Ženska fitness

16 jednostavnih vježbi koncentracije koje trebate pokušati

16 jednostavnih vježbi koncentracije koje trebate pokušati

Koncentracija ovisi o sposobnosti da se fokusira. Razvijanje koncentracija nije lak zadatak, jer zavisi od velikog broja faktora, uključujući vanjsko okruženje i svoj način razmišljanja. Koncentracija je u osnovi bavi discipliniranje svoj um da se poboljša fokus. Međutim, vaš um će težiti da se odupre svojim naporima jer voli svoju vlastitu slobodu. Baveći se 10 do 15 minuta vježbi za poboljšanje koncentracije na dnevnoj osnovi, vi ćete biti u mogućnosti da trenira i disciplinu uma, a time i poboljšati koncentraciju.

Prije nego što nastavimo raditi te vježbe, postoji potreba da se stvori atmosferu za to. Prije svega, morat ćete pronaći mjesto gdje možete biti sami bez ikakvih smetnji. Možete sede prekrštenih nogu na podu ili na stolicu sa svojim kičme u erekciji. Uzmite nekoliko puta duboko udahnuo i zatim opustite tijelo skrenuti pažnju na to. Za početak, možete vježbati ove vježbe za 10 minuta, a onda produžiti vrijeme do 15 minuta nakon što je nekoliko tjedana treninga.

load...

Koncentracija vježbe

Vježba: 1

Uzmite knjigu ili časopis i računati broj riječi u jednom paragrafu. Računati ih ponovo kako bi se osiguralo da ste pravilno računati. Možete početi sa jednim stavom i kao što se naviknete na to, preći na brojanje riječi u dva paragrafa. Zatim prelazimo na brojanje riječi na cijelu stranicu. Pobrinite se da obavljajte brojanja mentalno i samo sa svojim očima bez pokazujući prstom na svaku riječ. Ovo je jedan od najjednostavnijih mozga vježbe za poboljšanje koncentracije.

Vježba: 2

Još jedna vježba za povećanje koncentracije računati unazad u svoj um 100-1. Nakon što ste ovo savladali, prelazimo na brojanje unazad 100-1 ali ovaj put preskakanje tri broja, kao što su 100, 97, 94, 91, 88 itd

Vježba: 3

Odaberite inspirativan riječ ili samo jednostavan zvuk i mislim o tome u svom umu, ponavljajući to u svom umu za 5 minuta. Nakon što je počeo svoj um da se koncentriraju na to lako, prelazimo na 10 minuta neprekidnog koncentracije.

load...

Vježba: 4

Pokušajte da suzbije svoje misli za najmanje 5 minuta. Ovo izgleda prilično teško, ali uz redovnu praksu, možeš ti to. Krenuti sa jedne minute i postepeno povećavati vremenski period. Pokušajte svoje najbolje da ostanu prazne za 5 minuta bez ijedne misli u glavi. Ovo će potrajati, ali postupno ćete poboljšati i na taj način koncentraciju će Excel. Ne pokušavajte sebe gurati ako vam je teško u početku. Samo pokušati dati sve od sebe. Nakon što se završi s tim, zaustavite i pokušajte ponovo sutradan. Ovo je jedan od najtežih vježba za koncentraciju.

Vježba: 5

Sedite uspravno na stolicu s glavom, brada se i ramena nazad. Podignite desnu ruku do nivoa ramena, pokazujući na desno. Pogledajte oko, kreće samo glavu i popraviti svoj pogled na prstima. Pri tome, držite ruke savršeno i dalje za jednu minutu. Ponovite ovu vježbu sa lijevom rukom. Jednom kada ste u stanju da drži ruke savršeno stabilan, povećati vremena da dostigne do 5 minuta sa svake ruke. Najlakši stav je da uključite dlanu dole kada se raširenih. Ako ste u mogućnosti da držite oči uprte u vrhovima prstiju, od vas će biti u stanju reći da li ruku je savršeno miran.

Vježba: 6

Ova vježba ima za cilj poboljšati svoj fokus. Držite voće poput jabuka, banana ili naranče u ruci i ispitati ga sa svih strana, a fokusirajući pažnju na to. Ne ponese irelevantno misli koje se mogu pojaviti u tvojoj glavi ili misli koje se odnose na voće, kao što su trgovine živežnih odakle ste ga kupili, njegove nutritivne vrijednosti itd treba ostati miran i ignorirati sve te misli. Fokusirajte se sve svoju pažnju na plod bez razmišljanja o bilo šta drugo i ispitati svoj oblik, okus, miris i osjećaj dobijate na dodirivanja.

Vježba: 7

Napunite malu čašu punu vode. Stavljanje ruke direktno ispred vas, uhvatite ga prstima. Sada popraviti vaše oči na staklo, fokusirajući se sve svoju pažnju na to. Pri tome, pokušati zadržati ruku tako stabilan da nijedan pokret postaje uočljiv. Učinite to za jednu minutu, a zatim postupno povećati na pet. Ova vježba treba raditi sa jednom rukom, a onda s druge strane.

Vježba: 8

Uzmite mali jednostavan predmet, kao što je kašika, viljuška, kup ili čašu. Sada koncentrirati na jednom od tih objekata, gledajući ga sa svih strana bez verbalizacije, to jest, bez riječi u svom umu. Samo koncentrirati na gledanje predmeta usko bez razmišljanja o tome.

