Briga za kosu

Top 10 savjeta za dobivanje Tangled slobodne kose

Top 10 savjeta za dobivanje Tangled slobodne kose

Možeš li identificirati se sa ispod slike? Je li to ono što vaša kosa izgleda kao i svaki put kad šamponu? Onda vam je potrebno da sačuvate svoju kosu iz mučenje se mrse.

Zamršenu kosu uglavnom smeta žena sa dugom, tanke kose. Ako je vaša kosa suha / oštećena, oni su skloni uzimajući isprepleteni jedni s drugima zbog grube površine. Glatka kosa, sa zapečaćenom zanoktice, imaju manje šanse da uplesti.

Top Savjeti za zaplet besplatno kose:

Ispod su nekoliko savjeta koji vam mogu spasiti od zamršenu problema kose

Tip 1:

Dobiti kosu ukrašene: Ako ste oštećenu kosu, oni su sve češće zapetlja. Ključno je da se oštećeni porcije odsječena, tako da ostaje glatkom dlakom (dobro, uglavnom)

load...

Tip 2:

Koristite uređaj nakon šampona: vjerski uvjetovati svoju kosu svaki put nakon šampon. Pratite upute na uređaj bocu pravilno da biste dobili maksimalnu korist iz uređaj. Odlazak Sunsilk oštećenu kosu rekonstrukcije uređaj, ili L'Oreal Paris Smooth Intense zaglađivanje

Tip 3:

Ulje kosu redovno zapetljanja: Redovni Podmazivanje kosu pomoću toplim uljem, a zatim završavajući kosu s vrućim ručnikom, osigurava duboko uređaj. Zanoktice kosa se popraviti, a vlaga je zapečaćena u kosu. Šteta kosa će se popraviti / svesti na minimum uz redovnu upotrebu, a šteta besplatno kosa mrsi manje.

Tip 4:

Kada je zamršenu kosu, umjesto koristeći češalj / četka za kosu, dobili osloboditi od čvorova prstima. Pokrenite prstima kroz kosu. Ovo će riješi većina čvorova na prvom mjestu. Ideja je da bude nježan sa kosom.

load...

Tip 5:

Koristite širok zubima češalj sačinjen od prirodnih materijala, kao što su drvo: ovo će smanjiti nagomilavanje statičkog energije, i da će držati kosu glatkom. Izbjegavajte korištenje za kosu četkom na mokru kosu, jer je najvjerojatnije da će dovesti do daljeg čvorova.

Savjet 6:

Da otpetljati čvor, početi na dnu čvor i zadirkivati ​​naniže. Nikada ne povlačite dva dijela kose, osim da ih otpetljati.

Tip 7:

Koristite ispire sa kose ili dlaka u serumu nakon šampon. Odlazak John Frieda Frizz Ease serum za kosu ili Matrix Biolage Hydratherapie kosu serumu ili Livon kosu serumu. Serumi se moraju koristiti nakon brisanja peškirom ali prije češljanje kose.

Savjet 8:

Koristite satenski jastuk-slučaj za jastuk. Ovo će smanjiti nagomilavanje statičkog energije u kosi dok spavate. Izbjegavajte korištenje pamuk jastuk-slučajeva.

Savjet 9:

Pranje kose dok je labava se ne preporučuje. Umjesto toga, pranje kose u pletenicama sekcije kako bi se smanjila zapetljavanje. Možete oprati u obrtima, osim ako učinjeno malo ili srednje, imaju tendenciju da otkriju tokom pranja. Prema tome, pletenice može biti bolja opcija za neke naturals.

Tip 10:

Tokom svoje redovne raščešljavanje sesije, koristite holesterola na bazi ili druge debele, teške uređaj za ublažavanje proces. Je uređaj će dodati težinu na kosu na taj način istezanja namotaja privremeno. Neki naturals preferiraju detangling na suho, protezao, podmazani kosu jer mokra niti može dovesti do skupljanja.

Pratite navedenih savete kako da dobijete glatko, bez uplitanja kose.

load...