Ljepota

Šta kupiti od novog marka Jacob Jacobs linije šminke

Šta kupiti od novog marka Jacob Jacobs linije šminke

Li svi ludi zbog ove kolekcije već ili šta? Mislim da sa sigurnošću možemo reći da je Marc Jacobs šminke linija najpoželjnijih lansiranje godinu i veliki dan je odmah iza ugla. (9 avgusta u Sephora i odaberite Marc Jacobs trgovina u SAD-u i na internetu.) Spremite se za dugi redovi, ili ako kupujete online, podesite alarm sat. Sephora.com tiho izdao pet stvari prošle sedmice kao pre-launch, i sve rasprodate nekoliko sati. Ljudi su toliko očajni za ovu Shiz, oni čak i to lopovska! A kolega ljepota pisanja Prijatelj je napisao kolekcije za Canada.com i odmah nakon, "neki kreten ih maznuo od mog stola." Nice.

load...

Tako osećam prilično sreće zaista da sam dobio malo tople ruke na uzorcima (skoro) svaku stavku u kolekciji za testiranje. Da li je to ukupno amazingness? Da vidimo.

Marc Jacobs Perfection puder Featherweight Foundation Obala Bisque

Prvi je to puder, pritisnuo u sladak pruga uzorak, koji se nalazi unutar potpis crno kompaktan zbirke. (Samo Pakovanje je padne na to-dostojan:. Sve kompakta su sjajne crne plastike sa srebrnim reljefnim slovima i dugmad, i oni dolaze u šik malu crnu tkaninu torbice, previše) Ali da se vratimo na ovaj puder. To je opisan kao ultra-lagan i idealan je za širenje mane, odmah razvedravalo i uklanjanje sjaja ili za cijeli dan habanja ili podne dotjerivanje.

Postoji 10 nijansi ukupno, a ja sam poslao dva; onaj gore, Obala Bisque, je drugi najlakši.

Marc Jacobs Perfection puder Featherweight Foundation u bež

Ovaj, bež, je dvije nijanse tamniji od Ivory Bisque. (Bisque, koji nisam dobio uzorak, je između njih.)

Evo kako dvije nijanse izgledaju na koži:

Mislim da Ivory Bisque je prilično dobar meč u mojoj tonus kože. To je samo sve-tako-žućkaste, ali ništa ne mogu da živim s. (I imajte na umu, morao sam da se prijavim puno dobiti ove da se pojavi na fotografijama.)

Što se tiče samog proizvoda, sviđa mi se ideja da to bude dual-svrhu, tako da možete ga koristiti i kao običan temelj i touch-up u prahu. Problem je, ne drži se tako dobro kao temelj. To je čini vašu kožu izgledati malo bolje, ali to je vrlo lagana pokrivenost. (Da li je čak i tačan nazvati temelj?) To svakako nije jedna od onih temelja koji minimizira potrebu za korektor. Trebalo mi je dosta korektora da se bavi crvenilo koji se obično dobiva prekrivena se moja ovlaživač u boji. Osim ako vaša koža je supermodel savršen, budite spremni za isti.

load...

Dobra vijest je da, iako je to lagan u pokrivenost, to je i lagan teksture. Kao što znate, ja nisam toliko ljubitelj praha temelja u cjelini, jer mislim da ih dosta suho izgledaju na koži. Ali ovo je bio tako lagan da nisam primijetio da je efekt, iako je ljeto, tako mi je koža više hidratizirana nego što će biti od šest mjeseci od sada. I dalje ne mislim da bi vam izgledati cakey, tako da može da se ovo koristi kao moj novi touch-up u prahu. (To je malo više elegantan da se povuče iz torbe od mog trenutnog Hard Candy kompaktni!)

Govoreći o Hard Candy ipak, njihov prozirni troškovi u prahu 8 € na Walmart, dok je ovaj. Košta 58 €. To je divno, ali ja ne mislim da bih osobno ga kupiti za tu cijenu. To se radi ono što kaže da će to učiniti, ali ja bih radije koristite pravi prozirni puder za zaštitu od sunca i troše svoj novac na višem pokrivenost tekuća podloga.

Marc Jacobs Perfect puder Featherweight Foundation, 58 € svako

Marc Jacobs Remedy korektor olovka

Ovo je sve-u-jednom korektor olovka sa anti-aging i osvetljavanjem svojstva. ( "Savršena fix za propuste ili nakon prošle noći.") Ono što ga čini super-cool-doslovno-je da umjesto četkom na vrhu, koji sam uvek smatrao malo bruto i nehigijenski, ima metal dozator koji hladi kožu u kontaktu.

