Ženska fitness

Šta je Zumba?

Šta je Zumba?

Da li ste fitness nakaza? Da li uvijek tražiti više zanimljiv i efikasnih programa fitnes da isprobam? Ako da, 'Zumba' će biti odličan izbor za vas. Ako ste već čuli za ovaj ekskluzivni fitness ludost, siguran sam da ste apsolutno u ljubavi s njim. Ali, ako ste među onima koji će to tek da znate o ovom zabavna i super efikasne fitnes treninga program, vi propuštate puno! Dakle, da nam govore o Zumba - na jedinstven način fitness koji se brzo dobija veliku popularnost u svijetu fitnessa.

Što je Zumba fitness?

Zumba je elitna fitness trening program koji kombinira dobrotu i aerobnih vježbi i efikasan plesne pokrete. Kardio elementi programa su odlični za spaljivanje višak kalorija; u isto vrijeme, lako plesne pokrete igraju ključnu ulogu u toniranje cijelo tijelo, kao i pomoć u smanjenju struka. Većina fizičkih vježbi izabran za Zumba klase su niskog intenziteta. Oni su zasnovani na aerobne procedure i proizvesti puno energije. Za razliku od toga, koreografiju programa ima raznih poteza, kao što su samba, cumbia, meringue, soca, flamenco, hip-hop, reggaeton, salsa, cha-cha, mambo, tango, itd zajedno sa Latinskom otkucaja.

Merengue, salse i Cumbia (ne prilično egzotične poslastice tražim, ali imena zumba staza), tako stranim prije nekoliko dana, da vaše tijelo pulsira u ritmu izuzetno groovable Zumba bazirani Pjesme.

load...

Čučnjevi i Iskorak za dio rutine, ciljajući vaš problem područjima. Ove klase obično izgorjeti od 500 do 1000 kalorija na sat.

Odakle dolazi?

U 1990. Godini, koncept Zumba je brainstormed Alberto "Beto" Perez - poznatog plesač, koreograf i osoba osobnog trenera iz Cali, Kolumbija. Jednog dana Perez morao da se duž aerobika s nekim netradicionalnim aerobik glazbe, kao što su meringue, salsa, itd kao njegov rekord, koji se sastoji od konvencionalnih aerobika glazbe je ostao na jednom od svojih klasa. Međutim, improvizacija je voli svoje učenike i ubrzo je dobila ogromnu popularnost u Kolumbiji. U 2001. Godini, Perez dostigla SAD-a da preuzme njegovu inicijativu nastavi sa Alberto Perlman i Alberto Aghion. Na kraju su dobili licencu za pokretanje marketinške kampanje i pokretanje video iz kompanije pod nazivom "Fitness Quest '.

Šta Zumba klase Uključiti?

Postoji u više od 150 zemalja širom svijeta oko 14 milijuna ljudi koji pohađaju nedeljni Zumba klase, a taj broj i dalje raste. Obično, trajanje svakog Zumba sesija je 1 sat i vrši licencirani stručnjaci. Tokom treninga sjednice, polaznici mogu praksu treninga snage sa različitim tipovima ritmova. Međutim, ovisno o dobi i kapaciteta exerciser, Zumba klase mogu se podijeliti u osam kategorija:

load...

Zumba Fitness - Redovna Zumba klase kao što je spomenuto ranije.

  • Zumba Gold -Resembles redovnu nastavu Zumba fitness party ali vježbe su namijenjene samo za dobi ljudi.
  • Zumba Toning -Includes kardio i cijelo tijelo sculpting radeći na mišiće ruke, stomak, butine, i tako dalje, uz pomoć toniranje palicama.
  • Zumba Gold-Toning -Još inicijativu za starije osobe, da im pomogne da zategnuti njihovih tijela i poboljšati držanje, pokreti, potenciju, koordinacija, itd
  • Aqua Zumba -A redovne Zumba klase koja se prakticira u bazen.
  • Zumba u Circuit -A 30-minutni sjednici, koja spaja plesne pokrete sa snagom vježbe kao kružni trening.
  • Zumbatomic -Resembles redovnoj Zumba fitness klase, ali režim je dizajniran isključivo za djecu od 4 do 12 godina.
  • Zumba Sentao -Jedna jedinstveni stolica vježba za oblikovanje tela. Takođe, koristi tijelo težine vežbača kako bi ih jači.

Nekoliko činjenica koje bi trebalo znati Zumba

Zumba je za svakoga. Svaki i svi, bez obzira na dob i spol, mogu priključiti ovoj fitness trening program zbog svoje svestranosti.

  • To je super efikasna. Da, možete ostaviti bilo koji iznos kalorija između 500 i 1.000 pohađajući jedan Zumba sjednicu! Jedna od glavnih prednosti zumba!
  • Ne morate biti obučeni plesač ili fitness manijak da se odluče za Zumba. Vježbe uključeni u ovom programu su prilično jednostavna, i plesnih koraka koji vam je potreban za obavljanje izuzetno lako pratiti. Ako radite oba po prvi put, vi ste dobrodošli!
  • Slavne vole Zumba, a lista zvijezda Zumba ljubitelja je prilično zanimljivo. Jennifer Lopez, Jackie Chan, Natalie Portman, Kirstie Alley, Emma Watson, Shakira, Victoria Beckham, Halle Berry - Pa, da li stvarno treba više?

Osnovna premisa Zumba je da se trese svoj plijen err tijelo da se spali sve kalorije koje možete na svoj sadašnji nivo kondicije. Rezultirajući endorfina žurbi kada ste postigli brzo i naizgled teško kreće ostavljajući sve svoje inhibicije iza je ogroman.

Ponekad, kada ste se i sa dnevnim grind i osjećati kao da samo stavljanje noge i spavanje, samo zumba. Još jedna šlag na ionako zdrav glazura je, vaš poboljšanu sliku tijelo i samopouzdanje kada počnete sudaraju se s njima se na plesnom podiju. Zumba je također priznao poboljšanjem vaše društvene vještine... Tu si, u pokretu, ples i zabavu uz gomilu stranaca... Naravno da ćeš biti popularna. Baš kao celebs poput Jennifer Lopez, Natalie Portman, i Victoria Beckham.

Zumba je sada u vašem susjedstvu teretane previše. Ako je bug nije uhvaćen u kojoj živite... Kupiti DVD sa amazon.com, pozvati nekoliko prijatelja ili samo stranci sa svojim posebnu osobu i imaju prekrasan vremena.

Pa dajte Zumba Pokušajte, a vjeruj mi nećeš požaliti, pogotovo ako to radite Gangnam Style!

Tako odbaci treninga i pridružite zabavi!

load...