Ljepota

Moje 6-mesečno suđenje viviskaliji

Moje 6-mesečno suđenje viviskaliji

Ako je privukla moju kosu konsultacije sa Billom Angst, onda već znate koliko težim da Victoria Secret Angel-frizuru. Dakle, kada me je Michelle je pitao da li bih da isproba Viviscal -the over-the-counter čudo-dodatak za rast kose-I prilično je skočio sa moje stolice.

load...

Uh, ja sam prorjeđuje

Dakle, kao što sam rekao Bill, počeo sam život sa prilično dobru kosu. Međutim, moj indijski geni i loše tehnike stres-upravljanje mi je namjestio za nesretan dvostruko whammy. Tokom protekle dvije godine, primetio sam dramatičnog smanjenja debljine moje kose. To je razrijeđen se toliko da sam prebacio na korištenje manjih kosu lastika jer oni debelim kose postalo previše labav.

Imati manje kosa mi nije uznemirila toliko. Dok nisam počeo primetio da mogu da vidim moju skalp kroz kosu. Pomisao da provedem stotine dolara godišnje na uklanjanje tijelo-kosu dok kosa na glavi postaje oskudna mi daje noćne more.

Dvadeset i nešto ženu, riječ proćelav nema mjesta u mom vokabularu. Uhvatila me panika preko budućnost puna kape i strateških backcombing. Nadao sam se Viviscal raditi.

Što je Viviscal?

Prvo većina nas ovdje u Kanadi čuli Viviscal, dnevno nutritivni dodatak usmjeren na zdravlje kose, od američkog časopisa. Nekad sam čeznutljivo čitati o tome kako to praktično transformisala kosa svaki osoba je (trenutni spisak poznatih-neisplaćenih-fans uključuje Cate Blanchett, Miley Cyrus, Kate Hudson, Cynthia Nixon i Christina Aguilera). A-lista frizera poput Orlando Pita ponudio vlastite neželjene podrške, previše.

load...

Tvrdnja je da je jača kosu i potiče rast kada uzima dva puta dnevno za najmanje pola godine. To je dizajniran za bilo koga traže da uspori kosu prorjeđivanje i smanjiti gubitak kose. (Uzroci gubitka kose uključuju genetika, stres, određene oralnih kontraceptiva, loša ishrana i hormonalne utjecaje.) Ličnosti, naravno, sve preko toga, jer oni stalno prolaze kroz štetne promjene i oblikovanje kose; plus, uloga može zahtijevati kratku kosu jedne godine i dugu kosu na drugu, tako da Viviscal pomaže da se ubrza proces.

Čak i prije nego što sam imao posla s kosom razrjeđivanje, zvučalo je kao krajnji kult ljepote proizvoda, i htjela sam u. Jedina kuka je da to nije bio dostupan u Kanadi-do sada. Viviscal nedavno pokrenula u Kanadi, a ja sam bio koristeći ga za posljednjih šest mjeseci (hura!).

Ali, prije nego što smo dobili u rezultate svog suđenja, pričajmo o tome što je u njemu.

Viviscal sastojci

Viviscal je 100 posto bez droge i potiče rast kose prvenstveno koristi vlasnički morski kompleksa. Poznat kao AminoMar C, sadrži kombinaciju morskih proteina, minerala i vitamina koji pomažu regeneraciju novih ćelija i hrane postojeće ćelije. A skandinavski profesor razvijen AminoMar C nakon izoluje ključnih molekula proteina u Inuit je bogate proteinima ribe dijeta-kul, zar ne? Viviscal također sadrži vitamin C i silicijuma, koji i dalje podržava zdrave kose.

Koliko dobro ove sastojke rade? Pa, ova studija je zaključila da u odnosu na placebo, Viviscal "sigurno i efikasno promovira značajan rast kose kod žena sa privremenim kosu razrjeđivanje."

Treba napomenuti da Viviscal nema mliječne, soja, orasi, jaja, gluten, ili pšenice, ali s obzirom da koristi ribe i školjke, to je neprikladan za vegane, non-pescatarian vegetarijance i one s alergijama ili netolerancije.

