Ženska fitness

Najbolja dnevna vežba za žene - naš top 10

Najbolja dnevna vežba za žene - naš top 10

To je u suštini važno imati svakodnevno vježba rutina kao dio svog života. Redovito vježbanje će dati svoje tijelo dobar oblik, snagu, izdržljivost i fleksibilnost. To čuva vas od bolesti i daje vam užaren kože i zdrav život.

The Best Daily Vježba za žene

1. Trčanje ili Jogging:

Osim gori puno kalorija, trčanje pomaže u izgradnji bolje kardiovaskularnog kapaciteta, kao i mišićne izdržljivosti. Trčanje i jogging su oblici aerobnih vježbi koje proizvode energiju kombiniranjem glukoze ili masti prisutne u tijelu sa kiseonikom. Ovo je najbolje svakodnevno vježba za muškarce i žene, bez obzira.

load...

2. Biciklizam:

Ovaj oblik vježbanja mogu uživati ​​ljudi koji pripadaju bilo kojoj starosnoj grupi i u bilo kojem fizičkom okruženju. Isti ima mali pritisak na zglobove, ali tonove se udova, mišića i leđa.

3. Yoga:

Izvođenje yoga svakodnevni ima dalekosežne efekte nego bilo koji drugi oblik vježbanja. Različite asane u jogi rade se cijelo tijelo i povećanje kardiovaskularnih kapaciteta. Joga radi ne samo za tijelo, ali i osvježava um.

4. Sport:

Trebalo bi uvek da se bavi igrajući jednom sportu. Sportove koji zahtijevaju dosta trčanja kao singlova tenis, košarku, hokej, nogomet, itd može izvanredno izgraditi izdržljivost i povećati ravnotežu i koordinaciju.

load...

5. Aerobik:

Ovo uključuje ritmički pokret u našim rukama i nogama da se postepeno povećava broj otkucaja srca. Samo 30 minuta aerobika je odličan za mršavljenje, zgrada izdržljivost i kardiovaskularni sistem. Ovo takođe smanjuje rizik od srčanih bolesti, dijabetesa, visokog kolesterola i krvnog pritiska.

6. Plivanje:

Ovo je još jedna redovna vježba za žene da se, gdje je cijelo tijelo radi out. Dok su plivali, srce radi brže za proizvodnju energije i također poboljšava kardiovaskularni sistem. To uključuje pokrete počevši od vrata mišići oružja stražnjice do nogu i stopala. Ona opušta um i tijelo, a takođe je zabavno da radim.

7. Jump roupa ili penjanje stepenicama:

Oba ova vježbe daje više koristi po zdravlje u vrlo kratkom vremenskom periodu. Stavili su manje napora na koljena ili stopala nego trčanje ili trčanje. Pomaže u donjem razvoj snagu i moć tijela. Ona također pomaže da se poboljša snagu kostiju.

8. Crunches ili sit-ups:

Trbušnjaka ojačati svoj želudac mišiće i povećati svoj core izdržljivost, te su dobre za sve vrste sportova. Savij koljena i stavite noge na zemlji. Zatim sa svojim rukama na obje strane glave, podignite glavu, a zatim ramena i torzo.

9. Squats:

Čučnjevi izgraditi cijeli mišiće tijela i spali dodatnih masti u vašem organizmu, osim što vam visoko mobilne i energičan. Postoje različite vrste čučnjeva koje možete učiniti kao stolica čučanj, gomila čučanj, klima čučanj, prednji čučanj, itd

10. Pritisnite - ups:

Press up također poznat kao sklekove vježbe ciljaju primarnu grupu mišića, odnosno grudi i triceps. Ona također radi na stomaku, leđa i mišiće nogu. Postavite ruke s dlanovima okrenutim prema dolje, a širina udaljene skoro ramena i podignite tijelo prema gore koristeći ruke.

Da li ostvariti na redovnoj osnovi? Podijeliti s nama.

load...