Postoji sedam "kože" nijanse, a zatim dva univerzalna nijanse, koje su ono što mi je poslao. Ispravljam se zove univerzalni korektor i Bright Idea je univerzalni posvetljavanje.

Evo ih na koži, nepomiješan:

Nisam pročitao saopštenje prvi, tako da moje prvo misao bila WTF zašto je jedan tako žuta i jedan tako roze? Ali onda sam saznala za ispravljanje / izbjeljivanje stvar, a to je malo više smisla.

Na neki način. Evo kako su pomiješan:

Žuti jedan ima za cilj da neutralizira crvenilo i ljubičaste tonove oko očiju, a roze može uljepšati sallowness. Očigledno, ja sam više kandidata za žuti od ružičaste, jer već imam previše roze događa u mojoj koži već. Oko moje ljubičasto podočnjaka, ispravljam radio dobro i je asistirao osvetljavanjem i prirodnog izgleda.

Na ostalim područjima crvenilo, kao i oko mog nosa? Bilo mi je potrebno mnogo više pokrivenost nego što je mogla dati. Nemojte me krivo shvatiti; formula je predivno. To je samo prilično liquidy i čiste za korektor nigdje osim područje oko očiju. (Možda u svijetu Marc, jer je on tu toliko 15-godišnjeg modela, nema potrebe za visoko-pokrivenost korektor i temelj. Sigh.)

Druga stvar koja mi je smetala je koliko proizvod dobiva izdavati od vrha. Na kraju te troši mnogo, a to je stvarno nezgodno da pokrije mane ili tamno mjesto kako treba. Mogao bi, ako je slojevita i koristi malo četkom umjesto pokušaja da se prijave direktno iz tube. Ali imam druge prikrivaĉe da obaviti posao brže i bolje.

Bilo bi lijepo da se poredi sa Rendezvous ili Wake Up Call (nijanse kože za koje mislim da bi bio moj utakmici), ali oh dobro. Za mene, to je lijep alternativa Touche Éclat. I na 47 €, malo jeftinije.

Marc Jacobs Remedy korektor olovka, 47 € svako

Marc Jacobs Magic Marc'er Precizna olovka za oči u Blacquer

Umrem zbog ekstremne pameti ovog imena proizvoda. (Marc'er? Blacquer?) Sam olovka je također vrlo, vrlo šik i način na koji svi Eyelineri bi trebalo da bude, zar ne mislite? Mnogo lakše da bi privukli drži olovku nego mali kist. Ovaj ima kaligrafiju u obliku šiljatog dojavu da oslobađa intenzivno crna nijansa tečnog brod koji je vodootporan. (Napomena: Dolazi samo u jednu nijansu.)

Evo je na mojoj koži:

Možete ugao vrha kako bi dobili različite debljine. Maleni šiljiti kraju dolazi u ruci kada ste napravili grešku i potrebu da ispravi neke stvari u svoju liniju, ili za super-suptilne lagane udarce na vaše vanjske rubove.

Nosio sam ovo cijeli dan u subotu i to je zaista vrlo crna i vrlo vodootporan. To nije potpuno mat, iako; gotovo ima blagi sjaj na njega. Našao sam ga lako (i zabavno) za rad. Ali opet, nekako svodi na cijenu (36 €). Vidio sam tona vrlo slične tečnih liner olovke nedavno (Joe Fresh, Revlon, Maybelline New York) i siguran sam da ima još nekoliko desetina. Znam da su po svemu sudeći, nije ni približno tako velika-ali su, kao, 30 € jeftinije. Vaš poziv.

Marc Jacobs Magic Marc'er Precision olovke za oči, 36 €

Marc Jacobs Highliner Eye Gel Crayon u Jazz (bobica), Th (tinta) i Intro (vert)

Ali čekajte, to nije sve eyeliner! Ovi one su olovke gel olovke. Sta to znaci? Izgleda da dobijete glatko nanošenje sa bogatijim pigmenata i intenzivniju boju. Oni su također vodootporan.

