Ženska fitness

6 odličnih proteza za teške hip flexore

6 odličnih proteza za teške hip flexore

Shakira je rekao "Hips ne lažu '. Govoreći o kukovima, oni su verovatno prvi dio našeg tijela da se nadut. Hip fleksora je važan grupu mišića, što pomaže kretanje koljena na grudi i noge naprijed prema natrag i bočno. Kao i mnogi ljudi sjede na radnim stanicama svim dana, fleksora kukova može postati čvrsto i krut. Dakle, kako ćemo ih podatna i ponovo trim?

Ovo je mjesto gdje je hip fleksora proteže priskočiti u pomoć! Ovi segmenti pomažu otpustiti fleksora kuka i poboljšaju svoje fleksibilnosti. Dakle, želite da znate različite vrste hip fleksora? Onda daju sledeće linije za čitanje!

Hip Flexor Stretches - 6 Vrste:

1. Stalna Hip Hinge:

Ovo je idealna topla-up vježbe za istezanje hip fleksora. Podrška leđa sa svojim rukama i savijati gornji dio tijela nazad. Držite za neko vrijeme i vratite se u početni položaj. Da biste dodali više intenziteta kleknu i obavljaju iste vježbe. Klečećem dole će se protezati na fleksora kuka i kvadricepsi kao dobro. Ovo je jedan od najboljih vježbi za bol u leđima i čvrsto hip fleksora.

load...

2. Camel Yoga Pose:

Deva joga pozi rasteže fleksora kuka. To je također odličan način da se proširi grudi i poboljšanje spinalne fleksibilnost. A deva joga poza pomaže zategnuti kukova i gradi mišića u rukama. Joga kaže da je stav promovira protok kisika sa svakim novim dahom. Poze također pomaže u jačanju ruke i ramena. Ova poza je najavljeno da se otvori svoje srce čakre i da se osećate u sync sa svijetom. Provjeriti kako to učiniti kamile joga pozu.

3. Garland Pose:

Ova poza je dizajniran da oslobodi kukova i pomoći u poboljšanju ravnoteže. The Garland pose poboljšava fleksibilnost u bedrima, gležnjevi i tele mišiće. Takođe, tonizira jezgru. Možete prebaciti na koristeći stolicu da sjedne ako je čučanja je teško ili vaše probleme leđa vas spreče obavljanje ove poze. Dok je sjedio na stolici, naginju gornji dio tijela prema butine. Držite čvrsto na zemlji noge i butine okomito na telad. Provjeriti kako to učiniti efektivno vijenac pozu.

4. Zavaljen Bound Ugao Pose:

Je zavaljen vezan kut poza pomaže istezanje prepona i unutarnje butina, dok širi grudi. Bi se osiguralo da ste držati kičmu uspravno i ne arch to. Za dodatnu podršku, uzeti u obzir stavljajući ručnik ispod donjeg gležnjeva kako bi se smanjila nelagoda i jedan ispod glave izbjeći vrat od kompresijom. Poze pomaže osloboditi umora, pa čak i blage depresije. Pogledajte kako to učiniti na polegnut granicu kut pozu.

load...

5. The Perfect Pose:

Prema legendi, savršena poza može pomoći da steknu natprirodne moći. Obično se otvara kukove i proteže se na članke i nazad. Joga se obično predstavlja univerzalno ovim pozu. Vjeruje se da pomogne rasprši nervozan energije. Poze pomaže da smiri svoje misli. Vjeruje se da ima veliku korist na ljude koji pate od astme. Provjeriti kako to učiniti savršen pozu.

6. Dolje Suočavanje Frog Vježba:

Silazni žaba predstavljaju pomaže otvoriti fleksora kao što pasti na pod. Da bi se pojednostavio položaj, stavite jastuk ili ručno peškir ispod koljena i gležnjeva. Ako još uvijek ne možete pronaći položaj udoban i procijediti zglobove, gurati ih prema jedni druge i ne dozvoljava joj noge oko sa strane. Provjeriti kako izvesti silazni suočavanje žaba vježbe.

Riječ upozorenja:

U većini slučajeva, utegnuta fleksora kuka se pripisuju smanjiti bol u leđima. Dakle, za one od vas koji se doživljava bol u leđima, potrebno neko vrijeme da se protežu leđima i fleksora kuka za jačanje ove grupe mišića. Možete odabrati da rade u kombinaciji vježbe koje pomažu leđima i hip fleksora zajedno.

Ovo su neke od glavnih vježbi da se protežu hip fleksora možete izvesti. Get danas počela kukove i osjetite razliku! Da li ste ikada izvodi hip proteže ranije? Kako su koristi ti? Podijeliti s nama u komentarima!

load...