Ženska fitness

7 neverovatnih prednosti skokova

7 neverovatnih prednosti skokova

Želite li dobro oblikovana bedra i noge? Pa, ako ne, onda je ovo post bi trebao biti čitanje! Skok čučnjevi pomoći ostvaruju kvadricepsi i teladi dok vam pomaže da ton vaše tijelo kao dobro. Postoji mnogo koristi povezane sa skokom čučnjeve. Pogledajmo kako izvesti čučanj skokova i njihovih varijacija. Znati kako čučanj skokovi može biti korisno za vas, pročitajte do kraja.

Rutine:

Za početak, stoje pred ogledalo. Savij malo koljena; proverite da li je kičmu i dalje uspravno.

1. Osnovni Rutinska:

 1. Begin čučali. Da čučne, spustite tijelo koliko god možete od čučali dole. Savij koljena i preuzeti poziciju sedi. Butine treba da bude paralelno sa zemljom. Pauzirati i zadržite položaj.
 2. Pokrenite vaše tijelo prema gore. Podignite ruke iznad glave kao što skočiti u zrak.
 3. Pokušajte da sleti u istom položaju. Donesite ruke natrag na početnu poziciju. Ponoviti.
 4. Kao što sleti, ide u čučanj da završi jedno ponavljanje. Pokušajte i zemljišta efikasno (možda ćete morati savladati ovu vještinu).
 5. Do 3-seta od 15 ponavljanja. (1)

2. Advanced Version:

Možete povećati intenzitet treninga dodavanjem neke varijacije na jednostavan skok čučnjeve. Skok čučnjevi pomoći ton teladi, gluteus, zadnju ložu, jezgra, i kvadriceps.

load...
 1. Lift par bučica i držati sa strane, sa zglobovima licem okrenutim od tijela.
 2. Spustite tijelo koliko god možete od čučali dole. Savij koljena i preuzeti poziciju sedi. Butine treba da bude paralelno sa zemljom. Pauziranje i vratiti se u početni položaj.
 3. Pokrenite vaše tijelo prema gore. Podignite ruke iznad glave kao što skočiti u zrak.
 4. Pokušajte da sleti u istom položaju. Donesite ruke natrag na početnu poziciju. Ponoviti.
 5. Da li od 2 - 3 seta od 15 ponavljanja.

Savjeti:

Kako je rutina je veći izazov od normalne skoka čučanj, možete se odlučiti da se smanji broj ponavljanja ili smanjiti broj setova. Moglo bi se također povećati ostatak vremena između svakog skoka.

Potrebna oprema:

 • Tegovi za vežbanje
 • Težina prsluk
 • Boce vode
 • Peškir

Upozorenja:

Osobe sa reumatoidnim artritisom i bol koljena treba da se suzdrže od obavljanja ovih vježbi.

Nosite kape koljena i zaštitnu opremu kad god je to potrebno, dok vježbanje. (2)

Vrste Squat Jumps:

Ovdje su različite vrste za obavljanje skok čučnjeve:

1. Redovno Squats:

Ovo su samo obični čučnjeve. Oni se fokusiraju na toniranje noge i stražnjica.

1. Stanite sa stopalima malo šire nego u širini ramena. 2. Noge čvrsto na zemlji, gurnuti kukove od dok se polako spuštanje. 3. Pobrinite se da prste pa nadalje, kolena su u prednjem, a glava i ramena su ravne. 4. Rise polako 5. Ponovite isti.

load...

2. Wall Squats:

To su redovne čučnjeve, učinjeno uza zid.

1. Da regularnom čučanj ali umjesto da gura kukove, pazite da su vam leđa ravna, uz podršku zida. 2. Nemojte savijati da ne bi sebe povrijediti. 3. Ponovite bez klizanja gore i dolje zid.

3. Uneven Squats:

Obratite pažnju na dasku na malo visine za obavljanje ovih skok iz čučnja vježbe.

1. Postavite jednom nogom na podu, a drugi na dasku. 2. Da li svoje redovne čučnjeve. 3. Pobrinite se da ste jednako balansirati svoju težinu. 4. Ne naglašavaju koljena. 5. Ako imate bilo kakvih problema radi ovo, ne pokušavajte ovo čučanj.

4. Zatvorenik Squats:

Ove čučnjevi su teško učiniti.

1. Držite ruke iza glave. 2. Gurnite kuk unazad dok savijate. 3. Držite ramena i ruke ravno. 4. Spustite svoje tijelo i čučanj

5. Monkey Squats:

Majmun čučnjevi su jedan od teže čučnjeve da radim.

