Ženska fitness

6 jednostavnih načina da se oslobodite masti vrata

6 jednostavnih načina da se oslobodite masti vrata

Jeste li pokušava da riješi vrata masti, ali nisu u stanju da? Da li vaš vrat masti kreten svaki put kad pogledate u ogledalo? S promjenom načina života obrasce i količinu nezdrave hrane koju redovito konzumiraju, vrat debeo je postao čest problem.

Dakle, da li postoje jednostavni trikovi i vježbe koje vam mogu pomoći da riješi vrat masti s velikom lakoćom? Da oni su! Želim da zna kako da riješi vrata masti putem jednostavnih saveta? Onda ne propustite ovaj post!

Gdje bi početi?

Prva najvažnija stvar je da postavite svoj um da postignu određeni cilj. I jedini način da se to postigne je držeći na svoj pozitivan stav odlučno. Kada se odlučite za reskirati konačno, pobrinite se da imate realan cilj. Imajte na umu da nije moguće preko noći ili u samo nekoliko dana izgubiti na težini nakon što počnete ostvarivanja i zadržavanja sat preko ishrane. Umesto da uzvišenih ciljeva, poželjno je biti realan o svom pristupu.

load...

U tom kontekstu, možete konsultovati stručnjak za fitness, pogotovo ako niste sigurni o tome kako početi.

Kada ste stekli težine, masne naslage se akumuliraju u različitim dijelovima tijela, kao što su bokovi, trbuh, nadlaktice, teladi i vrat. U slučaju drugih područja tijela, ako akumulacija masti previše, zdravstveni stručnjaci mogu savjetovati mjesto terapije redukcije. Međutim, ova terapija ne može biti izvršena na vratu. Dakle, zaista ne postoje prečice do smanjenja vrat masti.

Moguće je ton vrat mišiće koji će vidljivo pokazati smanjenje masne naslage oko vrata! A sljedeći su način života mijenja trebate uključiti kako bi se to ostvarilo!

load...

Kako smanjiti vrata Fat - 6 jednostavnih načina:

1. Napravite promjene u načinu jedeš:

Uravnotežena ishrana je ono što vam je potrebno slijediti kako bi se smanjila vrat masti. Evo nekoliko savjeta za postizanje vašeg cilja:

 • Uključuju puno nemasno meso, povrće, mliječne, cijelog zrna, voće u svoje redovne ishrane.
 • Iako ne postoji potreba da se izbjegava iz određene masne hrane iz svakodnevnoj ishrani, morate biti posebno o visini dijela konzumirate.
 • Da biste bili sigurni da ste u malim porcijama jesti svoje obroke, naviku korištenja manjih ploča.
 • Samo gledajući male ploča potpuno ispunjen će učiniti ako se osjećate da ste jedu puno i ohrabriti vas da kontrolirati unos.

2. Odgovarajući vodozahvat, ona mora:

 • Voda je suštinska za održavanje nesmetano funkcioniranje tijela. Adekvatan unos vode čuva kožu hidratizirana i sprečava opuštene. Kada ne piti vodu u potrebnu količinu, postaje nemoguće za vaše tijelo izgubiti na težini, jer voda igra glavnu ulogu u izbacivanju toksina iz vašeg tijela i smanjenje apetita.
 • Takođe bi trebalo da pazim o vrsti sokova i bezalkoholnih pića redovno piti. Nezaslađene voćne sokove treba dati prednost nad šećerom sokove i soda. Naprotiv, morate vole jesti voće umjesto da ide za sokove. To je zato što sadržaj vode u voću ima svoj prirodan okus koji ispunjava svoje nepce i daje odgovarajuće hranjive tvari i tekućine potrebnih pH ravnotežu tijela.
 • Držite ruke sa pića koje možete dehidrirati. To uključuje kafu, alkohol i Gatorade.

3. Odlučiti za zdraviji Ugljikohidrati:

 • Prelazak na zdravije verzije ugljikohidrata je imperativ. Mnogi upakovane hrane proizvodi imaju konzervansa i sadrže rafinirani ugljikohidrati koje nemaju mnogo toga za ponuditi kada je u pitanju ishrana. Dakle, umjesto samo u potrazi za ukus, trebalo bi radije troše ugljikohidrata celog zrna. To su bogate vlaknima i pomoći vam da izgubite težinu kao što čini da se osjećate puniji duže sati. Zbog toga, vaše tijelo dobiva vremena da upije sve esencijalne hranjive tvari treba.
 • Osim celog zrna, lisnato povrće su dobri u pružanju potrebnu količinu vlakana.

4. Uključiti Lean mesa u jelu:

 • Potrebno je da se izbegne masnom mesu kao što su crveno meso i govedine.
 • Nemasno meso kao što su piletina i riba su mnogo bolje i da su dobar izvor čiste proteina koji gradi mišiće.
 • Važno je da se fokusiraju na hranu koja se pakuju više sa proteinima nego masti.
 • Jesti svježe nemasno meso umjesto konzerviranog je bolji jer dolazi s manje natrija.
 • Prisutnost viška natrijuma razvija voda zadržavanje tendencija u organizmu što otežava za vaše tijelo izgubiti na težini oko vrata.