Dolaze u Blacquer kao i pet boja. To je ono što je tri poslat sam izgledala na koži:

Hajde da pričamo o tome svetlucavo zeleni! To je jedan od mojih omiljenih stvari u cjelini ove zbirke. Je shimmer nije over-the-top, ali to je samo zabava i dovoljno girly staviti osmijeh na lice. (Izgleda posebno sjajno kada ga koristite na liniju samo niže vodena linija.) Ljubičasti ne uvlači ni blizu onoliko svetla ali mi se dopalo kao stand-u za osnovne crno. Još uvijek vrlo tamne i intenzivne, ali ne sasvim kao oštra. Ja ću proći na bobica hlad kao eyeliner. To je više od piste boje i u stvarnom životu nije baš laskavo oko očiju.

Što se tiče performansi, to su bili san za korištenje. Oni klize vrlo lako i savršen su meke teksture za obavljanje delikatne vodena linija. Srećom, izgleda da da ostanu stvarno dobro možda čak i bolji od mog Urban Decay Faves, mislim da su tad masnije. Dobar vodootporan liner je teško naći, pa bih rekao 30 € je prilično razumno za jednu od ovih.

Marc Jacobs Highliner Eye Gel Crayon, 30 € svako

Marc Jacobs Lust za lak za usne Vinyl u obliku srca

Adorbs. Kladim se da te prodati prvi. Jer ko ne bi želio Marc Jacobs sjajilo za usne? Uvijek možemo koristiti novu sjajilo za usne. Ovi oni pružaju sjaj, kao i instalacije vode i dolaze u dvije vrste pigmenata: pune i čiste boje.

Postoji 12 ukupno, a ja sam poslao obliku srca, koji (mislim) je jedan od Sheers:

To je peachy koral da sam se zaljubila u na mojoj koži. Ali na usnama? Nije baš toliko. Ne znam da li je to zato što je moj ruž za usne je prirodno prilično crvene, ali to jednostavno nije pojavio na mene. Izgledalo je kao da sam nosio bleda, skoro jasan sjaj sa puno sjaja. (Postoje malecka shimmer čestice, ali na dobar način.) To ne znači da ne će, naravno, to nositi. Verovatno bih baš kao crven u boji (No Regrets) ili pink (Boom Boom) bolje.

Tekstura od njih je da je lijepo hidratacija, nježan osjećaj da smo svi došli da znaju i vole od tada kompanija prestala da ljepljivo sjajilo za usne u posljednjih nekoliko godina. (Hvala Bogu). Mirišu zadiviti, zahvaljujući šampanjca grožđa infuzije, a tu je i blago peckanje za instalacije vode akcije, ali to nije over-the-top Minty i iritantan kao plumpers prošlosti.

Moram vas upozoriti o ambalaži, iako. Ja sam slučajno poslao dva od ovih u istoj nijansi, i hvala PR bogovima za to, jer je štap prvi izbio kada sam izvukao ga iz cijevi. Aplikator tip zaglavio unutra, tako da sve što je ostalo je bio štap, čineći cijelu stvar potpuno beskorisna. (Ne možete stisnuti cijev.) Dakle, ako ti kupiti ovaj, biti ekstra oprezan s kako to podnijeti. Iskreno, očekujem mnogo više izdržljiv pakovanje od 34 € sjajilo za usne.

Marc Jacobs Lust za lak za usne Vinyl, 34 € svako

Marc Jacobs Lovemarc usne Gel u Role Play

Još jedan siguran-to-be-popularan predmet u ovom opsegu je ruž za usne. Hm, usne gel. A "gellified" ruž za usne je kako su ga opisali, što znači da smo dobili visokog sjaja plus intenzivne pigment. Kao i sjaj, to je i instalacije vode.

Postoji 16 nijansi, a ja sam poslao dva. Igranje uloga, iznad je smeđe ružičasto.

Marc Jacobs Lovemarc usne Gel u Zavedi Me

Ovaj, Zavedi Me, je hrabar bobica koja izgleda sjajnije na usnama nego u epruveti.

Evo izbliza:

Zavedite meni je super-duper intenzivne na mojoj koži i to se prenosi na moje usne kao dobro. To je jedna od onih univerzalno laskave boje koje mislim da u svakom tonu kože mogla skinuti. Ali kao što sam rekao, to je intenzivan. Mislim da će ovo biti veliki boje za jesen-ne osjećam toliko kao sada nosi. Igranje uloga, s druge strane, radi kao prekrasan gol. To je jedan od onih "tvoje usne, samo bolje", tip nijansi koju želite kada igrate se oči i želim tvoje usne low-ključ (ali ne i leš nalik). U početku, mislio sam da ima možda jedan dodir previše smeđe za moj ukus, ali zapravo na usnama, tvoje pravo boja dolazi kroz, tako da izgleda stvarno lepo i prirodno.

