Briga za kosu

Top 10 namirnica koje pomažu Sprečiti kosu Jesen

Top 10 namirnica koje pomažu Sprečiti kosu Jesen

Gubitak kose može doći zbog različitih razloga kao što su zagađenje, stres, koristeći kemijske natovaren proizvoda i loših navika u ishrani. Ako ste pate od gubitka kose, onda je prva stvar koju treba provjeriti je vaše dijete. Ako se ne pruža dovoljno za ishranu svoje tijelo, nikakva količina proizvoda za njegu kose može riješiti problem gubitka kose.

Ovdje su top 10 namirnica koje sprečavaju gubitak kose. To su bogate kalcijumom i hranjivih tvari koje su dobre za kosu, kao i za vaše sveukupno zdravlje.

Hranu Spriječiti gubitak kose:

1. Jaja:

Jaje je prepun hranjivih tvari kao što su sumpor, cink, željezo, selen, fosfor i jod. Ako ste pate od problema kose pada, jedu jaja za 15 dana na potezu može pomoći u sprečavanju to u velikoj mjeri. Jaja su bogata vitaminom B - 1, B - 2, B - 12 i biotin. Biotin je poznat kao hrana za kosu jer pomaže u smanjenju pada kose i stimulira rast kose. Možete uključiti jaja u svakodnevnoj ishrani. Alternativno, možete ga koristiti kao kosu paket i primijeniti kao predtretman prije šampon.

load...

2. Bademi:

Jesti namirnice koje su bogate magnezijem je odličan način za kontrolu pada kose. Bademi su bogati magnezijem. Nedostatak magnezijuma može dovesti do gubitka kose kod muškaraca i kod žena. Jesti 4 - 5 badema dnevno će vam dati veliku količinu mangana i vitamina E, koji je potreban za sprečavanje gubitka kose. Alternativno, svake večeri možete primijeniti bademovo ulje na kosu i oprati ujutro sa redovnim šampon. Bademovo ulje će ojačati zanoktice kosu. To će pomoći da se smanji pad kose, a takođe će nahraniti kožu glave.

3. Salmon:

Losos je masna riba koja je bogata omega - 3 masnih kiselina. Ovo je vrlo bitnu nutrijent za liječenje problema gubitka kose. Omega - 3 masnih kiselina radi na osovinu kosu i ćelijske membrane naše vlasište. Ovo pomaže u sprečavanju kosa pada. Konzumiranje lososa dnevno može stimulirati rast kose i učinkovito smanjiti pad kose. Također će nahraniti kožu glave duboko. Naš organizam ne može proizvesti omega-3 kiseline, stoga jesti namirnice koje su bogate u ovom nutrijenata je od suštinskog značaja. Možete imati to kao na žaru, pečena ili svježe kuhana, u skladu sa svojim željama, da se spriječi gubitak kose.

4. Špinat:

Spanać sadrži velike količine vitamina A i vitamina C. Oba vitamina su poznata kao prirodni balzami jer sprečavaju pad kose i povećati rast kose. Vitamin A je vrlo dobro za vlasište. Tako je to vrlo dobra hrana za one koji pate od problema kose pada. Spanać sadrži omega - 3 kiselina, magnezij, kalij, kalcij i željezo. Ovi pomažu vam zdravo vlasište i kosu. Možete jesti špinat u obliku salate ili kuhati kao jelo. Također se možete piti spanać sok za bolje rezultate.

load...

5. Mrkva:

Šargarepa su vrlo dobri za liječenje gubitka kose. Bogate su beta-karoten koji je važan nutrijent u kontroli jesen kosu. Pije sok od šargarepe dnevno za doručak može dati instant rezultate u smanjenju pada kosa i podsticanje rasta kose. Također se možete jesti mrkve u obliku salate ili ga u supu.

6. Pšenične klice:

Pšeničnih klica sadrži velike količine cinka, što je bitno za zdrav vlasište i kosu. Gubitak kose može doći zbog problema u probavnom traktu, što se događa zbog nedostatka cinka. Dakle, konzumiranje namirnica koje su bogate cinkom će pomoći spriječiti gubitak kose. Možete imati pšenične klice tokom doručka ili posuti ga žitarice. Možete ga pomiješati sa jogurtom da biste dobili dodatne nutritivne prednosti.

7. Zob:

Zob sadrži veliku količinu vlakana, cinka i željeza koje pomaže u sprečavanju gubitka kose. Ovi također sadrže omega - 6 masne kiseline koje su dobre za kosu i sprečavaju kosa pada. Konzumiranje zobi dnevno će stimulirati rast kose i učinit će vaša kosa gusta i zdrava. Dakle, uključuju zdjelu kaše u ishranu ako pate od gubitka kose.

8. Sea Food:

More hrana je vrlo važno spriječiti gubitak kose i da pomogne u rastu kose. Morski plodovi sadrži velike količine sumpora, cinka i masne kiseline koje učinkovito spriječiti pad kose. Osim vođenja kosu zdravom, mora hrana je dobra za kožu i za vaše sveukupno zdravlje. Dagnje, škampi i školjke su izuzetno bogate cinkom.

9. Klice:

Bean sprout je bogata silika. Silica je nutrijent koji apsorbuje sve vitamine i minerale vaše tijelo troši. Možda će vam biti konzumiranje namirnica koje su bogate vitaminima i mineralima, ali bez silika, to će biti od nikakve koristi. Silica je također vrlo dobar za zdravlje vaše kose jer stimulira rast kose i sprečava pad kose. Osim klice također možete konzumirati krastavci i crvene i zelene paprike, jer su bogate silika.

10. Orasi:

Orasi su poznati kao kosa-hrana jer sadrže velike količine omega - 3 masnih kiselina. Omega - 3 masnih kiselina je vrlo dobar u sprečavanju gubitka kose. Takođe poboljšava teksturu kose. Osim toga, orasi sadrže i cink, željezo, vitamin B1 i B6. Ove stimulirati rast kose i smanjiti pad kose efikasno. Orah sadrži selen, što je dobro za sprečavanje gubitka kose kao ljude koji su selen-deficitarni mogu patiti od teških kosa pada.

Ako patite od teške kose pada onda budite sigurni da jedu zdravu hranu koja sadrži ove super namirnica. I nemoj da nam javite koliko ovih namirnica za sprečavanje gubitka kose su ti pomagali! Komentar ispod.

load...