Ženska fitness

23 vešanja za jake noge

23 vešanja za jake noge

Bedro područje kod ljudi je između zdjelice i koljena. Anatomski to je dio onoga što mi nazivamo donjih ekstremiteta, u gornjih ekstremiteta što našim rukama. Butine se sastoji od jednog jedinog kosti zove femura. Femura je vrlo gust i jak i formira loptu i zglobom na kukovima i condylar zajednički na koljena. Živimo u vremenu kada je manje više i butine igra važnu ulogu u načinu na koji se oblači, pri čemu mislim da smo zategnuta i mršav bedra, mi bismo oblačiti u skladu s tim da ih vijoriti i ako ne bismo se potruditi da pokriti ih.

Međutim, s vremena na vrijeme modne trendove promijeniti i to nije pitanje lepršavo ili više krije; umjesto toga smo prinuđeni da uđemo u skinny jeans i tanak fit pantalone. Evo nekoliko savjeta o tome kako planirati svoje treninge oko osam specifične fitness rutine koje će vam pomoći da postignete zategnut ili mišićne bedra, savršena za pokazivanje. Sve zavisi pravo vježbe za noge i bedra.

Osam najboljih fitnes Rutinska i vježbe za noge i butine

1. Plivanje

Kicking je važan dio plivanje, čak kao što kick vodu iza sebe da ostane na površini i pokretati vaše tijelo u vodi. Kao što pliva na redovnoj osnovi, neprekidno udaranje protiv otpora vode "će pomoći u izgradnji zategnut i mišićava bedra. Ovo je najbolja vježba za noge i bedra, posebno ako imate ozljede kao što je manje opterećenje na koljenima!

load...

2. Biciklizam

Snažan, međugradske biciklizam ili brdski biciklizam pomaže tope celulit i stisnuti ljubavi ručke ustupiti zategnuta mišićava bedra. Većina Biciklisti imaju prekrasne noge i dobro oblikovan, zategnuta i mišićava bedra; Međutim, potrebno je dugoročno marljivost doći.

3. Trčanje i brzo hodanje

Trčanje pruža mišića i ton na cijelu donjih ekstremiteta, butine uključeni. Brzo hodanje je također na snazi ​​za postizanje dobro zategnut bedra mišića i oslobađanje od celulita. Hodaju ili voze svakodnevno, a uskoro bi imati bedra vrijedan lepršavo u svoj omiljeni šorc.

4. Preskakanje užeta

Preskakanje užeta je savršen za toniranje donjeg dijela tijela, jer uključuje kratko ponavljaju pokrete koji se brzo aktiviraju mišiće butina. Oko 400 skokova na dnevnoj bazi će biti savršeno rješenje za celulit i postizanje velikih zategnut bedra vredi pokazivati.

load...

5. Kickboxing

Kickboxing ili Muai Thai je tajlandski oblik borilačkih vještina i savršen je za jačanje i toniranje cijeli donjih ekstremiteta, uključujući butine. Kickboxing je uglavnom sastavljena od brzo visokih i niskih udaraca u različitim intenzitetima i bacanje udaraca. S obzirom da je donjih ekstremiteta su sastavni kickboxing, to je normalno da se ova vježba pomaže ton bedra i bavi se ljubavlju ručkama i celulita.

6. Aerobik

Aerobik je oko godinama pomaže ljudima ostati u formi i da se bave pitanjima težine Međutim, kada ste postigli normalno stanje težine ili postignut željeni tip tijela, aerobik učinkovito pomaže vam ton vašeg tijela, uključujući butine. Aerobik uključuje puno pokreta nogu i čučnjeva koji automatski dobro rade na izgradnji jače atraktivnije butine.

7. Yoga

Joga je drevna praksa je nastala u Indiji koja nadilazi tri carstva fizički, mentalni i duhovni rast i prosperitet. Jogom ima velike koristi za naše fizičko tijela i joga se sastoji od različitih asana za različite dijelove našeg tijela, uključujući i naš bedra. Joga asane za butine su na snazi ​​od davnina.

8. Pilates

Pilates je fitness sistem razvijen u ranom 20. Stoljeća Joseph Pilata i popularan u Americi, Njemačkoj i Velikoj Britaniji. Pilates je efikasan u izgradnji mišića i toniranje unutrašnje tijelo i je jednako efikasan za unutarnju i vanjsku butine.

9. 90-90 Hamstring Stretch

Na 90-90 tetive je vježba koja pomaže u produžetak nogu i jedan je od najboljih nogu istezanje vježbe. Naša svakodnevnom stresnom životu stavlja glavni pritisak na naše noge i stoga takvo produženje daje noge snagu i opušta mišiće da izbegne čvorova. Ovo je, napraviti jednom dnevno s pet ponavljanja sa svake strane, pomaže da povrati snagu.

10. Četiri Quad Stretches

Četiri quad proteže koncentrirati na kvadriceps i pomoći u osiguravanju nesmetan protok krvi u venama gdje može biti čvorova. Ovo opušta mišiće i jača jezgra nerve na gležnjeva i koljena. Područje u blizini butina dobija svoj tok optužen za ovu vježbu, zajedno sa mjestima gdje fluid tijelo ide u stagnaciji.

11. Calf Stretch

Ova vježba je o gura zid dok istezanja teladi. Telad su naši veliku podršku u nogama i potrebna im je istezanje na dnevnoj bazi. Ova vježba se može izvršiti dok na poslu ili kod kuće. Mora se uzeti poziciju jedne gura zid i fokusirati se na povlačenje na telad. Vrši pritisak na jednu nogu u jednom trenutku.

