Ženska fitness

Top 15 savjeta i prednosti Runninga

Top 15 savjeta i prednosti Runninga

Trčanje je vjerojatno jedan od najboljih i najlakših načina vođenja sebe fit. To ne samo da vam pomoći da poboljšate cirkulaciju krvi i smanjuje bolesti srca rizik, ali i pomaže u niz drugih načina. Mnogo ljudi uvijek teško slijediti stroge teretana rutinu i da je dosadan. Trčanje dobro dođe u takvim okolnostima. To je nevjerojatan na načine više od jednog. Ovdje su prednosti, a top 15 savjeta za trčanje. Čitajte!

Prednosti trčanja:

Možda misliš da sam ja pretjerujem, ali da, to je istina; trčanje čini više dobra prema tebi nego što možeš ikad na pamet. To pomaže da se smanji težinu, drži holesterol pod kontrolom, snižava krvni tlak, smanjuje rizik od srčanih bolesti, poboljšava raspoloženje, poboljšava mentalno zdravlje, osvježava vaša čula, pomaže vam da dobar san, kuca stres, jača imunitet, bori anksioznost i osteoporoze i vas čini srećnim iznad svega. Ovo su samo neke od prednosti trčanja.

Sada kada ste motivisani dovoljno da se redovno radi, da vam dati prvih 15 korisnih savjeta za trčanje koje morate držati um.

Running Savjeti:

1. Dobra Running Shoes:

Ključni i kritičan tip za trčanje Kupiti pravo patike ili bi završiti ranjavanje sebe. Trčanje može biti naporan ako se ne radi s pravom vrste cipela. Dobre patike bi da se osjećate ugodno.

load...

2. Uvijek Warm Up:

Uvijek imajte na umu da se zagrije malo prije nego što zapravo početi da teku. A dobro zagrijavanje sjednice priprema vaše tijelo i um za fizičku aktivnost da se radi o da se upusti.

3. Pravo Body Form:

Uvijek održavati pravo držanje tela dok radi. A pogrešno držanje dok radi da li bi više štete nego koristi, to može dovesti do bolova u leđima, vratu, pa čak i ramenima. Uvijek biti ravni, ne podigne ruke iznad struka i držati laktove.

4. Veliki Pace:

Zauzimaju tempom koji vam odgovara najbolje. Početnici moraju postepeno povećati tempo. Nagle i česte promjene tempa može dovesti do ozljede i umor.

load...

5. Pokrenite i Walk Tehnika:

Početnici bi trebali znati da se njihova tijela se ne koristi za iznenadnu fizičku aktivnost. Potrebno je vrijeme za vaše tijelo da se navikne na to. Uvijek pokrenuti malo i onda hoda neko vrijeme. Ovo neće naglasiti te. Kao što nastavite, povećati vremena rada i smanjiti vrijeme hodanja. Ovo radi tehnika je najvažnije.

6. Breathe Desno:

Pobrinite se da ste diše. Morate disati s oba usta i nos. To vam pomaže da dobije dovoljno kisika za mišiće dok radite. To pomaže da se ojača pluća. Najbolji vježbe disanja je onaj koji je pozajmljen iz Chi-trčanje. Kaže: "Diši u dva koraka, od tri koraka '

7. Vreme Yourself:

Ako ste tek počeli, vreme se prvi. Ne idi od milja. Obratite pažnju na ukupno vrijeme pokretanja u minutama. To je važno, jer kada počnete počnete spor i to ne bi dovelo do previše kilometara. Ideja je da se ne obeshrabriti.

8. Ne očekujte previše:

Nemojte očekivati ​​previše od tela prerano. Sebi i svom telu ponekad. Postepeno povećavati ukupno vrijeme vašeg trčanja. Ali to treba učiniti polako, tako da vaše tijelo bude naviknuti na to. Pokušavam previše prerano će samo guma te.

9. Piti vodu:

Pijte dovoljno vode kroz dan. Vaše tijelo treba vodu za sve. A kad počnete radi, potrebno je voda još više držati zglobove podmazati. Također, znojite obilno kada pokrenete tako da očito je potrebno više energije u vašem tijelu.

10. Ne Over-Exert:

Razumjeti signale tela. Ako se, u određenim danima, vaše tijelo je averziju prema trčanja, pauzu. Opusti tijelo. Ideja je da se ne izvrši svoje telo beskorisno.

11. Uphill Running:

Racing uzbrdo ima tendenciju da ostanete u formi i povećava svoju snagu tijela. Sve što trebate učiniti je pokrenuti sa kratkim korakom dok pumpa ruke. Dok ide nizbrdo, odlučili za duži hod i opustite ruke.

12. Ostatak tijela kada je to potrebno:

To je vrlo važno da slušati svoje tijelo. Ako počne da ljuti, stvarno treba da se odmori. Samo bi se znati kada vaše tijelo treba odmor i morate uzeti slobodan dan za oporavak.

13. Running on Sand:

Da li znate koji rade na pijesku ili na plaži zapravo može poboljšati tonus mišića? Studija kaže da radi na pijesku zahtijeva 1,6 puta više energije nego radi na stazi ili park; to je zato što vaše tijelo treba više raditi kako bi se baviti nestabilan i mekanu površinu.

14. Run Barefoot:

Radi bosonogi na travi je jako dobro za akupresurnih tačaka koje su prisutne na nogama i petama. Ovo pomaže u zarastanja raznih bolesti i akni. Međutim, pazite kako radi bos može biti bolno i možda ćete završiti bockanje Barb u nogama. Ako ne možete ići radi bosonoga, pokušajte minimalistički cipele simulirati bosi trčanje.

15. Povećanje Foot Izgubljene:

Povećanjem prometa stopalo stvarno može ojačati svoje telo koje ima tendenciju da pomogne u zatezanje kože i toniranje mišića. 180 koraka u minuti je grof da stručnjaci ukazuju. Ovo će također pomoći u izbjegavanju povrede cjevanicu.

Tako protiviti i početi radi! Ostati u formi, zdravi!

load...