Ženska fitness

6 Neverovatne prednosti vježbe vježbe vježbe za jačanje gornjeg tijela

6 Neverovatne prednosti vježbe vježbe vježbe za jačanje gornjeg tijela

Svi smo provode sate u teretani dizanje tegova, vježbanje, i pokušava da izgradi tijelo koje je zategnuta i isklesano. Svi žele stas koji je dobro oblikovana. I da se to, najbolja vježba je potisak iznad glave. Ovo je jedan klasičan, a koristi se za nekoliko godina. To ne samo da vam daje spektakularne rezultate u kratkom vremenskom periodu, ali čini li se nagnuti i stane brže nego ste zamislili. To je odlično za sve one koji žele da se razvije mišića u najkraćem vremenskom roku.

Ovaj potez je prilično jednostavan, iako je teško uhvatiti ako pokušavate prvi put. Ako želite saznati više o potisak iznad glave vježba, koristite ovaj članak kao ultimativni vodič. To će vas naučiti tehnike u kojoj možete učiniti ovo potez na pravi način, zajedno sa prednostima.

Zašto bi li ova vježba?

Uvijek možete podići težine dok radite bench press vježba. Ali, kada koristite potisak iznad glave, možete dobiti prednosti nikad niste zamišljali! Neki od razloga zašto bi trebali raditi ove vježbe su ovdje navedene:

load...

1. Daje vam Full Body Workout:

Ovaj lift je savršen za cijelo tijelo vježba. Ovaj potez će raditi leđa mišiće, grudi, ramena i triceps previše. Međutim, imajte na umu da dok radite ovu vježbu, vaši mišići treba biti ugovoreni.

2. Gradi snagu i Body Mass:

Ne samo da ćete imati veliki gornji dio tijela vježba, ali i naći mnogo snage u mišićima. Ovaj potez je odličan za jači gornji i donji dio tijela. Kako bi se izgradila jači mišiće, morate ih naglasiti kontinuirano. Iznad glave kreten press vježba je odličan izbor za sve one koji žele izgraditi mišiće, kao i snagu.

3. Zaštitnim mjerama ramena:

Vaše zdravlje rame definitivno će poboljšati drastično ako redovno učiniti ovaj potez. Vaša deltodia će biti obučeni, a vi ćete biti u mogućnosti da održava dobru mišićnu ravnotežu. Gotovo u pravu, ova vježba može zaštititi vaše tijelo od povreda.

load...

4. To je Fun:

Podizanje težine od poda i pritisnuti ga iznad glave je mnogo zabavnije nego pritiskom na istu vrstu težine dok ležite na klupi.

5. Veliki Cardio:

Potisak iznad glave je veliki izvor kardio. To radi i srce, kao i pluća, ako ste stavili u pravu količinu truda. To može biti prilično naporan, ali budite sigurni da ćete biti gori puno kalorija dok to radi.

6. Veliki karoserije:

Potisak iznad glave je jedna vježba koja vam daje tijelo iz snova. Vi ćete imati manji struk i atraktivan tijelo ako inkorporirati ovaj potez tokom vežbanja.

Kako to učiniti potisak iznad glave Vježba:

Potisak iznad glave Vježba može biti lako učiniti ako slijedite upute:

  1. Stajati ravno sa razmaknite stopala. Također se može sjediti na klupi s leđa ravno prema gore.
  2. Sada drže kreten u obje ruke. Zglobova treba okrenuta prema gore, a palac treba da bude unutra. Ne zaboravite da drži na prstima stisak.
  3. Sada podigne tegove iznad glave u pokreta koji je pod kontrolom. Pobrinite se da vaše ruke nisu zalupila gore. Stres na lakat zglobovima previše dok radite ove vježbe.
  4. Kao što ste gurnuti prema gore, ne zaboravite da izdahnite.
  5. Također se može prebacivati ​​ruke umjesto guranja kako se u isto vrijeme. To će učiniti potez lakše na neki način.

Kako poboljšati ovu vježbu:

Postoje načini na koje bi mogli poboljšati ovaj kreten potisak iznad glave vježba kao dobro. Koristite vrhove ovdje spomenuo i da li ste se dobro da idemo!

1. Držite laktove naprijed. Grudi bi trebao biti gore. Ćete zaboraviti na repozicioniranje sebe između poteze. Početi svaki rep sa svojim laktovima ispred. Ako je do grudi, to bi definitivno pomoći da usavrše u pokretu!

2. Držite visok bar! Što je veća bar je iznad grudi, udaljenost će biti jednako smanjen. Donijeti bar blizu vaše ključne kosti. Sada nagnite glavu naprijed-nazad kao brz kao možete. To bi moglo povrijediti na početku, ali vaša koža će se navići na to kao dobro.

3. Nastavite naprijed. Ćete propustiti na ponavljanja ako ostaneš nazad. Sada prebaci torzo naprijed kada je bar završila blizu nivoa čelo.

4. Breathe. Ako se diše na vrhu, od vas će se odbije bar sa grudi čineći sljedeći korak malo lakše. Kada disati na dnu, vi ćete napraviti sljedeći korak teže. Potonji čini vježba naporno i bivši olakšava potez.

Points To Remember:

Postoji nekoliko stvari koje treba imati na umu o potisak iznad glave vježbe. To će vam pomoći da izvučete maksimum iz ove vježbe.

  • To možete učiniti potez dok sjedi ili stoji. Naizmenično ruke je druga opcija možete koristiti.
  • Koristeći mrena je još jedna dobra opcija.
  • Ne morate da push up eksplozivno. To bi moglo samo srušiti oba lakta zglobova.
  • Pokušajte da ne dozvoli težine da ide predaleko ili nazad dok ga gura. Bilo bi bolje ako nastavite ih vrlo precizno u jednom putu, što je iznad glave.

Dakle, ono što te je zadržalo od tog fab tijelo? Uključuju potisak iznad glave vježba u trening režim i biti spremni da se vijoriti strašan telo!

Da li vaš trening režim uključuju potisak iznad glave? Dali uživate u njima radiš? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...