Briga za kosu

Top 5 amino kiselina za rast kose

Top 5 amino kiselina za rast kose

Naučno je dokazano da amino kiseline su direktno povezani sa rastom kose. Konzumiranje dijeta koja je bogata aminokiselinama može pomoći vaša kosa rasti brže i deblji, pa čak i spriječiti gubitak kose.

Glavni sastojak aminokiselina je protein, koji je uglavnom odgovoran za zdravo funkcioniranje tijela. Postoje 20 od vitalnog značaja aminokiseline koje igraju ključnu ulogu u našem funkcioniranju organizma. Od tih, samo 12 aminokiselina se proizvode u našem tijelu. Preostale su nam potrebni da ugrade kroz našu ishranu i aminokiselina dodataka. Stoga, ako želite da se vijoriti dug i zdrav naprezanja, danas početi uvođenje ove čudo kiselina u svoje redovne ishrane.

Osnovni Teorija iza aminokiselina i za rast kose

Naša kosa je uglavnom sastavljena od proteina po imenu keratina koji daje snagu za svaku vlas. Kosa keratin se sastoji od šesnaest različitih aminokiselina. Amino kiseline su ništa drugo nego gradivni blokovi proteina u našem tijelu. Adekvatne amino kiseline u našem organizmu znači da tijelo može proizvesti optimalnu količinu keratina i stoga povećati rast kose. Osim toga aminokiseline proizvoditi crvena krvna zrnca koji snabdevaju hranljivih materija i kiseonika do folikula.

load...

Aminokiselina za rast kose

Dolje navedeni su 5 esencijalnih i najbolje aminokiselina za rast kose:

1. Cistein:

Cistein je najvažniji aminokiselina za rast kose. Pored osiguravanja zdrav rast kose, ova aminokiselina pomaže u stimuliranju novi rast kose. Cistein je snažan antioksidans koji štiti kosu od oštećenja sunca i drugih štetnih zračenja. Ona također pruža sumpora ćelija kosu da poboljšaju svoje teksture i snagu. Glavni dijetetski izvori cistein uključuju brokule, piletine, pšenične klice, prokelj i neke mliječne proizvode kao što su mlijeko i jogurt.

2. Metionin:

Metionin je još jedna esencijalna aminokiselina za rast kose. Ova aminokiselina je snažan antioksidant i skladište od sumpora, što je ključni sastojak da osujeti poremećaja kosu. Metionin je dobar Lipotropic jer pomaže u što se razbije masti i sprječava nakupljanje masti u arterijama i specifična područja tijela. Ova funkcionalnost metionina uvećava dotok krvi u folikule kose i vlasišta. To dalje dovodi do rasta kose. Riba, jaja, brazilski orah, žitarica i susama su nekoliko dobrih izvora metionin.

load...

3. Arginin:

Efekat Arginin na rast kose je fenomenalna. Biti prethodnik azot oksida ove amino kiselina je od vitalne važnosti za zdrav rast kose. Arginin podstiče nivo azot oksida u našem tijelu koji onda stimuliše otvaranje kalijum ćelija. To dovodi do povećane ponude krvi u korijen kose, čime se promoviše rast kose. Iako Arginin adekvatno sintetiziran u tijelu, njegov nedostatak može biti kontra uravnotežena uvođenjem indijski, lješnjaka, kokosa, suncokreta i susama, ribe i pšeničnih klica u našoj ishrani.

4. Cistin:

Cistin je neesencijalna aminokiselina koja je dokazano da stimuliše kose ponovni rast i borbu gubitak kose. Skoro 10-14 posto naše kože i kose se formira ove amino kiseline. Cistin u našem tijelu se formira disulfid spajanje dva cistein moleculars. Ovaj dual vezivanje aminokiselina u Cistin daje snagu da se vlasi kose. Osim toga, ova aminokiselina je poznat za poboljšanje imuniteta našeg tijela da se bori protiv bilo kakve infekcije. Kao Cistin je stvorio od cistein, ishrane izvora ostaju isti.

5. Tirozin:

Ovaj ne-esencijalne amino kiseline se proizvodi u našem tijelu prirodno i odgovoran je za kosu i koloracije kože. Tirozin proizvodi melanin. Takođe je poznat za liječenje anksioznosti, depresije, nesanice i drugih stres probleme koji ometaju zdrav rast kose. Mliječni proizvodi i proizvodi od soje, badema, pasulj, sjemenke bundeve, i riba su nekoliko izvora hrane bogate Tirozin.

Od vas se može jesti zdravu i uravnoteženu ishranu! Ali, uključujući i ovih aminokiselina sadrži hrana može pomoći povećati rast i zdravlje vaše kose, kao i vašu ukupnu dobrobit.

load...