Ženska fitness

Šta je vežba balističkog istezanja i koje su njegove koristi?

Šta je vežba balističkog istezanja i koje su njegove koristi?

Sada kada svi oko vas pribjegavanja različitih metoda vježbi ili treninga, nije li to vrijeme bi trebalo da se odluče za nešto na istoj liniji? U to ime, mi smo balistički istezanje!

Balistički istezanje je jedna posebna vrsta istezanja vježbe koja se izvodi uglavnom sportista i iskusan sportista (1). Međutim, to ne znači da drugi ne mogu probati na sve!

Želite saznati više o tome? Čitajte!

Šta je Ballistic Istezanje?

Balistički istezanje uključuje odskakanje i brzim pokretima obavlja u ponavljaju način na koji treba da se protežu u zglobovima i mišićima izvan svoje redovne raspon pokreta. Cilj je da se poboljša fleksibilnost tijela. To se ne savetuje za amatere i one koji su novi u istezanja.

load...

Za razliku od istezanje, balistički istezanje je daleko zahtjevniji na mišiće i dijelove tijela. To čini poboljšanje opsega pokreta za sportaše, koje mogu imati koristi od. Na primjer, pomaže košarkaši za skok veći. Međutim, za najbolje rezultate, treba ga probati nakon što je postao dobro upućen u istezanje položajima.

Kako se razlikuje od Dynamic Istezanje:

Mnogi ljudi često brkaju dinamičan istezanje sa balističkim istezanja. Istina je da su oba načina istezanja zahteva dugo pokrete tijela. Međutim, u dinamičnom istezanja, nije potrebno da se protežu mišiće tijela i tetive mnogo dalje od svoje uobičajene opseg pokreta. To ne uključuje kretanje jerking i odskakanje bilo.

Dok balistički istezanje je ćudljiv i nestalan, dinamičan istezanje je glatka i kontroliše u prirodi (2). Zdravstveni stručnjaci često savjetuju dinamičan proteže preko balistički proteže u većini slučajeva. Ovo drugo ne bi trebalo raditi bez pomoći veterana trenera i trenera.

load...

Kako se razlikuje od istezanje:

Oba balistički i istezanje metode uključuju kreće mišiće tijela nad svojim udoban rasponima kretanja. Međutim, u bivšoj, vaš istezanje metode uključuju brze odskakanje i istezanje dijelova tijela i mišića. U istezanje, vi protežu mišiće prošlosti svoje zone komfora, ali ih ne povuče iz razvučeno držanje brzo. Naprotiv, od vas se traži da se držite mišiće i dijelove tijela u svojim protezao položaju nekoliko sekundi. Onda možete ih vratiti u početni položaj.

Popularni Balistički vježbe istezanja:

 1. Stalni Lunge - Ovo je jedna poza koja se može uraditi u drugim istezanja metodama. To koristi gluteuse i kvadriceps. Morate držati nogu naprijed, a ruke bi trebao biti labav sa strane. Takođe možete držati ruke potpuno uspravio iznad ramena. Sada savijte stopalo naprijed i pasti naprijed brzo. Drugu nogu treba biti savijena iza, a tjelesne težine treba da bude na petu stopala prema naprijed. Sada se vratite u početni položaj i isprobati pozu s drugom nogom.
 1. Još jedan u širokoj upotrebi balistički vježba stoji uspravno i pokretanje odskakanje dole na dodir prstiju koji se mogu više puta da se uradi.
 1. Tu je sjedio varijanta vježbe iznad. Za to vam je potrebno da sjedi na prostirci ili na pod sa gornjeg dijela tijela u vertikalnom pozi. Sada, pokušajte dodirivanje članke prostirala ispred sa svojim rukama sa ponovljenim i brzo kreće.
 1. Side Arm Swing - Ovo je još jedna poza koja nije previše teško isprobati! Potrebno je da stoji s obje noge blago savijena. Stopala bi trebalo da bude hip-width apart. Osigurati leđa je ravno. Sada, swing i ruke na bokovima, a pored njih prelaze ispred.
 1. Također se možete poboljšati fleksibilnost grudi mišića sa balističkim vježbe. Potrebno je da stoji u uspravnom položaju i proširiti i na ruke sa strane i poravnajte ih. Dlanovi treba da se suoči sa krova i laktovi treba malo fleksiji. Sada, morate savijte ramena za pomicanje ruke iza puta.
 1. Noga Ljuljaške - Ovo je još jedan popularan balistički istezanje držanje. Morate stajati sa strane i držati dužinu ruke od zida. Sada, stavite tjelesnu težinu na lijevu nogu, te zadržava pravo dlan na zid za održavanje ravnoteže. Zatim okrenite desnu nogu naprijed i nazad za nekoliko krugova. To se može učiniti na drugoj strani.
 1. Nadzemni Arm Swing - Da probamo ovo Ballistic vežbe istezanja, morate stajati sa nogama stopala, osim i obje noge držati savijene. Održavati u erekciji nazad. Sada, swing i ruke više puta na položaj iznad glave. Zatim možete ljuljačka ruku naprijed i nazad. Svako radno mjesto može se ponoviti nekoliko puta, po svoj nivo udobnosti.

Prednosti bavljenja Ballistic Istezanje:

Glavne prednosti balističkih istezanja vježbe su:

 1. Poboljšanje Dynamic fleksibilnost.
 2. Mišići se pripremite za visoku aktivnost udar.
 3. Tijelo se izbacuje izvan svoje zone udobnosti, idealna je za fizički intenzivne aktivnosti.
 4. Poboljšava motor performanse mišića.
 5. A British Journal of Sports Medicine studija pokazala da balistički istezanje poboljšava fleksibilnost zadnje lože. To može biti posebno korisno za osobe s uskim pitanjima zadnje lože.

Faktori rizika / nedostaci Ballistic Istezanje:

Nema sumnje balistički istezanje nije oblik bez rizika od vježbe. Entiteta kao što je Američka akademija ortopedskih hirurga savjetovati protiv njega. Glavni rizici su:

 • Nasilno i iznenadne istezanja pokreti mogu povrijediti mekog tkiva i ligamenata.
 • Mišiće i tkiva mogu postati više osjetljiv na ozljede.
 • To može izazvati potezu mehanizam refleks, koji je zapravo zateže mišiće.

Prije nego što pokušate Ballistic istezanja poteza, sljedeće faktore treba uzeti u obzir pažljivo:

 • Ako je osoba novi u ostvarivanju i ima neke iznos izloženosti statičkom proteže ili ne.
 • Dobi i zdravstvenom stanju te osobe.
 • Ako osoba pati od mišića, zajedničke ili uslova koji se odnose ligamenata.
 • Ako je balistički proteže potezi mogu imati koristi osobu u profesionalnom svojstvu. Na primjer, ako on ili ona je sportaš i vježbe mogu poboljšati njihov nivo efikasnosti.

Jeste li pronašli ovaj post pomoći? Javite nam komentarišući u okvir ispod!

load...