12. Stolica Leg Extended Stretch

Nogu stolica produžena potezu je vježba, dizajniran da miluju zadnje lože. Vježba treba da sedi pravo na stolicu i protežu jednu nogu što je više moguće. Držite noge u skladu s koljena i butina.

13. Front Leg Raise

Prednja noga povišicu fokusira energiju i lako protok fluida koji čuva kosti i zglobove podatnom. Podignite jednu nogu ispred do najviše točke dok ne izgubite ravnotežu. Ponovite unazad. Da li barem 5 na svakoj strani za bolje rezultate.

14. Iron Križevi

Fokusirajući se na kvadriceps, ova vježba ima za cilj da noge potreban pritisak im je potrebna. Podignite jednu nogu u jednom trenutku i nagnite kuk na suprotnoj strani i istezanje. Ponovite isto s drugom nogom i držati nastupa sa pet sekundi intervalima.

15. Koljena Circles

Koljena krugovi su dobar način zagrijavanja prije nego dobar sprint; oni pomoći da se opustiš nerve i teladi. Koljena krug se ne fokusira samo na koljenima, ali i gležnjevi i bedra. Savijte kolena blago, a krug je u smjeru sata deset puta, a zatim anti-kazaljke na satu.

16. Zadnji Leg Podiže

Noga proteže nakon hardcore treninga nogu, rade dobro za zadnje lože i teladi. Vježba jedan zahtijeva da se o njihovom četiri i protežu jednu nogu do plafona. Ova vježba također pomaže u formiranju lijepo oblikovana stražnjica.

17. Runners Stretch

Trkači istezanje je za telad i zadnju ložu. To pomaže noge opustiti i daje osoba dobro tonirana noge. Mišići dobili dobar flex sa ove vježbe.

18. Split Squats

Split čučnjevi su samo vježbe noge zahtijevaju. To je najbolje za proteže i najbolji rad iz za cijelu nogu. Ovo također ukazuje na osnovne zglobove poput koljena, gležnjeva i teladi.

19. Sjedeći Hamstring Stretch

Ova vježba daje protežu na poleđini bedra i fiksira zadnje lože.

 1. Sedite sa ispruženim nogama ravno ispred vas na podu.
 1. Držite stopala u opuštenom položaju.
 1. Bend polako na bokovima smanjenje torzo prema nogama.
 1. Držite stopala, potkolenice ili gležnjeva, koji god možete držati uz dobru količinu protežu na butinu.
 1. Protežu dublje tako da se vaš kvadriceps se protezala previše.

20. Bedrima Istezanje

U adductors kuka ili unutrašnje mišiće butina pridruže kukove i noge i da ih zajedno čine središnje tijelo. Možete gurnuti otvoriti hip adductors i protežu vaše unutarnje butina. Još jedan protežu se može učiniti u nastavku:

 1. Ovo je vrsta sednice i čučanj potezu.
 1. Stoji uspravno i povucite noge u širini ramena.
 1. Savijte koljena tako da kukovi sići gotovo dodiruje katu u obliku dubokog čučnja.
 1. Postavite ruke u između unutrašnjeg bedra i kopča ruke.
 1. Push spolja i ostane u tom položaju oko 30 sekundi.
 1. Ponovite 3 do 5 puta.

21. Sjedeći Pretzel

Ovo je klasična sedi potezu koji cilja na gornji vanjski butina i gluteus.

 1. Sedite sa leđa ravno na podu i prelaze noge.
 1. Podići koljenu desnu nogu i postavite isključivo u desnom nogom na lijevoj strani lijevog koljena.
 1. Postavite lijevi lakat izvan desnog bedra da pritisnete bedro.
 1. U isto vrijeme, okrenite gornji dio tijela na desnu stranu.
 1. Dati podršku poda do ruke, tako da možete okretati torzo pravilno i osjetiti istezanje u gornjem vanjski butina.
 1. Osjetite napetost duž gornjeg vanjskog bedra i guzu.
 1. Ostanite u tom položaju 30 sekundi.
 1. Ponovite s lijevom nogom.

22. Stalna Outer bedra Stretch

 1. Stoje ispod zida na način da je desna ruka je blizu zida.
 1. Uzmite podrška zida stavljanjem desnu ruku na njega, a zatim prelaze levu nogu s desne noge na takav način da je desnom nogom je pritiskom na podu.
 1. Gurnite kukove u pravcu zida dok naslonjena na gornji dio tijela u lijevom pravcu.
 1. Ovo pruža potezu desno vanjskog bedra.
 1. Držite 30 sekundi.
 1. Ponovite s drugom stranom.
 1. Izvedite ovom potezu tri puta na obje strane.

23. Adductor Stretch

 1. Stoji uspravno i raširi donjem noge u širini ramena.
 1. Lean polako na desno i istovremeno savijte desno koljeno zadržavajući lijevu nogu ravno cijelo vrijeme.
 1. Nastaviti nagnut i savijanje dok ne osjetite blagi istezanje unutar unutrašnje leve butine.
 1. Drži se u tom položaju 5 sekundi i vratiti na početak.
 1. Obavljaju istu potezu na lijevoj strani.

Uz ove jednostavne vježbe, više ne morate udariti u teretanu izgubiti na težini ili tona butine. Potrošiti oko pola sata bavljenja ovih vježbi dok slušate omiljene numere, i gledajte kako vaša bedra idu od salo na fab u svakom trenutku!

Da li ste upoznati sa bilo koje druge vježbe bedra jačanja? Da podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...