Ženska fitness

3 jednostavna načina povećanja stamine za plivanje

3 jednostavna načina povećanja stamine za plivanje

Da li mislite da ponestaje energije svaki put kada ići na kupanje? Da li zaista želite da povećate izdržljivost dati svoj plivanje drugari neke teške konkurencije? Pa, povećanje plivanje izdržljivost nije preko noći afera. Morate imati strpljenja i prakse da se to pravo. Ali, ne brinite! Ovde imamo neke ekskluzivne treninga i nekoliko opštih savjeta kako biste poboljšali nivo izdržljivosti. Pročitajte o znati kako možete plivati ​​bolje bez osjećaja isprano!

Kako povećati Stamina za kupanje:

Kao što svi znamo, vježbanje je najbolji način da se poboljša izdržljivost u velikoj mjeri. Ali ono što bi trebalo da bude tačno trening rutina, kad se priprema za zaroniti u? Dopustite da Vam pokažemo pravi put:

1. Idi Polako i smireno:

Počevši sporo će vam pomoći da ugodno u bazenu, što je važno za učenje idealne tehnike plivanja, kao i izbjegavanje povrede. Čak i plivanje ili prskanje oko samo tri puta nedeljno se smatra dobar trening za početnike. Također, tu je freestyle vježba rutina za početnike:

load...

Tip Nivo Dvorišta Odmor
Zagrevanje Lako (4 x 50) = 200 jardi Po potrebi
Intervali Povećanje brzine (2 x 100) = 200 jardi 1 minut
Izdržljivost Umereno (1 x 200) = 200 jardi Po potrebi
Zagrevanje Lako (4 x 25) = 100 jardi Po potrebi

Iako je ovaj grafikon traži da počnete sa 700 metara, možete povećati broj kao što se bave drugim potezima uz to dosljedno.

2. Odlučuju za Cross-Trening:

Kada je u pitanju poboljšanje izdržljivosti za ukupan treninga tijelo kao što su plivanje, cross-trening može puno pomoći u ubrzavao brže. Možete početi bavljenja bilo zgodno težina treninga koji je namijenjen za gornji dio tijela. Sve što je potrebno je da se fokusira na svoj torzo (core, ruke, leđa, itd) da se 'oblikovan plivač ramena. To uključuje ni zamršene pokreta ni tešku opremu.

load...

3. Iskoristite Oprema:

Pa, plivanje potezima nisu nimalo prirodne pokrete. Dakle, koristeći opreme kao što su tastature, veslo, fin, bušilica, itd, može biti od pomoći za vas kako biste se navikli sa svojim potezima. Znati o pravu pozicije vašeg tijela i mijenjaju tehnike plivanja po vašim potrebama.

Najbolje Swim Fitnes da iskoristite vaše napore:

Da, plivati ​​treninga zapravo postoji. Ovdje je postupak korak-po-korak koji trebate slijediti za povećanje vaše sposobnosti obavljanja back-to-back ponavljanja bez osjećaja potrebu da se zaustavi:

1. Počnite s lako zagrijavanja. Za to vam je potrebno da plivate bilo gdje između 200 i 400 metara na znatno sporo. Pobrinite se da ste se razlikovati svoj hod nakon svakih 100 metara i uzeti odmor onoliko često koliko je potrebno.

2. Sada, kompletno kupanje 300 metara u 3 uzastopna seta od 100 metara. Brzina treba biti umjeren i ne postoji svejedno moždanog udara za to. Međutim, morate sebi odmorište vremena za 10 - 15 sekundi između setova.

3. Zatim, umjesto kupanja još 300 metara. Ali ovaj put, potrebno je da ga razbije u 2 seta od 150 metara. Brzine tokom prvog seta treba biti umjeren. Uzmite ostatak za 20 sekundi nakon što se završi sa tim. Vježbajte drugom setu povećanjem brzine postepeno (na svakih 50 metara) do 90%. To bi trebalo biti praćeno odmorište period od 30 sekundi.

4. Nakon toga, plivati ​​300 još jednom metara. Održavati umjerenom brzinom tokom čitavog procesa i pokušajte da ne uzimaju odmor. U slučaju, to postaje izuzetno potrebno, sebi kratko vrijeme mirovanja od samo 5 do 10 sekundi.

5. Na kraju, ohladiti vaše tijelo koje pliva posljednje set 200 metara. Biti spor kao ovaj put je to moguće. Ako želite, možete koristiti i peraja za ovu svrhu.

General Savjeti da poboljšate Vaš Stamina Dok Plivanje:

Evo nekih uobičajenih, ali korisnih savjeta koji će vam pomoći u poboljšanju plivanje izdržljivost značajno:

  • Imaju obrok punjenje sadrži puno ugljikohidrata ili zrna (kao što su tjestenina, zobene pahuljice, riža, itd) oko pola sata prije kupanja.
  • Držite se hidrirana pijenjem puno vode prije skakanja u bazen.
  • Pobrinite se da vas odvesti pauze piti vodu čim se osjećate žedan tokom procesa.
  • Čuvaj se. Praksa istezanja nakon svakog kupanja tretmana tako da otpornost na vodu ne može uzeti danak na ramenima i ne ponestane izdržljivosti za narednu sjednicu.

Nadam se da sada imate ideju o tome kako povećati izdržljivost za kupanje! Plivanje može biti terapeutski. I kad plivaš u pravu, vam pružiti vaše tijelo kompletan trening. Ali ključni ovdje pliva u pravu! Uz ove savjete, sada možete izgraditi svoj plivanje izdržljivost, a zapravo pliva kao riba!

Da li je članak pomogao? Javite nam komentarišući ispod.

load...