5. Pokušati izbjeći zasićenih masti:

Zasićene masti dodati težinu svoje tijelo i ne daju nikakve ishrani. Stoga, ne bi trebalo izbjeći takve masti. Najbolji način je da se kaže ne fast food i unaprijed upakovane hranu, smrznute večere i deserte napravljen u fabrikama.

6. Ne Slouch dok je sjedio:

Načine na koje možete sjesti utjecati na vaš vrat i bradu mišića. Ako se vukla dok je sjedio, to će utjecati na ove mišiće i učiniti ih slabiji. Ovo je u nekim slučajevima dovodi do masne izjave oko vrata. Slouching je loša sjedećeg položaja i odgovoran je za naglašava masti oko vrata.

Zdravstveni stručnjaci savetuju sjedi u pravoj poziciji i vođenje uzdignute glave. Ovo je zaista radi brže i pomaže da se izravnati masne nabore oko vrata. Međutim, morate naporno raditi sada da se prilagode tu naviku kao i svaki, a onda možete vratiti na svoj stari slouching položaju. Dakle, pazim kada ste u sjedećem položaju.

Kada sjedite ravno, vrat, vilicu i leđne mišiće postati jak kao oni se koriste kako bi vam u uspravnom položaju. U početku možda uzeti pomoć držanje stolicu biti naviknuti da sjedi uspravno.

Vežbe za redukciju vrata Fat:

 1. Trebalo bi početi sa umjerenim vježbama. Polako, kao izdržljivost gradi, možete povećati intenzitet. Da biste dobili najbolje rezultate, važno je da se vježba za najmanje 30 minuta, najmanje tri puta nedeljno. Uvijek slijedite toplom i hlađenja sekvencu tako da vaše srce stopa gradi i usporava pravilno dole.
 2. Jedna stvar koju treba imati na umu da je većina od vrata vrši ton mišiće vrata i dati im odgovarajuće definicije. Ostvarivanje vratnih mišića ne izaziva mnogo gubitak masti. Efekat će biti vidljiv samo kada izgubite težinu iz cijelog tijela. Dakle, osim ostvarivanja vratu, preporučljivo je da morate i ostvariti da se spali kalorija.
 3. Redovne vježbe kao što su trčanje, kardiovaskularne vježbe, biciklizam, ples, joga i aerobik mogu pomoći da se spali masti i tanak niz vrat. Ostale vježbe koje vam mogu pomoći da se spali više kalorija uključuju plivanje, kickboxing, roleri ili skok konopac. Ova vježba kako bi se smanjila vrat masti treba redovno obavlja kako bi dobili željene rezultate.

Jednostavne vježbe za učvršćivanje vrat:

Toniranje mišića oko vrata može poboljšati cjelokupni izgled i čine masti manje vidljiva vratnih mišića postaju definirani. Uz pomoć vježbi za vrat-toniranje, možete spriječiti kožu oko vrata iz opuštene i polako poboljšati ljepotu vrata. Osim toga, ove vježbe mogu obavljati bilo gdje i ne zahtijevaju da se prikupe sve opreme ili spravice za vježbanje.

 1. Stoje uspravno ili sjediti ravno. Polako vrat gore sa svojim očima pričvršćen za strop i usta zatvorena. Nagnite vrat potpuno leđa i pokrenuti akciju za žvakanje u tom položaju. Nastavite 30 sekundi i vrati vrat u svoj prvobitni položaj. Ponovite to još 2 puta.
 2. Ustani u pravoj poziciji. Možete izvesti ovu vježbu čak i sjedi ravno. Sa zatvorenim ustima, proširiti tvoje usne / usta koliko god je to moguće. Nagnite glavu unazad i ostane u tom položaju oko 30 sekundi. Odmorite i ponovite još dva do tri puta.
 3. Stajati ravno ili sjediti u uspravnom položaju s glavom nagnuta unazad i ti gledaš gore. Potez tvoje usne kao da se ljube, i ostaju u tom položaju pet sekundi. Vrati se na prvobitni položaj, odmor i ponovite to oko 10 do 15 puta.
 4. Stand up ravno ili sjediti uspravno i otvori usta kao širok kao što možete. Pokrijte dno zube sa svojim donju usnu i održavanje ovu poziciju, ugovor i proširite svoju donje vilice 15 puta.

Sada kada ste o tome kako smanjiti vrat masti, javite nam ako ti probaj. Sve savete gore predviđeno definitivno može vam pomoći da se smanji vrat masti. Ali, to je moguće samo ako ih strpljivo pratiti za par mjeseci! Da li znate bilo koje druge načine za smanjenje vrat debeo? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...