Vježba: 9

Možete probati ovu vježbu nakon što ste stekli znanje u navedenim vježbama. Nacrtajte mali geometrijski lik od oko 3 inča u dimenzijama, kao što je trokut, pravokutnik ili krug. Paint it s bilo kojom bojom, a zatim koncentrirati na to gledajući samo brojka ste nacrtali i ništa drugo. Obranu od bilo koje nepovezane misli ili ometanja tako da samo brojka postoji za vas i ništa drugo. Obratite pažnju samo na slici, ali ne pokušavajte da naprežete oči. Nakon što ste ovo savladali, možete pokušati vizualizirati figura sa zatvorene oči. Ako ste zaboravili izgled figure, otvori oči na nekoliko sekundi; pazi figuru, a zatim zatvorite oči da nastavi sa vježbe.

Vježba: 10

Početi sa sjedi na udobnu stolicu i vidjeti koliko dugo možete držati i dalje. Ovo možda zvuči lako, ali to je prilično teško učiniti na početku. Sve što trebate učiniti je ubaciti svoju pažnju na sjedi mirno. Osigurati da ne čini bilo kakve nevoljne mišićne pokrete. Uz malo prakse moći ćete da sjedi i dalje bez pokreta mišića za 15 minuta. Možete početi sa sjedi u opuštenom položaju za 5 minuta. Jednom kada ste u stanju da to savršeno, postupno povećanje vremena do 10 minuta, a potom u 15 minuta. Ne naprezati se da bi i dalje. Ova vježba je odlična za vas potpuno opuštanje.

Vježba: 11

Potez stolice od stola i stavite ruke na njega, stežu pesnice i vođenje stražnjem dijelu ruku na stolu, tako da je palac udvostručen u odnosu na prstima. Sada pogledajte pažljivo na pesnicu neko vrijeme, a zatim se postepeno proširiti palcem. Pri tome, svi pažnju treba usmjeriti na ovaj čin kao da je pitanje od velike važnosti. Nakon ovog, proširiti slijedi svoj prvi prst vaš drugi i tako dalje sve dok ne otvorite sve njih. Onda obrnuti proces, prvi zatvaranje posljednji otvorio i onda ostatak kako bi šakom u prvobitni položaj palcem zatvorena u odnosu na prst. Ova vježba treba raditi jednom rukom, a onda sa drugom tako da pet ponavljanja se izvode sa svakom rukom. Jednom kad to savladate, možete povećati do deset puta u nekoliko dana.

Vježba: 12

Ova vježba omogućava da se koncentrirate iznutra. Početi sa ležećem položaju i temeljito opuštanje mišića. Sada koncentrirati na rad srca, bez obraća pažnju na nešto drugo. Razmislite o tome svoje srce i kako se pumpa krv u svaki dio tijela. Pri tome, pokušajte vizualizirati krv ostavljajući svoje srce i teče u jedan tok sve do nožnih prstiju. Mislim na drugu sliku krvlju teče niz ruku do vrhova prstiju. Nakon toga ove vježbe, možete zaista osjetiti krv prolazi kroz vaš sistem.

Vježba: 13

Sjedne na stolicu u uspravnom položaju, održavajući visok leđa. Sada pritiskom na jedan prst na desnu nozdrvu, potrajati dugo duboko. Draw dah u lagano kao što brojati do deset i protjeraju dah kroz desnu nozdrvu dok brojite do deset. Ponovite ovu vježbu sa drugim nozdrvu. Ova vježba treba ponoviti najmanje 20 puta na svakoj sednici.

Vježba: 14

Stoji ispred ogledala, čine dva znaka na nivou oči i zamislite ih kao dva ljudska oka gleda u tvoje. Možda ćete malo u početku treperi, ali neka stoji uspravno bez pomeranja glave. Sve svoje misli da budu koncentrisane na čuvanje glavu savršeno miran i izbjegavati druge misli dolaze u vaš um. Sada čuvanje glavu, oči i tijelo ipak, mislim da izgledaš kao pouzdanu osobu, nekoga koga bi bilo tko imati povjerenja. Pobrinite se da je soba u kojoj stojite dobro ventilirana. Vježbajte duboko disanje ispred ogledala. Osjećat ćete se da je to prožima svaku ćeliju; svoj stidljivost zamjenjuje osjećaj mira i moći, što ste više fokusirani. Ova vježba treba praktikovati 3 minute.

Vježba: 15

Ova vježba se bavi fokusira na zvukove. U našem dana u dan živi držimo sluha nekoliko zvukova. Pokušajte se fokusirati na specifičan zvuk, kao što je glas. Onda namjerno prebaciti na drugi zvuk kao što je ptica. Ponovo prebaciti na drugi zvuk, kažu da je zvuk prometa. I dalje za prebacivanje između zvukova nakon fokusiranja na jedan zvuk za jednu minutu. Ova vježba se može učiniti vizuelno fokusiranjem na osobu ili stvar koja stvara zvuk i fokusa na druge. Osigurati da dok se fokusira na jedan poseban zvuk, ne mislite ili čuli nešto drugo.

Vježba: 16

Crtanje i bojenje su velike aktivnosti kako bi mozak opušten i da stimuliše kreativnost. Takođe poboljšava njegov nivo koncentracije. Kao što je zadatak koji uključuje kompletan fokus, dok će o tome, bojanje poboljšava moći pojedinca koncentracije. U njoj se čuva um bavi na pojedinačnu aktivnost pri ruci. Djecu i odrasle imati velike koristi od kreativne težnje kao skiciranje, slikanje i bojenje. Poboljšana koncentracija je jedan od njih. Možete koristiti bojanje stranice da vam pomogne u razvoju ovog bitne vještinu koncentracije.

Dakle prijatelji, da li planirate da isprobate ove vježbe za bolju koncentraciju?

Slika Izvor: 1

load...