Ćete mi se tekstura tih kao dobro. Oni podsećaju me na Smashbox lippie I Rave o mnogo-nekako još intenzivne čista i građevinskog i lagani kao pero na usnama. Oni su hidrataciju, tako da ne naglašavaju suho ili peruta bita bilo. Cijena može biti bolje (oni su 36 €), ali definitivno mogu napraviti slučaj za rasipanjem novca ovdje. Sada me izvinite dok odem požuda nakon fuksija (Happy Ending).

Marc Jacobs Lovemarc usne gel, 36 € svako

Marc Jacobs Shameless Bold rumenilo u Irresistible

Rumenilo je još jedna stavka sam sklon u ovoj kolekciji. Dijelom zato što imam problem sa rumenilo (MOAR rumenilo! MOAR!), A dijelom zbog toga što je zapravo prilično dobar jedan. To je prah koji, kao što je temelj, je urezan u tom sladak pruga uzorak i dolazi u adorbs malo kompaktan.

Postoji devet nijansi, a ja sam poslao Irresistible:

Iako sam mogao izvući na loše osvjetljenje, ovo nije baš idealna nijansa za mene-to je tamno-ish koral, a ja sam vjerojatno bolji za lakšu verziju, pod nazivom provokativno. (Zapravo, ja bih vjerojatno izabrati pinkier hlad, Obsessed, ako se ostavi na svoje uređaje.) Ali čak i dalje. Mislim da je ovo izgleda tako dobro na, iako je moja koža nije sasvim dovoljno mračno za to.

Razlog Sviđa mi se ovaj rumenilo je zato što ti ne daje tonu pigmenta na prvom prevlačenja. Ne mrzim te da, kad umočiš rumenilo četkom u novu rumenilo i to guraju preko svog obraza samo da shvate da je to previše pigmentnih i sada izgledaš kao klaun? Ovde nije slučaj. Morate ponoviti nekoliko puta da biste dobili željeni nivo boje. Čak i na super-Pale mene. Na 36 € ipak, to je veća investicija nego najprestižnijih brendova, tako da bi stvarno treba testirati ovo u dobrom rasvjetom i usporedite to sa onim što morate odlučiti da li je vredelo.

Marc Jacobs Shameless Bold rumenilo, 36 €

Marc Jacobs stil Eye-Con broj 3 Plush sjenilo u MO

Dakle, to je kako Marc prodaje njegove sjene-u paletama, umjesto pojedinačnih Monos. Postoje dvije vrste paleta. No. 3, gore, ima tri sjene na paleti i dolazi u šest boja harmonije. Broj 7, koji nisam dobio, ima sedam sjene na paleti i dolazi u četiri boje harmonije. Teksture senke u rasponu od metalik do kamenac u "sheens."

Evo šta No. 3-zvani "The Mod" Izgleda kao na mojoj koži:

Nekako sam u grafičko-nost ovih nijansi, koje su definitivno pravi duhu Mod. Prvi je bijela s malo suptilne sjaja da pokupi u svjetlu. To nije toliko strašno kao stan, mat bijelo i izgleda prilično dobro kao vrhunac za unutarnji kut ili čak cijelog poklopca kao bazu. Crni ima metalik u tome, što ja ne mislim da se vidi dobro na fotografiji. Opet, to daje više interesa nego obična crna i mogli se koristiti kao liner ili pušiti ga. Treći nijansa je golubica siva koji je sličan na bijelu.

To nije moj omiljeni harmoniju u grupi-ja bih vjerojatno izabrati jednu s više smeđe, kao što su The Shoe Gazer ili GLAM. I ja mislim da je ovo malo skupo na 51 € za tri sjene.

Marc Jacobs stil Eye-Con broj 3 Plush sjenilo, 51 € po paleti

Marc Jacobs za usne Lock vlage balzam u Makeout

O HAI 29 € balzam za usne. Ti si lijepa, sa svojim suptilnim mintiness, non-Goopy teksture i "hranjivim plemenitih ulja." čak i ti sadrže SPF 18.

Jednostavno ne mogu potrošiti 29 € na tebe, čak i ako Marc Jacobs 'ime je na pakovanju. Hajde, sada.

