Ženska fitness

5 efektnih vježbanja u Deadlift-u da ojačaju svoje telo

5 efektnih vježbanja u Deadlift-u da ojačaju svoje telo

Žene obično izbjeći dizanje tegova kao dio njihovog treninga rutinu. Pa čak i one koji rade, imaju tendenciju da se zanemariti mrtvo. Ovo je majorly jer većina žena odbaciti tu ideju ispupčen mišića. Neki rekreativaca i izbjeći ovu vježbu zbog nedostatka znanja i nesigurnosti rezultata. Ali istina je da su ove vježbe, kada je učinjeno na odgovarajući način može ponuditi povećan koristi. I muškarci i žene mogu učiniti mrtvo da poboljšaju svoj fitness. Iako muškarci mogu dobiti mišićnu masu zbog genotipa i hormona, žene obično ne dobiti glomazne ili ranjen dok je to radio mrtvo dizanje s utezima srednjeg intenziteta.

Prednosti Mrtvo vježbi:

Dakle, zašto bi pokušate mrtvo dizanje? Evo zašto!

 • To je cijelo tijelo vježba
 • Ona promovira sagorijevanje masti
 • Ona pomaže u izgradnji mišića
 • To povećava stabilnost
 • Mrtvo poboljšati vaše držanje
 • Pomaže povećanje snaga zahvata
 • Povećava povjerenje i povećava nivo energije

Top 5 Mrtvo vježbi:

Ovdje su top 5 dizanju vježbe koje uključuju mnoge dijelove tijela poput zadnje lože, gluteus, zamke, ABS, četvorki, biceps, triceps, donjeg dijela leđa i teladi:

load...

1. Konvencionalni Mrtvo dizanje:

Konvencionalni mrtvo su teška, blago rečeno. Oni rade svaki centimetar vašeg tijela i, nažalost, nisu tako popularne kao što bi trebao biti.

 1. Stoje ispred mrena sa svojim nogama na širini ramena.
 2. Sagnuti da shvati bar snižavanjem kukove i savijanje koljena. Možete butine će biti paralelno sa zemljom na toj funkciji.
 3. Držite leđa ravno u svakom trenutku dok je to radio konvencionalne dizanju vježbe. Ovo se može učiniti tako što glavu u skladu sa svojim leđima. Uvijek održava prirodni luk vaše kičme i nikada nemojte dopustiti trtičnu kost do savijanja.
 4. Podignite bar pored stojeći, držeći leđa u svom prirodnom lukom. Izdržati težinu blizu svoje tijelo i ostavite da visi ispred butina. Stajati ravno sa svojim ramenima povukli.
 5. Polako spustite šipku u početni položaj savijanjem kukove i koljena držeći leđa ravno.

2. Rumunjski Mrtvo dizanje:

Rumunjski mrtvo vježba je "go-to ostvari" za ljude koji pokušavaju da bulk gore. Ali, kad ste gotovi s manje težine, ovaj oblik može dati svoje tijelo dobar trening.

 1. Stajati ravno ispred mrene postavljen na terenu.
 2. Spustite tijelo gurajući kukove nazad, blago savijanje koljena zadržavajući cevanicama vertikalne i leđa ravno.
 3. Uhvatite bar držeći dlanove okrenuta prema dolje (pronacijom grip) i podignite bar dok izdišete, koristeći kukove. Držite leđa i ruke ravno tokom vježbe.
 4. Postepeno smanjiti bar gurajući kukove nazad i savijanje kolena blago.

3. Sumo mrtvo dizanje:

Sumo mrtvo u suštini radi na mišiće zadnje lože. Ali ima i neke uticaj na adductors, podlaktice, zamke, gluteus, donjeg dijela leđa, Middles leđa, i quadovima.

load...
 1. U ovoj vježbi noge su postavljene vrlo širok u odnosu na druge oblike mrtvo. Stajati ravno ispred mrena sa stopalima u blizini ogrlice od mrene.
 2. Držanje grudi gore, spustite kukove da shvati mrene pomoću mješovite, pronacijom ili hook grip.
 3. Držeći ruke ravno, zavaliti se povući težinu koristeći kukove.
 4. Polako savijte kukove i koljena staviti težinu isključen dok izdišete.

4. Kofer Mrtvo dizanje:

Ovo je savršen mrtvo za žene i za muškarce koji su u potrazi za nešto lakši. To uključuje jezgru uz smanjenje opterećenja na donji dio leđa.

 1. Stoji uspravno sa Barbells, bučicama ili kettlebells (po vašem izboru) na strane.
 2. Ažuriranje grudi i ramena nazad, spustite kukove da shvate bar kao i vi u konvencionalnim dizanju.
 3. Izdržati težinu na obje strane butina, držeći leđa ravno.
 4. Polako gurnite kukove nazad dok savijanje koljena i spustite težinu.
 5. Učinite to nekoliko puta na početku i povećati intenzitet i broj lift kako napreduje sa svojim vježbe za nekoliko dana.

5. Single Leg dizanje:

Single noga mrtvo utjecati na cijelo tijelo, ali je posebno dobar za zadnje lože, gluteuse, i donjeg dijela leđa.

 1. Stajati uz vodu zvono u ruci. Takođe možete držati težine u oba rukama po vašim željama.
 2. Bend dok smanjenje težine ispred vas i podići jedan od noge unazad.
 3. U ovom trenutku, vaše tijelo će biti gotovo paralelno sa zemljom, a vi ćete biti balansiranje vaše tijelo na jednoj nozi.
 4. Uzmite pauzu i vratiti se u svoju početni ili uspravni položaj povlačenjem težine i spuštanje nogu. Ponovite to nekoliko puta i prebacite nogu.

Riječ oprez:

Važno je imati na umu da ove vježbe nisu pogodne za ljude koji imaju povrede ili bolesti koje mogu da se pogoršava dizanje tegova. Poželjno je da razgovarate sa svojim trener za razumijevanje fitnes sposobnost i podobnost obavljanja ovih vježbi prije početka.

Često povezujemo žene sa krhkost i to može biti razlog zašto mnoge žene podalje od mrtvo. Ali žene su sve samo ne krhka! Dakle, da li ste muškarac ili žena-probajte ove mrtvo za snagu i izdržljivost, a da ne spominjemo izvajana tijela!

Jeste li pokušali mrtvo? Zašto ili zašto ne? Podijeliti s nama odmah ispod.

load...