Moje iskustvo sa Viviscal

Uzeo sam Viviscal dva puta dnevno preporučene šestomesečni kurs. Tablete Skittle veličine su relativno bezukusan (srećom, bez ukus!), Što ih čini lako uzeti sa hranom ili sami, uvijek s puno vode. Uzeo sam bez drugih vitamina tokom mog suđenja, i moja dijeta je ostao tipični mladi profesionalni meni preskupe salate po danu i brze hrane noću.

Najteže je na umu da se tablete, iako barem kompaktnom pakovanju mislio sam mogao ugurati striptiz u mom kvačilo za vikend. (Viviscal je pakiran u foliji podržava listova, 20 po list i tri lista po kutiji, sa jedna kutija u trajanju od mjesec dana.) Kako bi se osiguralo setio sam se da ih, ja sam jedan po doručak i jedan dok sam prao zube noću. To može biti zato što sam bio ili jelo ili spavanje, a pilule vari, ali ja nikada osjetio mučninu. Ovo je bio ogroman plus za mene, kao i moj slab stomak jedva nositi toplo mlijeko.

Više od šest mjeseci da sam uzeo Viviscal (uključujući i neplaniran tri nedelje pauze dok se krećete gradovima), bio sam zapanjen da vidim promjene u mojoj kosi i noktima.

Posle dva meseca: Do kraja prvog od dva mjeseca, manje niti su zaglavila u mom Alga Teezer svaki put kad sam oprala kosu.

Nakon četiri mjeseca: Moja prolivanja stopa nastavio da se poboljša, a do kraja prva četiri mjeseca, kosa mi više nije izašao u pramenovima dok je za pranje. Ovo je bio veliki plus, kao što je to bilo u jesen sezone kada žene imaju tendenciju da gube najviše kose. Do tog vremena, moja kosa tekstura je postati znatno mekši, i četkanje je postao ugodan zadatak.

Evo moja kosa na 10 nedelja:

I na 16 nedelja:

Posle šest meseci: Tokom poslednja dva mjeseca, morao sam da pogledam sve bliže i bliže u ogledalu da pregleda da li je moj skalp bilo vidljivo kroz kosu. Bio je to radostan dan kad mi je mala gumica ne može omotati oko moje rep. Kao dodatni bonus, moj klimavo nokti postala čvrsta. Negdje usput, oni prestali biti krte i više nije split i suza-ne mogu se sjetiti kada sam zadnji put slomio nokat.

Moja kosa sada

Pošto sam završio šestomjesečni Naravno, ne mogu iskreno reći moja kosa nije izgledala ovako dobro od djetinjstva. To je gusta, sjajna, njegovana i dugo bukvalno sve što sam se nadao da se iz mog Viviscal iskustvo i još mnogo toga.

Pre-Viviscal, to je mučan dvije godine da izraste asimetričnog dužine brade cut čak, kosu do ramena. E sad, moja kosa raste brže nego što mogu držati korak s. Od početka septembra (vrijeme mog 10 sedmica fotografija je snimljena), imao sam dva frizure i kosa mi i dalje dolazi do dna lopatica. Čak i na ovu dužinu, moja kosa izgleda da ima obnovljeni sjaj i mekoću na vlastitu-ja više ne posegnuti za moj verni Moroccanoil ravno iz tuša.

Kao neverovatan bonus, moj trepavice su prestali ispadne svaki put kad skinem maskaru. Čak i ako nisam to potrebno za moju skalp, ja bih uzeti Viviscal za nuspojave na nokte i trepavice!

To je rekao, nisu svi neželjeni efekti su divni. Veliki problem koji sam imao sa Viviscal je da je moja kosa izgleda dobiti masnu brže. Čak i bez bilo koji proizvod u njoj, za jedan dan pranja, moja kosa počinje da izgledaju masne (hellooo šampon za suvo pranje!). Drugi problem, a ovaj što sam očekivao, to je sve moje kose raste brže-a ne samo na glavi. Uprkos ovim nedostacima, drago mi je da udvostruči se na nozi voskovi u zamjenu za ono što ja vidim u ogledalu: moja kosa, slavno sve je tu, nema skalp viri kroz.

Gdje kupiti

Pogledajte ovdje gdje kupiti Viviscal u Kanadi. Možete ga naručiti i online na ove radnje:

Neka vaše recimo

Da li se bore sa prorjeđuje ili gubitak kose? Jeste li pokušali Viviscal? Pronađeno još nešto što pomaže u ovaj dosadni problem?

load...