Marc Jacobs za usne Lock vlage balzam, 29 €

Marc Jacobs za obrve Tamer obrve dotjerivanje Gel u Invisible

Posljednje stavke moram da vam pokažem ovo Brow gel, koji ima poseban tack-free, soft-čekanje formule (tako da obrve ne izgledaju bukvalno želatinirano na mjesto). Mislim da je najbolja stvar je četku. To je krzneni. To me podsjeća na valjak boje, zapravo. Mislim da je razlog zašto su to izabrali je jer ne pokupi puno proizvoda, tako da je to prilično suptilno u odnosu na one maskara stilu tamo da često nanošenje previše.

Dolazi u samo jednu nijansu, Invisible (koji-duh-je jasno). Opet, na 29 € to nije jeftino, ali to zavisi od toga koliko si ti nervira druge štapova tamo.

Marc Jacobs za obrve Tamer obrve Grooming gel, 29 €

I da se završava moje test! Ono što ja nisam dobio još da probam:

  • Marc Jacobs Genius gel Super-napunjeno Foundation, 58 € svako. Očigledno je to u prvi na tržište gel tehnologija (puno gela ovdje) sadrži ekstrakte kokosova voda (!!). Trebalo je da bude građevinsko od prirodnih do potpune pokrivenosti i ima anti-aging i hidratantna svojstva. Postoji 16 nijansi.
  • Marc Jacobs Lash Dizalo gel Volume Mascara, 32 €. To ima neke fancy tehnologiju koja se zove E-Lash-Tic koja radi kao Spandex za podizanje, zagladujuca i pregib (nisu potrebne trepavica uvijač). Također razmazivanje otporan i Flake-dokaz, ali možete isperite toplom vodom. Dolazi u samo jednoj intenzivnu crnu nijansu, Blacquer.
  • Marc Jacobs stil Eye-Con broj 7 Plus sjenilo, 71 € svako. Ovo je sedam-hlad verzija paleta sjenila za oči i dolazi u četiri verzije. Lolita je na isti način kao Urban Decay Naked palete, i izgleda odlično.
  • Marc Jacobs O! Mega Bronze Perfect Tan, 59 €. Finišu ovog bronzera je opisao kao "blistav-mat", koji me je zaintrigirala. To je dostupan u samo jednoj univerzalni hlad, tantre.
  • Marc Jacobs zaljubljen Hi-Shine lak, 22 € svako. Ovo su njegove lakovi za nokte, od kojih svi imaju plastificirani, mokro-look završnu obradu koja očigledno odražava 30 sloja. Whoa. Postoji 24 nijansi, uključujući Shiny, onaj koji je počeo zujanje na jesen 2018 piste.
  • Marc Jacobs The Face Ja Liquid Foundation Brush, 58 €; Marc Jacobs The Face II Sculpting Foundation Brush, 58 €; Marc Jacobs rumenilo Kutna Blush Brush, 58 €; i Marc Jacobs Bronze bronzer Brush, 94 €. (Čeljusti samo pala na cijenu tog poslednji.)

U krajnjoj liniji,

Očigledno je prekrasan opsega. Ali pretpostavljam zato što je toliko Naletio, imao sam ogroman i vjerojatno nerealna očekivanja. (S obzirom na već imam smiješno kolekciju šminke, nema mnogo tu da ne već u nekom obliku ili formi.) Mislim da su proizvodi sve velike kvalitete pa, osim krhke sjajilo štapić ali oni su definitivno na više skupi strani. To stvarno ovisi o tome koliko ste njihalo od Cachet imena i ono što već nemate kod kuće. Lično, bio sam razočaran svjetlu pokrivenost šminke kože, ali i dalje je potrebno da probam temelj i bronzer prije nego što sam vagati u sa konačnu presudu. Mislim da je eyeliners, rumenila i ruževi za usne su gdje ova kolekcija zaista ističe.

Opet, veliki dan je 9. Avgusta u kojoj ćete biti u mogućnosti pronaći to u Sephora prodavnicama, odaberite Marc Jacobs kuće, pozivom 1-877-SEPHORA ili posjetom Sephora.ca, MarcJacobsBeauty.com ili MarcJacobs.com.

Reci mi:

Da li odbrojava dane 'til avgust 9? Šta bi kupio iz ove kolekcije? Da li mislite da ove cijene su fer ili previše?

load...