Ljepota

Kako koristiti masku lica (i zašto vam je potrebna!)

Kako koristiti masku lica (i zašto vam je potrebna!)

Moje lice je, kao, SO rosne danas. To je zato što je počela moja jutro s lica na Međunarodnom Kožni institut aka mjesto gdje Dermalogica kože terapeuti ići za obuku, i gdje su mediji ponekad pozvani za najbolji tretmani kože ruku prema dolje u gradu. (To nije otvoren za javnost, unfortch ali možete dobiti isti 75-minutni Dermalogica lica u bilo spa koje im nudi. Osećam se više posebnih dobiti da ide u Dermalogica HQ.)

load...

U svakom slučaju, danas moj terapeut (kao u vrsti kože) mora da razgovara sa mnom o magle lica, jer ona koristi jedan na meni da definitivno doprinijeli navedenih rosne sjaj. I samo prošle nedelje bio sam razgovarao sa Janine o magle lica previše. A nedelju dana pre toga sam imao neke stići poštom. Dakle, recimo da je ova kategorija proizvoda je na pameti u posljednje vrijeme. A tu su i nekoliko važnih stvari koje želim da ti kažem o tome. Spremni?

Nisu sve magle lica stvoreni jednaki

To je zato što su neke stvari ravno termalne ili mineralne vode. To su stare škole magle koji su bili oko za dobi-sigurno ste upoznati s njima?

Mislim La Roche-Posay:

Ili Evian:

Zatim, tu su nove generacije sprejeva, koji imaju vodu, već i hidratantne sastojke kao što su eterična ulja, botanički ekstrakti ili glicerin.

Dermalogica je Supreme Mist, što ja modeliranje danas je jedan primjer:

Još jedna je to Caudalie grožđa vode Umirujući losion u spreju, koji je upravo palo na stolu:

Još jedna je Boscia je Balansiranje lica Tonic (bože Govorio sam se Boscia puno u zadnje vrijeme, zar ne?):

U svakom slučaju, zašto bi vam je stalo da postoje dva različita tipa magle lica? Jer, ako koristite jednu vrstu na pogrešan način, možete biti isušivanje umjesto hidrataciju vaše kože, to je zašto.

load...

Na pravi način koristiti termalne ili mineralne magle voda

Tako da znate kako pred tim avion tečnost granice došao u igru, mnoge žene (uključujući moi) donijela bi termalne magla vode u carry-ons i sprej to obilno tokom leta? Da, to nije bio zaista prava stvar. To čak nije ni pravo da se uradi na terenu.

Razlog tome je što bez hidratantne sastojke da se veže vlagu na koži, voda samo isparava odluka vašoj koži zapravo DRIER nego što je za početak. Ups! To može biti dobro ako imate masnu kožu, ali mislim da je čak i masnu kožu treba hidrataciju, tako da ne bih preporučio to.

Umjesto toga, na način da se koriste termo ili mineral magla je.

1. Stani oko pet ili šest centimetara od vašeg lica i spritz. 2. Neka odstoji možda minutu ili tako, a zatim (VRLO VAŽNO) izbrisati višak maramicom.

To zapravo govori da to uradite na etiketama (vidi ovdje i ovdje), ali ako ste poput mene, niste pročitali te. Opet, oops! U stvari, to je vjerojatno velika ljepota industrije širom oops, jer kada sam radio na osoblje, svaki časopis ljepota urednik sam znao, uključujući i mene, facially-zamagljen ceo dan. I niko od nas izbrisani!

Naravno, ne morate brinuti o tome, ako imate jedan od novih hidratantna magle. Danas ponovo Pitao sam Dermalogica terapeut kože o tome da je sigurno, a ona je to potvrdila. ČINJENICA.

Drugi načini da koristite magle lica

Pa tako, osim metoda navedenih (kao podneva kože osvježavajuće pick-me-up na vrhu vašeg šminke), postoji nekoliko drugih aplikacija za ove ruci prodz.

1. Ispod tvoje hidratantnu kremu

Moram da počnem da radim ovo. Svaki put kada pišem godišnji kožu / zima za njegu kože magazinu priča suho, ja podsetila god dermatolog radim intervju da je verrrry važno primijeniti losion za tijelo na vlažnu kožu ravno iz kade ili tuš. Vlaga ostaje zaključan u bolje. Pa zašto ne radimo istu stvar za našu lica?

Ovo je bio još jedan tip da sam pokupio danas. Nakon čišćenja, dati vašoj koži temeljnu magle, a zatim bez tapšući suho, primijeniti ovlaživač izbora pravo na vrhu. Jer si zarobivši vode sa drugog proizvoda, nije bitno koji tip magle lica koristite ovdje.

2. Da biste dobili "bebu teksturu" sa svojim šminka

"Ne dječje kože" zvuči kao poželjna stvar da imate? Verujem sam pisao o ovome ovdje i ranije, ali dozvolite mi da ponavljam. Veliki Gordon Espinet (VP šminke umeće za MAK) me je upoznao sa ovaj termin, a to znači kožu to je kao da ste na odmoru na plaži, sve splasnuti i hidrirana minus ten i boju.

Na način da se to, kaže on, je (pogodili ste) sa maglom lica. Navodno, za svaki sloj (od hidratantne kreme, prajmer, šminka, kako god) da si stavio na svojoj koži, ne bi trebalo zamagliti. Mislim da bi sada bilo dobro vrijeme da napomenem da magla lica MAC se zove Fix +:

Imaju za cilj da zasititi vaše kože, ali ne čine ga mokar. A zatim sloj na svojim drugim prodz kao i obično. Ako pokušate ovo, javite mi ako misliš da pravi razliku!

3. Da biste postavili šminke i uklonite puderaste finiš

To je način na koji sam obično koristiti MOJ magle lica. (Iako ću biti marljiv sada o opcijama # 1 i # 2.) U svakom slučaju, apsolutno prezirem izgled rastresitim, šminka-y ten-iako sam koristim HD puder svakodnevno na T-zonu. Zbog toga sam zamagliti! Kao posljednji korak u svojoj rutini, to potpuno automatski gasi kredasti mat-stva i čini da izgleda više kao da ne nosim šminku. Samo zdrav, svjež, normalnu kožu.

Ako pokušate ovo ćete želite biti sigurni da koristite hidratantnu sprej kao što sam gore spomenuo, a ujedno i jedan koji je raspršuju vodu u novčanu kaznu, čak i magle umjesto velike pošprica. Ne držite sprej preblizu ili da će učiniti vaš šminka bris. Ja sam zapravo vole da koriste isti trik sa mirisom magla oblak u vazduh, a zatim hodati kroz njega. Ponovite ako je potrebno.

Reci mi:

Da li koristite magla lica? (Koja?) Jeste li znali da je termalni oni mogu vam se osuši? Imate neki drugi način želite da koristite magle? Reci nam!

load...