Ženska fitness

Koje su razlike između joge i hoda?

Koje su razlike između joge i hoda?

Vi bi naišli na zdravstveni stručnjaci kažu da je joga korisna za zdravlje. A ti bi također naišli na zdravstveni stručnjaci preporučuju redovne šetnje. Ali yoga ili hodanje koji je bolji? Tricky pitanje, zar ne? Ovaj post vam pomaže da pronađete pravi odgovor! Zavalite i pročitati na!

Yoga Vs hodanje: šta je bolje?

Joga i hodanje su dva pametna načina za kontrolu tjelesne težine i kontrole dijabetesa. Ipak joga drži prednost nad šetnju, ako dva su statistički odnosu. Prema prevladava podacima, hodanje za 1 sat opekotine oko 242 kalorija. Jedan sat moći joge s druge strane sagorijeva 340 kalorija. Bez sumnje, joga je bolja opcija od hodanja, kada je u pitanju težine kontrolu upravljanja i dijabetesa. Ako ste još uvijek skeptični koji od ova dva je bolji, onda morate pročitati sljedeće.

  1. Naučni podaci otkrivaju da je joga boljem raspoloženju lift od hodanja. Nivo GABA u mozgu kontrolira proizvodnju i lučenje serotonina (The Happy hormona) kod ljudi. Smanjenje serotonina je glavni razlog depresije, poremećaja raspoloženja, pa čak i anksioznost. Prema nedavnom istraživanju, joga čini mozak mirno. To povećava razine GABA u mozgu. Povećan nivo GABA aktivirati lučenje serotonina. Slična vrsta uspona događa u hoda previše. Ali joga nudi veća nadmorska visina raspoloženje (n = 19) od hodanja (n = 15).
  1. Joga nudi potpunu fizičku i psihičku fitness. Hodanje je fizička vježba koja također nudi fizičke i mentalne prednosti. Joga proteže jedan korak ispred hoda nudeći duhovne fitness kao dobro. Yogasanas su izuzetni duhovni način da se poveća osjećaj blagostanja. Smanjuje ljutnju i uznemirenost. Duhovni yoga također poboljšava disanje. To daje bolju kontrolu nad pet čula (dodir, miris, osjetiti, čuti i vidjeti).
  1. Yoga povećava mentalnu budnost. To smanjuje protok slučajnih i drugih stalno prigovara misli na umu. To povećava pozitivnost i smanjuje negativnosti. To postaje lakše koncentrirati na mnoge različite stvari u našem svakodnevnom životu. Joga je spajanje vježbe i meditacije. To je duhovno sredstvo da se um pozitivan dok balansiranje tijela u različitim položajima. To čini mozak jači i oštriji.
  1. Mnogi ljudi vjeruju da je rano jutarnje šetnje je neverovatan način smanjenja nivoa šećera u krvi. Istina je da u svakom pogledu. Walking ne metaboliziraju nivo šećera u krvi i dovesti ga. Ali joga je bolja šećer metabolizer među dva. Posebna joga položaja isključivo inovirani da tišti dijabetičara. Različiti Yogasanas kao Mandukasana i Yogamudrasana su izuzetno koristan u kontroli nivoa šećera u krvi. Posebna joga položaja pokrenuti proizvodnju insulina. Mozak usmjerava pankreas da aktivira lučenje inzulina. Insulin je prirodni hormon koji regulira i metabolizira šećer u krvi.
  1. Hodanje ili joga koji je bolji menadžer stres. Hodanje podiže raspoloženje. Ali joga podiže raspoloženje, povećava mentalne koncentracije i također promovira osjećaj blagostanja. Joga je izuzetan sredstvo za opuštanje naglasio mišića, tkiva pa čak i mozak. Promoviše poremećaja spavanja i poslastice za spavanje. Ovo promovira ukupnu dobrobit pojedinca.
  1. Joga je i ljepota mantru koja čini užaren kože i žive. Yogasanas vraćanje normalne kemijske ravnoteže u mozgu. To povećava dovod kisika u krvi. Kiseonika u krvi čini ćelija i tkiva živo. Kolagenih vlakana u epidermis dobije snagu. To čini kožu besprijekornu i blistava.

Sada bi dobili jasnu sliku o tome koji od ova dva je bolja opcija - joga ili hodanje. Iako hodanje čini puno pomoći u jačanju fizičke, kao i mentalnog zdravlja, joga ima prednost u tom pogledu. To ne znači hodanje je obeshrabrena. Možete radije kombinirati dva za najbolje rezultate! Ali, ako imate da napravite izbor između dva, onda za jogu! Da li si već veliki fan yoge kao i većina drugih zdravstvenih svesne ljudi? Da li sada se slažete da je joga je svaki dan bolja opcija od hodanja? Dijeliti vaš feedback s nama u komentarima.

load...

load...