1. Stanite s nogama malo šire nego u širini ramena. 2. Reach za jedno koleno ili pete (ovisno o tome fleksibilan ste) kao što niže u čučanj. 3. Ipak drži prst, čučanj kao niska kao što možete. 4. Polako raste i otpustite prst. 5. Pobrinite se da nikada ne povucite ili pritisnite pete ili koljena.

6. Sumo Squats:

Ove čučnjevi su redovni čučnjeve, koji vam je potreban za obavljanje postavljanjem noge daleko jedni od drugih.

1. Držite stopala, osim tako da je udaljenost između njih je više nego do ramena. 2. Potrudite se da to nije toliko da izgubite ravnotežu. 3. Držite teško breme s obje ruke i izvesti čučanj 4. Ne zaboravite da držite gornji dio tijela ravno kao što savijati koljena. 5. Spustite se koliko god možete

7. Single Leg Squats:

Single noga čučnjevi teško za početnike.

1. Stretch jednom nogom u prednjem. 2. Stretch ruke u prednjem previše. 3. Sada, čučanj kao niska kao što možete. 4. Možete koristiti komad namještaja za balansiranje.

8. Frog Squats:

Potrebno je da obavljanje ovih baš onako kako ti burpees.

1. Kao što čučne dole, skok i zemljišta na nogama s rukama na prednjoj strani. 2. Skoči natrag i ponovite. 3. To je slično burpees gdje i dalje protežu se i napravite.

9. Jumping Jack Squats:

Jumping Jack čučnjevi su više od kardio treninga.

1. Započnite s Jumping Jack. 2. Kao ruke pasti Lutaćete dole. 3. Kao ruke idu gore, vaše tijelo treba cuce se.

10. Squats:

Izvrši bilo koju od gore navedenih čučnjeva, s utezima.

 • 1. Trebalo bi da koristite težine, koje možete udobno podići.
 • 2. Uvijek pobrinite se da imate odgovarajuću ravnotežu bez težine. Na taj način, nećete povrijediti se sa težinama.

Prednosti Jump Squats:

Skok čučnjevi imaju različite zdravstvene beneficije. Za početak, oni pomažu u izgradnji i ton teladi, gluteus, zadnju ložu, jezgra, i kvadriceps. Oni imaju i druge pogodnosti kao dobro. Ovdje ćemo navesti neke važne one:

1. Gradi Muscle:

Ne samo da skoči čučnjevi pomažu u izgradnji mišića nogu, oni pomažu promovirati anabolički okruženju. Ovo okruženje pomaže u izgradnji druge grupe mišića u tijelu.

2. Burns Fat:

Stjecanje mišića je jedan od najboljih načina da se spali kalorija. Stečenim svaki kilograma mišića, vi ćete spaliti oko 50 - 70 kalorija više od običnog dana. Čučnjevi pomoći da izgradite mišića i na taj način direktno pomoći spali više masti.

3. Održavati Mobilnost i ravnoteže:

Noge su ključni za mobilnost. Kako stariš, svoju snagu nogu smanjuje i čučnjeva može vam pomoći obuzdati prirodne slabljenje tih mišićnih grupa. Čučnjevi pomažu u održavanju motornih ravnotežu i poboljšati mozga mišića komunikaciju.

4. Prevent Povrede:

Skok čučnjevi pomoći u poboljšanju ravnoteže. Oni sprečavaju povrede kao što su direktno povećati obim pokreta u kukovima i gležnjeva.

5. Poticaj Vaš Sportske performanse - Jump više i pokrenuti brže:

Znanstvene studije su zaključili da čučanje pomogao sportisti postižu bolje rezultate, posebno u izdržljivosti vježbe. To je razlog zašto skok čučnjeva su dio većine atletskih treninga. (3)

6. Tone Vaš Backside, ABS i cijelo tijelo:

Skok čučnjevi izgraditi mišiće koji su ključni za glukozu propisa, osjetljivost inzulina i metabolizam lipida. Skok čučnjevi pomoći u sprečavanju bolesti srca, hipertenzija, pretilost i dijabetes.

7. Pomoć za Uklanjanje otpada:

Skok čučnjevi poboljšava cirkulaciju telesnih tečnosti. Tjelesne tekućine pomoći u uklanjanju otpada i dostaviti hranjive tvari u tkiva, organe i žlijezde. (4)

To su mnoge prednosti skoka čučnjeva! Tako da ih uključiti u vježbe rutinu ako imate još nisu!

Također možete pogledati mnoge video snimke na ove vježbe. Ako smo nešto propustili ili imate bilo kakve prijedloge, molimo ostavite nam komentar ispod.

load...