će biti potrebno dva ili tri kutije. 

Alternativno, probajte Clairol Nice 'n Easy Color Blend pjena. Zato što je to pjena, možete dobiti više volumena proizvoda, a to je lakše da se širi. Ova dva faktora zajedno kako bi se osiguralo da se kosa je potpuno prekriven i zasićenih bojom.

Bez obzira na boju koristite, ako pokrivaju siva, pustite ga da radi dodatnih 10 minuta, jer azijske kose može biti vrlo tvrdoglav.

Čak i uz boje, Azijska kosa je prilično elastičan i ne isušuje tako lako kao druge vrste kose. Međutim, trebalo bi da i dalje koristiti dobar tretman uređaj nakon bojenja. 

Kako ombre azijske kose

Ako imate djevica kosu:

  1. Izaberite nijansu trajna boja za kosu koja je dva (tri nivoa max) lakši od vaše prirodne boje. Kloni se ništa previše plavuša i držati toplo, ton-na-ton boje. 
  2. Rastavi kosu u četiri dijela. (Divide se od uha do uha i od sredine čela do sredine potiljka vašeg vrata.) Koristeći elastične trake, dio na zadnjem treći kose dužine krajeve kose u svakoj sekciji.
  3. Nanesite boju sectioned off krajevima i ostavite da odstoji oko 20 minuta.
  4. Uklonite elastične trake i šire boju oko dva centimetra iznad pred-preseku koji mjesto, gdje je elastične trake nekada. Ne žurite-trebate jednostavan prelaz od tamno do svjetlo, NIJE trakom oko dna obim vaše kose. Jednom kada ste zadovoljni miješanja, neka boja odstoji još 10 minuta.
  5. Pranje kose, stanje i stil kao i obično.

Ako je vaša kosa već ima tamno trajna boja u tome, predlažem vidim savjet profesionalca. Boja ne može podići boju.

Kako Enhance Azijski dlake sa tamnijom

U slučaju da razmišljate o odlasku tamnije. Moj omiljeni za Azijate je prirodno sjajne crne ili najmračnijih smeđe.

Nijanse koje vam ovaj izgled uključuju Nice 'n Easy Color Blend pjena u # 2 - Crni, Perfect 10 u # 2 - Crno i prirodne instinkte Ebony.

load...