Ženska fitness

10 vrsta aerobnih i anaerobnih vježbi

10 vrsta aerobnih i anaerobnih vježbi

Jeste li u potrazi za trening koji mogu završiti svoj makeover od salo na fab? Gledaš toniranje mišića i dobivanje tih šest paket ab? Većina nas želi imati fit tijelo, ali nisu svjesni ove vrste vježbi koje nam pomažu da se postigne.

Ako istražuju 'na' trening koji može odgovarati vašim potrebama fitness, onda ste došli na pravo mjesto! Ovaj post se bavi vrhu aerobne i anaerobne vježbe koje vam mogu pomoći da ostvarite svoje fitness ciljeve! Pa zašto kašnjenje? Samo napred i dati za čitanje!

Ono što je razlika između aerobne i anaerobne vježbe?

Aerobic Vježbe:

Ove vježbe pomoći spali masti uz pomoć kisika i ugljenih hidrata za pružanje vaše tijelo stalni dotok energije. Ove vježbe su niskog intenziteta i dužeg trajanja treninga. Vaš fitness trener može preporučiti ovaj oblik vježbe ako želite izgubiti na težini.

load...

Anaerobni vježbi:

Ove vježbe pretvoriti ugljikohidrata u vašem tijelu u energiju za pomoć mišića proizvodi silu. To je visokog intenziteta i niskim trajanje treninga. Tokom takvih vježbi, laktata nagomilavanje u mišićima uzrokuje umor. Vaš fitness trener će ga preporučiti ako tražite za izgradnju mišićne snage.

Popularni aerobne i anaerobne vježbe:

Ovdje je lista popularnog aerobne i anaerobne vježbe.

1. Interval Training:

Trenera i fitness stručnjaci savjetuju dodajući intervalni trening sa svojim redovnim kardio trening da ubrza svoj mršavljenja. Ospori tijelo da izađu iz svoje zone udobnosti i više raditi. Potrebno je da push up tempo treninga za minut ili dva, a zatim se vratiti na svoje redovne tempo za deset minuta, u zavisnosti od vašeg vremena za oporavak. Ponovite ciklus tokom treninga rutinu.

load...

2. Walking:

Hodanje je najjednostavniji oblik aerobnog vježbanja. Možete varirati svoj tempo hodanja ovisno o izdržljivosti i fitness nivoa. Budući da ne zahtijeva neku posebnu gadget ili opremu, možete jednostavno staviti na cipele za hodanje i započeti svoje putovanje na fitness. Hodanje u zatvorenom prostoru, na otvorenom ili na pokretnoj traci, pružaju vam istu korist. Međutim, hodanje na otvorenom u rano jutro je bolje nego što je moguće udisati svjež zrak. To je najbolja opcija za one koji teško da obavljaju naporne vježbe zbog problema sa zglobovima, ali i dalje žele ostati u formi.

3. Running Sprints:

Sprint je oblik anaerobne vježbe koja je dobro za srce i sveukupno zdravlje. Da biste dobili maksimalnu korist, potrebno je da se razlikuju svoj tempo trčanja nakon svakih pet do deset minuta. Uz redovna praksa, možete povećati trajanje i tempo trčanja. Za najbolje rezultate, treba da se kandiduje za najmanje 15 do 30 minuta.

4. Iskorak:

Iskorak osigurati vježba za donji mišiće tijela. Baš kao i čučnjevi, Iskorak i doprinose poboljšanju ravnotežu. Za obavljanje Iskorak vodi ravno kičmu i uzeti veliki korak naprijed. Sada, savijte ispred koljena na 90 stupnjeva. Balansiranje svoju težinu na leđima prstima, lagano spustite natrag koljena, ali budite sigurni da ne dodiruju pod.

5. Plivanje Sprints:

To je oblik anaerobne vježbe i slično radi sprinta. Prvo, početi kupanje na svoj normalnom brzinom. Onda polako povećati tempo plivanja i održava ga na trenutak. Povratak na normalan tempo i ponoviti ciklus. Nastaviti plivanje ovako za pola sata najmanje.

6. Heavy Dizanje utega:

Trebalo bi da sadrži najmanje nekoliko anaerobne vježbe u svakodnevne rutine. Heavy tegova je jedan takav vježbe. Međutim, treba da ga obavljati samo pod nadzorom ovlašćenog trenera.

7. Veslanje:

Legne i stavi noge naprijed u uzengije. Povucite ruke unazad i stimulisati veslanje pokreta. To je dobra vježba za trbuh, noge i ruke mišića. Podijeliti na sjednici u zagrijavanje i trening intenzivno koliko vaši mišići mogu izdržati. Držite naizmenično ciklusa.

8. Jumping Rope:

Vijača više nije dijete igra. Je uređaj Association International Sports pohvaliti svoje aerobne i anaerobne kvalitetama. Možete povećati ili smanjiti tempo i trajanje skaču kako bi dobili prednost anaerobnog disanja. Međutim, skakanje užeta obavlja normalnom brzinom je aerobne vježbe.

9. ISOMETRICS:

To uključuje samo određene grupe mišića. Takve vježbe ne dozvoljavaju istezanja ili produljenje mišića kao i većina vremena mišića ne kreću na sve. Fizioterapeuti preporučuju izometričke vježbe za pacijente koji ozlijedi mišića. To je vrsta fizikalne terapije uključuju statičke vježbe. U ovom obliku vježbe, pojedinac mora ostati u stacionarnom položaju bez pokretanja bilo koji dio tijela. Najbolji primjer izometrijske vježbe je da ostanu u jednoj poziciji drži težinu ili gura zid.

10. Biking:

Kada se vrši aerobno, kao u slučaju biciklizam, vaše tijelo koristi masti i glikogena za gorivo. Možete nositi na ovu vrstu umjerenog napora za duži vremenski period. Možete lako pretvoriti ovu vježbu u nekoliko sesija anaerobnih vježbi intenziviranjem brzinu između.

Sada kada znate različite vrste aerobnih i anaerobnih vježbi, idi i izabrati vježbe koje odgovara Vašim potrebama fitness. Ne odgoditi svoje putovanje iz masti više da stane!

To je sve o aerobni vs anaerobne vježbe. Ako ste pronašli ovaj članak informativan i zanimljiv, ne ostavite nam komentar ispod. Ako ste fitnes entuzijast, molimo vas da podijelite svoje fitness režim sa drugima ovdje!

load...