Briga za kosu

Kako izlečiti hronični prhljač?

Kako izlečiti hronični prhljač?

Jeste li ikada imali neugodno potrebu da ogrebete glavu u javnosti? Jeste li ikada gledao reklame na TV-u, i klonila nosi tamne boje odjevnih predmeta jer ti hroničan problem peruti je vidljivo manifestira na njima? Ne morate više brinuti. Ove jednostavne home pravni lijekovi koje ne samo da su na snazi ​​za hronične liječenje peruti i su jednostavne za pripremu, i jeftino da se pokrene!

Šta je uzrok peruti?

Pre prelaska na početnoj pravne lijekove koje možete banku na riješi vaše probleme peruti, morate shvatiti uzroke iza njih. Hroničnih perut je zarazna stanje koje je uzrokovano vlasište infekcije. To također može biti rezultat teža stanja poput dermatitisa. Ne samo da perut dovesti do intenzivan svrab, to može dovesti do akni na vlasište.

Kako izliječiti hroničnih peruti: Home pravna sredstva

  • Rešenje koje sam našao najkorisnijih redovna primjena pranje limuna. Sve što treba da uradite je da uzmemo tri ili četiri limuna, kuhati svoje pilinzima u toploj vodi, a zatim se ohladi rješenje. Nanesite da je vaša kosa i vidjeti razliku u nedelju dana.
[Read: Da li stres uzrok peruti]
  • Nanošenje preparata od neem lišća (ih ključanja i brušenje ih na fine paste) je često pokazao korisnim u mom slučaju. Neem Listovi su lako dostupni i primjena paste ne sprečava samo hronične peruti ponovo javljaju, također osigurava da vaša kosa je svilenkasta i sjajna. Paste treba primijeniti samo oko sat vremena, tako da nije dugotrajan proces uopšte.
  • Đumbira i cvekla može biti odvratan povrće, ali su sigurni dobro za hronične perut problem. Sve što treba da uradite je melju ih napraviti pastu, nanesite na isti na vlasište svake noći, a zatim ga isperite kvalitetan šampon sljedećeg jutra. Vaša kosa će izgledati i osjećati drugačije i hronične perut će biti stvar prošlosti.
[Read: Top 10 Perut Lijekovi]

Neki više kući lekove za lečenje hronične peruti:

  • Aloe vera gel je poznat po svojim blagotvornim svojstvima kao se tiče kose i kože. To je efekat hlađenja i antibakterijski, kao i antifungalna svojstva, čime će se osigurati da hronična perut peče u tren oka. Nanesite gel aloe vere na skalp za oko pola sata, a zatim ga isperite blagim šamponom. Razlika ovo proizvodi u kosi i samopoštovanje će biti primjetan.
  • Reetha se uglavnom koristi za pranje kose. Ali, to je također fantastičan agent koji leči hronični perut i što je još važnije, sprečava perut od povratka. Možete koristiti reetha sapun ili napraviti pastu od reetha prah i primijeniti ga na kosu da se preslatko, perut bez brave.
[Read: riješi peruti]

Najbolja stvar u vezi ove kuće lijekova je da možete iskoristiti stvari koje možete naći u vašoj kuhinji. Na taj način možete zaboraviti na skupe i dugotrajne štete kosu rješenja popravke ili tretmane, i samo koristiti stvari koje svaka kuhinja je dužan da sadrže. Samo napred, i ponude te bijele pahuljice ishitrenu zbogom!

load...

load...