Briga za kosu

6 jednostavnih tretmana za prhanje na očnim trepavicama i pregledima očiju

6 jednostavnih tretmana za prhanje na očnim trepavicama i pregledima očiju

Jeste li znali da možete imati perut na trepavicama previše? Da, to je istina, takvo stanje je poznato da je dovoljno teška, a ako se ne tretiraju najranije, to bi moglo dovesti do trepavice otpadaju.

Šta je ovo stanje?

Jeste li znali da možete imati perut na trepavicama previše? Sada je to veliki zaokret off, zar ne? Može postojati svrbi pahuljice na trepavicama do kojih može doći zbog različitih razloga. Ako ste pate od ovog stanja, vrijeme je da se nadmeću zbogom na ovu opasnost zauvijek.

load...

Uzroci peruti na trepavice:

Pojava pahuljica na trepavicama može biti zbog:

 • Blefaritis: U ovom stanju perut poput vage se pojavljuju na trepavice. To nije zarazna.
 • Seboreje dermatitis: Perut vage pojaviti na trepavice i obrve. Teško je odrediti tačan uzrok peruti. To se može pripisati brzom hranom i manje vodozahvata.Ovaj toksične rutinu dovodi do problema sa kožom i začepljenih pora na liniju trepavica.

To je zajednička nevolja i nema razloga za brigu. Moramo osigurati odgovarajući tretman i stanje briše se vrlo brzo. U većini slučajeva doma lekove nam pomoći da se oslobodimo od svrbi pahuljice. Mi moramo kao i uvijek imati na umu da:

 • Područje oko očiju je izuzetno delikatan.
 • Izbjegavajte uzimajući jake kemikalije u oči.
 • Nemojte koristiti protiv peruti na trepavicama.

6 jednostavan i efikasan Tretmani za peruti na trepavice:

Postoji bezbroj kućnih tretmana za liječenje peruti na trepavice. Evo nekoliko mjera predostrožnosti morate poduzeti:

load...
 • Da li patch test pre nego što bilo blizu očiju.
 • Konsultujte lekara odmah ako se osjećate bilo kakve iritacije.

1. Ljekarna Sapuni:

Možete pokušati riješi ovaj problem pranjem lice sa Drug Store sapun koji sadrži ili ulja čajevca ili piritioni cinka. Ovi sapuni pomoći u borbi protiv gljivica klica koje su uzrok i doprinosi formiranju peruti. Bi se osiguralo da ne dobijete sapun u oči. Možete pripremiti razblaženi rastvor i oprati brzo. U slučaju da sapun ulazi u oči, a zatim isperite oči dok ne dobiješ adekvatnu olakšanje

2. Baby šampon:

Koristite razrijeđenom baby šampon s pamuk brisevi za čišćenje donje i gornje liniju trepavica. Učinite to barem 4 - 5 puta za svaku od liniju trepavica za brže rezultate. Opet, držite oči zatvorene i isperite odmah.

3. Bademovo ulje Masaža:

Za prekomjerno suhoća kapaka, masaža toplim uljem badema prije odlaska u krevet noću. Ovo će također pomoći da se povrati, oživi i ponovo rastu trepavice koje se mogu padaju zbog stvaranja peruti. U stvari, moja mama masirala oči s bademovim uljem kad sam bio klinac i to je stvarno pomogao moje trepavice rastu.

4. Održavati očnih kapaka i trepavica Higijena:

Osigurati da postoji bez šminke naslage na oči. Održavanje zdrave čišćenje rutinu da ne bi bilo šminke i nakupljanje prljavštine na oči. Ovo krhotine stimulira žlijezde dovodi do više peruti. Investirajte u oftalmološki testiran šminke oko očiju za skidanje za uklanjanje šminke

5. Imati zdrave ishrane:

Jedite svježe povrće i voćnih sokova. Izbjegavajte kofein, alkohol i junk masnu unos hrane. Umjesto toga, su kuhano povrće dijeta za bolje rezultate i osigurati konzumirate barem 8 - 10 čaša vode.

Ovi home pravni lijekovi će vam pomoći da napadne peruti. Međutim, ako ne vidite nikakve rezultate onda bi trebalo konsultovati dermatologa. Ovo je kako bi se osiguralo da ste dobili pravu njegu.

6. Obratite se Oftalmolog:

Obratite se lekaru za antibiotik kapi i masti.

Nekoliko savjeta za Pratite:

 1. Nikada nemojte koristiti limunov sok na liniju trepavica jer može iritirati oči.
 2. Pirition cink stings.Ensure da ne ga u oči.
 3. Nanesite toplu natopljen vodom krpu na kapke. Ovo pomaže u uklanjanju ulja naslage i prljavštinu. A čistač kapka će akumulirati manje peruti.
 4. Posjetiti oftalmologa za kapi za oči i mast za oči, ako je sve drugo propadne. Ne samo liječiti.

Nadam se da ovaj članak vam pomaže da izbjegnete neželjene perut na trepavice. Vodite računa o vašim očima, kao što su prozor da vide prekrasne svijet oko sebe.

load...