Ženska fitness

Kako smanjiti visok krvni pritisak Koristeći refleksologiju?

Kako smanjiti visok krvni pritisak Koristeći refleksologiju?

Jeste li znali da je moguće sniziti krvni tlak bez lijekova? Da, refleksologija može pomoći u smanjenju visokog krvnog pritiska. Također dolazi s druge pogodnosti, uključujući i smanjenje stresa i anksioznosti, povećanje protoka krvi, eliminiše bol i pojačava sposobnost vašeg organizma da izleči.

Dolazi do visokog krvnog pritiska, to je stanje ne može uzeti olako. Ali fret ne! Jer postoji stopala refleksologija koji vam mogu pomoći nižim razinama visokog krvnog pritiska.

Zanima više o refleksologije i visok krvni pritisak? Čitajte!

Refleksologija Za visok krvni pritisak:

Prema riječima stručnjaka, to je uvijek najbolje početi refleksologije liječenje visokog krvnog pritiska masira svih endokrinih žlijezda sedam, koji kontrolišu metabolički sistem u cijelosti. Dalje, masažu treba preći na organ bolesti koje uzrokuju, a zatim se organ koji je pogođen bolešću. Sedam endokrinih žlijezda su:

load...
  • Nadbubrežne žlijezde
  • Hipofize
  • Gušterača žlijezda
  • Epifiza
  • Timusa
  • Štitnjače i paratiroidne žlijezde
  • Varira (za žene) ili Testes (za muškarce)

To je važno kako bi bili sigurni da je nadbubrežne žlijezde je posvećena posebna pažnja, jer je odgovoran za osjećaje anksioznosti i stresa. Refleksna masaža će pomoći u održavanju ga smiriti, što pomaže u kontroli varijacije u krvni pritisak zbog stresa. Refleks područja bubrega, jetre, srca i pluća treba masirati kao (1). Ako imate bilo kakvih ukočenost ili bol u ovim oblastima, u fokusu masažu treba zadržati na njima. Na kraju, masiranjem refleksne tačke mozga i očiju može spriječiti visoki krvni tlak na duge staze, a može zaštititi organa koji bi mogli biti pogođeni ovom stanju.

Kako li Refleksologija radi?

Ne dolazi slučajno i uvijek visok krvni pritisak ima uzrok. Kada otkrijete da je povećan krvni pritisak, to znači da vaše tijelo pokušava da vam nešto kažem. Poruka je vjerojatno da je vaše zdravlje nije u svom najboljem izdanju. Važno je da slušaš svoje tijelo i osigurati mu ono što je potrebno, tako da možete poboljšati vaše sveukupno zdravlje.

Lekovi radi na snižavanje krvnog pritiska, ali to ne tretira uzrok stanja, što je očito vrlo važno. Droge pomažu u održavanju krvnog pritiska u granicama normale i smanjio rizik od oštećenja raznih organa u vašem tijelu. Međutim, oni nisu lek. Iako je važno da nastavite s lijekove propisao liječnik, možete dopuniti tretman refleksologije. Na prirodan tretman kao refleksologija može pomoći u rješavanju uzroka i efikasno liječenje visokog krvnog pritiska.

load...

Refleksologija pomaže u stimuliranju ukupnom cirkulaciju krvi u vašem tijelu (2). Kada se vaše srce i druge organe koji se odnose na to meta ovog prirodnog liječenja, krvni pritisak može biti značajno smanjena. Na području stopala u kojoj se nalazi srce refleks je upravo ispod palca dok refleks tačka bubrega je u samom centru svakog stopala. Reflexologists ciljaju ovim prostorima, i drugi, da pomognu liječenje visokog krvnog pritiska i spriječiti zdravstvene rizike koje dolaze sa njim (3).

Je Refleksologija sigurno?

Refleksologija je sigurno za liječenje visokog krvnog pritiska. Međutim, postoje određeni ljudi koji bi trebali izbjeći refleksologije za krvni pritisak.

  • Ako imate aktivan gihta u nogu, nezacijeljene rane ili ozdravljenja ili nedavne fraktura, treba držati podalje od refleksologije.
  • Ako imate osteoartritis da utiče na nogu ili noge, ili drugih ozbiljnih problema sa cirkulacijom u nogama ili noge, obratite se lekaru pre nego što počnete refleksologija.
  • Ako ste trudni, trebalo bi da se bave oprez i doktora pre nego što počnete refleksologije, kao što je bilo izvještaja da rigorozne stimulacija stopalo može izazvati kontrakcije materice.

Ako je vaš krvni pritisak visok, refleksologija je efikasan prirodni tretman koji definitivno treba uzeti u obzir. Osim pomoći u sniziti krvni pritisak, to će vam pružiti mnoge druge pogodnosti koje će imati pozitivan utjecaj na vaše sveukupno zdravlje i dobrobit.

Jeste li ikad pokušali refleksologije za visok krvni pritisak? Kako je to ti je pomogao? Javite nam komentarišući u okvir ispod!

load...