Ljepota

Kako koristiti stimulat za dezinsekciju za blede i zdravije zube

Kako koristiti stimulat za dezinsekciju za blede i zdravije zube

Mislim da treba da razmetanje na bijeljenje kit da zube tražim bjelji i svjetliji? Razmisli ponovo! Imam alat zuba izbjeljivanje to će vas koštati manje od kafu. 

Predstavljamo skromni guma stimulator:

load...

Siguran sam da ste vidjeli te u apoteci, ili možda čak imati jedan već na kraju četkicu za zube, ali ne znam šta je to za vas. Najpoznatiji se zove, dobro, GUM stimulatora (po Sunstar).

Ovaj gumene vrhom beba ima dobro točka koju lagano klin između svakog zuba da pomognu pogurali bilo kakve tvrdoglav ostatke, ostavljajući zube čista i bez promjene boje nagomilavanje.

Ja sam sreću da su prilično velike zube, zahvaljujući dobrim genima i adolescentne pristup ortodoncije. Čak i dalje, hrana često biva zarobljen u pukotinama mojih duboko grooved zubi (velike slike, zar ne?). 

"To je ono što konac je za" čujem da kažeš. Ali, čak i nakon što je čišćenje koncem i četkanje, i dalje mogu osjetiti-a ponekad vidjeti-ostatke čestica hrane na zubima, posebno one u kavezu sa mojim trajno držač. 

Vremenom, ovo stalnom kontaktu hrane dovodi do promjene boje zuba i (bljak!) Propadanja. 

Kako se koristi Gum stimulator

Moje stomatološke redovno održavanje potrebno solidnu šest minuta. Ja početi sa redovnim konac, onda koristim Philips Sonicare električna četkica za zube, a zatim ručno četkicu za zube, onda je moj desni stimulator, a onda sam isprati.

Nakon pokretanja vrh žvake stimulatora pod toplu vodu da omekša ga, Pažljivo sam ga pokrenuti na mom desni linije da bi se oslobodila preostale čestice. Volim ovo:

Pratim ovo sa punim ispiranja. Čist osjećaj primjetno je, kao što je plak uklonjen iz zube, dajući vam tu istu bruto još zadovoljavajući osjećaj kao branje na mane. (Za razliku od bubuljica, međutim, međutim, koristeći desni stimulator neće imati ožiljaka ili loše efekte-samo biti nježan i desni će vam zahvaliti!) 

load...

U vremenu sam dobio lijen sa žvake stimulatora, počnem primjetiti diskoloracija oblikovanje, posebno u područjima koja su teže konac. Redovna upotreba stimulatora je definitivno pomogao mi je da održim über-bijele zube uklanjanjem površinskog sloja plaka, i omogućava bolji kontakt sa mojim četkice za zube i sredstva za čišćenje.

Evo pogled na moje biserno-bele (bez uređivanja u ovom pic, kunem se!):

Kao vrh žvaku stimulatora će dosadan tokom vremena, pobrinite se da ga zamijeniti (zajedno sa svojim četkica za zube) svake sezone. Ne morate zamijeniti cijelu stvar-oni također prodaju punjenje glave.

Dakle, to je to: noćna rutina a zubi freak. (Da li sam spomenuo u nightguard i Polident kao? Idući put!) 

Ali, čak i ako ste još malo održavanja zubima nego ja sam, ovo je jedan 3 € alat mislim da svako treba da ima.

Gdje kupiti

Pronađite Sunstar GUM stimulatora online na:

  • Kanada: Well.ca, Amazon.ca
  • SAD: Amazon.com, Drugstore.com

Neka vaše Say

Da li ste ikada koristili guma stimulator? Šta drugo je pomogao zube ostati čist i bijelo? Reci mi svoje tips!

load...