Ženska fitness

5 jednostavnih saveta za povećanje visine nakon 25 godina starosti

5 jednostavnih saveta za povećanje visine nakon 25 godina starosti

Kada se radi o visini pojedinca, svi smo svjesni činjenice da se povećava do određene dobi i onda dolazi do zastoja. Visina povećava do 18 godina starosti kod žena i do 24 godine kod muškaraca. Povećanje visine može se pripisati proizvodnju hormona, koji se zove human growth hormone, koji se luči hipofiza u ljudskom tijelu.

To je prilično teško da se poveća visina nakon postizanja odrasloj dobi što je proizvodnja ovih hormona polako prestaje. U većini slučajeva, epifize dugih kostiju su spojeni kao posljednja bita hrskavičnog tkiva u kosti pretvore u čvrste teško kosti. Ovo sprečava bilo koji daljnji rast u više kostima. Međutim, ako se hormoni su prirodno pušten na slobodu, može se uočiti porast u visinu.

load...

Kako povećati Visina nakon navršenih 25 godina?

Zaista je teško povećati visinu nakon dobi od 25 godina, prije svega zbog činjenice da su kosti prestati rasti u ovom uzrastu. Operacija i hormona rasta koji obećavaju rast visina kod odraslih su potencijalno opasne i štetne za tijelo. Međutim, uz nekoliko trikova i saveta, moguće je dodati nekoliko centimetara ili barem pojavljuju viši.

1. Pravilnom ishranom i ishranu:

Pravilnom ishranom i ishrane igraju vitalnu ulogu u poboljšanju svoju visinu. Vaše tijelo treba biti u stanju da apsorbuje vitamine, minerale i hranjive tvari kako bi ih ugraditi u vaš sistem za pravilan rast i visine dobit. Uravnotežena ishrana bogata kalcijumom, fosforom, jod i magnezij je izuzetno važno za pravilan rast. Unos trans-masti i zasićenih masti treba ograničiti jer se teško vare i ometa apsorpciju hranjivih tvari. Da bi dobili proteina, ugljikohidrata, aminokiselina i kalcija potrebne za zdrav rast i razvoj, treba obratiti pažnju na potrošnju sljedeće stavke hrane.

 • Mrkve
 • Žumance
 • Govedina
 • Riba
 • Jetra
 • Zeleno povrće
 • Krompir
 • Orasi, kao što su bademi i kikiriki
 • Piletina
 • Grah
 • Grašak
 • Voće poput jabuke i banane
 • Mlijeko i mliječni proizvodi

Važnost kalcija u ukupnom razvoju ljudskog tijela ne može se zanemariti. Ovaj nutrijent je od vitalnog značaja za rast i održavanje jake kosti i hrskavice. Dakle, poželjno je da se mlijeko i mliječni proizvodi ispuniti vaše zahtjeve kalcijuma. Osim toga, trebalo bi da piju najmanje 6 do 8 čaša vode dnevno za detoksifikaciju tijela.

load...

2. Izlaganje suncu:

Sunčeve svjetlosti je jedan od najvažnijih izvora vitamina D. Vitamin D doprinosi svoju visinu u najvećem način zbog efekta na rast kostiju. Izlaganje suncu omogućava vašem tijelu da biste dobili potrebnu dozu vitamina D. Sunčanje, posebno u ranim jutarnjim satima ili kasno popodne, može biti vrlo korisno, jer je ultraljubičasto zračenje je na najnižem nivou u to vrijeme.

3. Istezanje i Vježba:

Vježba je izuzetno ključno da dobije dobru visinu kao stimuliše rast kada se vrši i protezala tijelo. Osim vježbanja, sportske aktivnosti kao što su biciklizam i plivanje može pomoći u povećanju visine. Vježbe dati u nastavku može biti od pomoći u postizanju nekih visina nakon dobi od 25 godina.

 • Stajati uspravno i držati leđa ravno i noge dodiruju bez jaz između njih. Sada polako podignite ruke do ramena i držite ga za nekoliko minuta. Potez ruke unazad. Udahnite dok se kreće ruke prema gore i izdahnite dok se kreće ruke prema dolje. Ova vježba daje izgled kao visok čineći vaše držanje u erekciji.
 • Dok je ležao na leđima, ispružite lijevu nogu prema desnom nogom, i obrnuto. Onda vrati noge na njihov normalan položaj.
 • Bar visi tj drži bar koji je 6 do 7 metara iznad zemlje i ljuljanje tijela dok visi iz bara može biti od koristi. Na poleđini treba imati pravo, a ljulja na traci.

4. Yoga:

Osim redovnog vežbanja, vježbanje joge pomaže u održavanju ispravan stav i na taj način doprinosi ne samo na visinu dobiti, ali za sveukupni razvoj vašeg tijela. Različiti joga pozicije da vaše tijelo gipko, osim stimulacijom hormona rasta.

 [Pročitajte: Joga za povećanje Visina]

 • Tadasana: Poznat i kao planine predstavljaju, ovaj položaj pomaže kod produženja kičmu. Osjećaj noge na zemlji, trebalo bi stajati sa svojim ramenima opušteno bez slouching ili pogrbljivanje naprijed. Mišići nogu treba imati jak i lice ili vilice ne bi trebao izgledati napeta.
 • Bhujanga: Ova pozicija je također poznat kao kobra pozu. Počnite tako što ćete se proteže svoje lice na zemlju. Pritisnite donji tijelo čvrsto na pod, dok širi prste ispod ramena i ušuškava laktove na strane. Zadržavajući svoj donji dio tijela u kontaktu sa podom, treba udisati i podignite gornji dio tijela od strane ispravljanje ruke. Pobrinite se da vam podići vaše tijelo samo koliko je to moguće i držite stražnjice firmu. To će izazvati produženje kičme. Ova poza treba održavati za spori broj 15. Nakon toga, spustite gornji dio tijela dok izdišete. Bavljenja ovim pozi ponavljaju vam omogućava da se održi duže kičmu dok je stajao, sjedio i kreće, i na taj način povećati svoju visinu.
 •  Istezanje: Stretch sebe na dnevnoj bazi, nakon što se okupa, a vaši mišići su tople. Nakon hodanje u trajanju od 5 minuta, lagano protresite svaki ruku i svaku nogu na opustiti i osloboditi napetosti. Čitav strani tela treba pružao, počevši od vrhova prstiju do ramena i hip do sve do prstima. Ova sekvenca treba ponoviti barem 3 do 5 puta za najbolje rezultate.

5. Pravilno Sleep:

Adekvatna san je apsolutno neophodno zbog činjenice da je hormon rasta radi svoj posao zadebljanja i produžavanje kosti tokom dubokog sna. Ispravno spavanje držanje je od ključne važnosti za pravilan rast. Dubokom snu na dnevnoj bazi u kombinaciji sa pravilnom ishranom i vježbe treba postići i sledeće savete treba pratiti kako bi se olakšalo dubokog sna.

 • Koristite udoban i čvrst madrac.
 • Uvijek nosite čistu, mekanu i udobnu odjeću dok spavate.
 • Bi se osiguralo da je prostorija tamna i tiha dok ste spavali.
 • Topla kupka prije nego što će to uveliko spava poboljšava kvalitetu vašeg sna.
 • Opustite se i praksa duboko disanje prije odlaska na spavanje.

Iako je teško da se poveća visina nakon dobi od 25 godina, prateći gore navedenih koraka i uz ispravan pristup, može požnjeti dobre rezultate.

Slika Izvor: 1, 2

load...