Ženska fitness

4 step Lat Pulldown vežbe za mršavljenje

4 step Lat Pulldown vežbe za mršavljenje

Sad koji ne žele tanak, tanak i seksi leđa? Lat Pulldown vježba je snagu vežba koja radi na gornjem dijelu leđa da vam upravo to. Lat Pulldown je jedan od onih vježbi koje nisu baš glamorized ili komplikovano, ali vam stvarno impresivne rezultate.

Mišići Radio:

Lat Pulldown je složena vježba, koja radi na različitim mišićima i zglobovima. To je multi-zajedničku vježbu koja uključuje rame zglobova, lopatice kao i laktova. Glavni mišić je radio u ovoj vježbi je vaša latissimus dorsi mišića. To je primarni i glavni cilj Lat Pulldown kao što je navedeno od strane samog imena. Uz lats, ostvarivanje koristi svoj biceps, romboidima, trapez mišića levator skapulu i pectoralis kao synergists mišiće. Tricepsa se ponašaju kao dinamičan stabilizatore.

Kako to učiniti Lat Pulldown Vježba?

To je prilično jednostavan vježbe, što se može uraditi početnici također. Standardnu ​​verziju Lat Pulldown se vrši pomoću padajućeg mašinu ili kablovske mašinu.

load...

Početni položaj:

 1. Sjediti na klupi sa ispravljenim leđima i vaša abs zategnuti.
 2. Držite bar u širokom stisak rukama postavljen šire od širine ramena.
 3. Držite ispruženih ruku i laktove ravno.
 4. Pobrinite se da vaša stopala nikada ne napuštaju zemlju.

Pokret:

 1. Savijte laktove i povucite bar blizu gornje grudi dok laktove bok sa strane.
 2. Ispravite ruke ponovo u početni položaj.
 3. Da li 12-15 ponavljanja u setu i 2 seta ukupno.

Varijacije:

1. Reverse Grip Par Pulldown:

U ovom varijacije, jedina stvar koja se mijenja je hvat na traci ili kabla. Ova varijacija radi na raspon kretanja ramena i lopatice zajedno s povećanjem mišićne snage i izdržljivosti vaših lats. Za to Reverse Grip Pulldown, držite bar na takav način da prstima i palac se okrenuti prema vama.

2. Uski Grip Par Pulldown:

Uski hvat Lat Pulldown se obično predlaže da se onima koji su se ugodno sa širokim stisak. Za ovaj varijacija, držite ručke kabla blizu jedna drugoj, a zatim učinite povlacenja na lat masini. Radi na suprotnoj mišiće od varijacija širok hvat.

3. Otpor Band Par Pulldown:

Nedostupnost padajući mašina ne znači da ne možete učiniti ove vježbe. U mjestu mašine, možete koristiti i otpora bend koji je jednako dobro. Pričvrstite centar vašeg benda na čvrst i nepomičan stvar iznad glave. Uhvatiti oba kraja u svakoj ruci čvrsto. Držite ispruženih ruku i uspravi. Ovo je vaša startnu poziciju. Sada padajući krajevima blizu prsa i pustite nazad.

load...

4. Lat Pulldown Uz Statički Squat:

Ova varijacija je kombinacija gornji dio tijela i donji vježba i radi na svom ukupnom integriranim tijelo. Naša gornji dio tijela prolazi izotonični treninga i donjeg dijela tijela prolazi kroz izometričke čekanje. Za to varijacija trebate otpor bend. Ući u čučanj položaj i uvjerite kolena su iznad pete. Držite ABS zategnuti i vratiti stan. Držite čučanj i do 12 povlacenja na lat masini bez izlaska iz pozicije.

Savjeti:

Lat Pulldown je jednostavna vježba koja se može učiniti bilo kojeg nivoa vežbača. Ali ipak postoje neke stvari koje trebate imati na umu za maksimalne rezultate i izbjeći ozljede.

 • Ne slutnja leđa ili ramena dok to radite ovu vježbu. Držite leđa ravno i abs čvrsto.
 • Ako ste početnik, počnite sa širokim hvat povlacenja na lat masini.
 • Potrudite se da prilagodite butine pločice da ne bi došlo dizanje koljena dok povlačenjem nadole.
 • Nemojte koristiti nikakve trzaje ili zamah. To će ugroziti vaš rezultat.
 • Ako želite da se intenzivira treninga, možete suzili stisak ili povećati težinu. Također možete koristiti teške bendova.
 • Ne radi iza varijacija vrat, što može dovesti do povrede vrata i leđa.

Dakle, uključuju Lat Pulldown vježba treninga za seksi, jaka leđa i ramena. To off ramena haljinu čeka!

Da li praktikuju Lat Pulldown treninga kao dio svog redovnog režima? Koje koristi jesi li primetio? Dijele svoja iskustva s nama u komentarima ispod teksta.

load...