Ženska fitness

Top 10 skolioznih vježbi i njihove koristi

Top 10 skolioznih vježbi i njihove koristi

Ako ste ovdje, siguran sam da želite pronaći dugotrajan, efikasan i prirodni tretman za skolioze.

Ovo deformiteta kičmenog stuba se najbolje može tretirati redovno vežbanje i ostati aktivan. Vjerovali ili ne, da će konstantna bol u leđima nestati kao magija za nekoliko dana!

Dobra vijest je, postoje nehirurška tretmani dostupni za skolioze. Ove testirani vježbe će vam pomoći ispraviti svoj deformiteta kičmenog stuba. To možete učiniti ove vježbe ili ležeći ili ustati uz pomoć zida. Ortopeda često savjetuju pacijente da redovno radim ovih vježbi na najviše koristi.

load...

Pročitajte o da znam kako.

Zašto vježbe za Skolioza?

Vježbanje je najbolji način da se ojača i poravnajte fizički držanje i da će izbjeći zakrivljenosti na jednoj strani. Ali, kada je u pitanju skolioza morate biti malo više vodi računa o vježbi možete odabrati da rade.

Dakle, prvo da vas reći o tipičnim skolioze tretmane koji nisu jako plodan. Disanje vježba kao uzeti duboko možete dati privremeno olakšanje, ali nije djelotvoran pravni lijek. Yoga, koja pomaže da se držanje krut i dati mišića neki balans, nije rješenje go-to u slučaju skolioze. Konačno, skolioza BRACING je privremeno rješenje, kao spinalna kriva može ponovo pojaviti kada prestanete nosite brace.

load...

Dakle, bez mnogo buke, hajde da otkrijemo koji vrši volju najbolje pomoći u liječenju skolioza i kako da ih pravilno rade.

Top 10 Skolioza vježbe

1. Bird Dog Istezanje

To je oblik skolioze vježbe koje treba teretana loptu za podršku. To je vrlo korisno vježba za početnike, jer manje boli i pomaže postići savršen položaj. Evo kako se to radi.

koraci
 1. Uzmite teretanu loptu i leže na stomak na loptu i podržati svoje tijelo sa svojim prstima.
 2. Sada, podignite lijevu nogu i desnu ruku gore. Držite 3 sekunde.
 3. Spusti lijevo nogu i desnu ruku.
 4. Sada, podignite desnu nogu i lijevu ruku gore. Držite 3 sekunde.
 5. Ponovite ovaj 10 puta.

2. Pilates

To je polazište vježbe režima Skolioza. To se može uraditi u ležećem položaju i stoji uz podršku zid. Ona pomaže u izgradnji snagu i držanje. To daje poticaj za otpor moći pacijenta. Ovdje su koraci da se to pravilno radi.

koraci
 1. Legne ravno na leđa i savijte koljena.
 2. Uzmite mala teretana loptu i držati ga između koljena.
 3. Držite dlanove sa strane.
 4. Sada, polako gurnite kukove do podignite sredine tijela. Držite 3 sekunde.
 5. Niže i izdahnite.
 6. Ponovite ovaj 10 puta.

3. Triceps Raise ili Row

Najpoznatiji kao povišicu za redom, ali u kolokvijalnom jeziku triceps povišicu, pomaže da rade mišića i održava podrška za prtljažnik. Slobodni tegovi su najpogodnije za izvođenje ove vježbe, ali ako je to potrebno, dodatna pomoć, mašina formira bolji način rada. Tokom ovog Naravno, najbolji način da se odabrati svoj oblik ovisit će o izazovima se suočavate dok u početku na liječenju, kao i tada se može odrediti koji režim će vam pomoći postići zadovoljavajuće rezultate. Evo šta treba da radite.

koraci
 1. Sjedne na teretana loptu sa svojim nogama u širini ramena.
 2. Uzmite težinu u svoju desnu ruku i podignite ga iznad glave.
 3. Podrška desnu ruku lijevom rukom.
 4. Sada, savijati desni lakat i izazivaj desne podlaktice dole.
 5. A zatim povucite desnu podlakticu i izdahnite.
 6. Ponovite ovo za 10 puta.
 7. Učinite to sa lijevom rukom kao dobro.

4. Hip Roll & Bridge

Hip Roll i most kao vježba usponima nečije područje zdjelice - podizanje vaše kralježaka da formira pun krug, i daje pokrete kuka koja je neophodna za vrijeme Skolioza. Ovo su korak-po-korak upute o tome kako se to radi.

koraci
 1. Lezite na leđa.
 2. Savij koljena i stomaka u.
 3. Podržati svoje tijelo stavljanjem ruke dalje od tijela i dlanom okrenutim nadole.
 4. Sada, roll vašoj regiji zdjelice lijevo i desno.
 5. Ponovite ovaj 20 puta.

5. Plank

Postoji nekoliko načina izvođenja dasaka jer pomaže ojačati mišiće. Međutim, preporučuje se jedan za početnike je oblik koji zahtijeva jedan podlakticama i nogama da se suoči sa dasku. Evo šta treba da radi.

koraci
 1. Legne okrenut zemlju, savijte laktove i podržati svoje tijelo sa svojim prstima.
 2. Squeeze vaše ABS i držite ovu poziciju za 5 sekundi.
 3. Odmor i disati unutra i van.
 4. Ponovite ove korake za 10 puta.

6. Spine Release

To je stav koji se može izvoditi na krevetu ili podu. Podignite koljena da se formira T oblik, a zatim ih je u bilo pravcima. Držite ramena ravno na prostirci kao što ste mogli biti u iskušenju da ih podigne, a samo smanjiti kolena do udoban tačku.

7. Yoga

Joga je jedan od najstarijih praksi za liječenje bilo koje bolesti i pomaže u povećanju ukupne fizičke snage. To održava ravnotežu za tijelo u slučaju skolioze.

8. Disanje Vježba

Disanje u pravom položaju pomaže cirkulaciju krvi da se razvije mišića koji oscilira u nadesno i srdačan pokreta sa otkucaja srca.

9. Stretch Up

Istezanje pomaže u formiranju i povlačenjem mišića koji onda pomoći u ispravljanje i otpuštanjem jezgra živce.

10. Schroth Način

Načinu Schroth je jedan od najboljih inovacija iz Njemačke i je pomogao mnogim kao lijek iz ovog užasnog stanja.

Slika izvor: 1, 2, 3, 4, 5

Upozorenje: Molimo vas da se obratite lekaru prije bavljenja ovih vježbi. Samo određene vrste krivulja može izliječiti od ovih vježbi, dok drugi zahtijevaju različite postupke.

load...