Ženska fitness

10 ozbiljnih neželjenih efekata Starvinga

10 ozbiljnih neželjenih efekata Starvinga

Jeste li znali da je gladovanje dijeta ste na može dovesti do ozbiljnih komplikacija? Gladi je opasno da se bavi i dovodi do sve vrste problema, i mentalne i fizičke. Želim da znam šta su oni? Pročitate ovaj članak i saznajte sve o štetnim i potencijalno opasne nuspojave od gladi sebe.

Gladovanje je stanje koje je često praćena teškim nedostatak u unos kalorija. Gladovanje može biti samo-sebi (hardcore dijeti) ili zbog prisustva drugih stanja kao što su anoreksija ili bulimija. Izgladnjivanje također može dovesti do ozbiljne pothranjenosti i može trajno oštetiti vaše unutrašnje organe (1). Izgladnjivanje nije nešto prijatno, a trebalo bi da probate i da se uzdrže od gladi sebe, posebno pod izgovorom nakon režim ishrane.

Da vam obeshrabri, pogledajmo neke od negativnih efekata od gladi u detalje:

1. Pothranjenost:

Ovo je možda najviše štetan učinak dobrovoljnog ili prisilnog izgladnjivanja. Pothranjenost je užasnom stanju, a to utječe na najviše djece u zemljama u razvoju. Gladi obično znači da ne jedu puno na sve. To dovodi do mnogih esencijalnih hranjivih tvari i vitamina koji su isključeni iz vaše ishrane. Pothranjenost može dovesti do različitih mineralnih i hranjivih tvari nedostataka kao što su noćno sljepilo (vitamina A), skorbut (C Nedostatak vitamina), pa čak i anemije (Nedostatak željeza) (2).

load...

2. Dehidracija:

Drugi Najočitiji rezultat gladi; baš kao i nedostatak hrane izaziva pothranjenosti, nedostatak vode može izazvati dehidraciju. Ovo dehidracija može opet pogoršati druge probleme i dovesti do ispucale i izuzetno suhe kože, zajedno s drugim uvjetima kao što su zatvor, između ostalih. Zbog toga je važno imati na umu da piju dovoljno vode, čak i ako ste na gladovanje dijeti. Izgladnjivanje i dehidracije iscrpljuje nivo glikogena i remeti balans elektrolita (3).

3. Smanjena Resting Metabolic Rate:

Gladovanje može dovesti do smanjenog odmara metabolizam. Vaš bazalnog metabolizma ili BMR se definira kao minimalna stopa potrošnje energije po jedinici vremena, dok se odmarate. Testovi otkrili da poste prije odmora može dovesti do povećanja u bijeloj masnog tkiva (WAT) i smanjenje toka do mozga. Druge studije utvrditi da gladovanje može izazvati smanjenje bazalnog metabolizma.

4. Gubitak Mjesečni menstruacije:

Gladovanje dovodi do mnogih problema. Jedan od tih problema je to uznemirava kako se menstruacije regulisano. Dakle, za one od vas razmišlja o dijetama izgladnjivanja, možda želite uzeti u obzir ovaj prije nego što počnete. U nekim slučajevima, ako ste previše neuhranjena vaše tijelo može jednostavno prestati proizvoditi estrogen. Nedostatak masti mogu ograničiti vaše ćelije od pretvaranja holesterola dodatnim estrogena. Kao gladovanje može dovesti do oštećenja organa, procese tijela imaju tendenciju da uspori, što obično dovodi do menstruacije da se zaustavi (4).

load...

5. Zatvor:

Izgladnjivanje također može izazvati zatvor u mnogih pojedinaca. Studije na mnogim anoreksična pojedinaca zaključiti da ljudi koji pate od poremećaja mogu patiti od teške gladi, što može dovesti do mnogih poremećaja i zahtijeva korištenje redovnih laksativa da se tretira u potpunosti. Studija slučaja na tri teško anoreksičnih žena je utvrdio da su ove žene potrebne redovne laksativa ili klistira pomoći ispiranje svoje debelo crijevo. Ove žene su vodili veći rizik od koje pate od rektalni prolaps zbog prekomjernog korištenja laksativa (5).

6. Bone Loss:

A gladi ili od gladi pojedinac može nastaviti da izgubite težinu alarmantnom brzinom. Iako su promjene u vašoj koži i mišićima su očigledno, ali šta je sa promjenama u strukturi kostiju! Jeste li znali da gladovanje može dovesti do gubitka gustoće kostiju? Pa, obično kada trošite kalorija dijeta, kosti su preuredili. Stariji kost razgrađuje i nove kosti oblik brzo. Međutim, vaš gustoće kostiju smanjuje, što može dovesti do nestabilnosti (6).

7. Umor:

Jedan od najčešćih nuspojave gladi je umor. Ste svi čuli za 'jedu kako bi svoje snage gore,' ovaj idiom ne mogu oglašavati bilo istinitije kao uravnotežena ishrana pomaže u pružanju energiju za tijelo prije svega, a istovremeno zadržati bolesti i infekcija na zaljev. Gladi remeti ravnotežu esencijalnih vitamina u organizmu i usporava fiziološke procese, što također može dovesti do umora i osjećaj slabost. Izgladnjivanje se često povezuje s osjećajem nepromišljenost (7).

8. Visok krvni pritisak:

Pothranjenosti i gladi mogu izlagati svoje telo na mnoga stanja, uključujući i visokog krvnog pritiska. Kada se od gladi, esencijalnih hranjivih tvari kao što su kalij i vitamin D se ne konzumira, što dovodi do porast krvnog pritiska i mnoge druge nedostatke. Svi ovi faktori bi se osiguralo da gladovanje neminovno podiže krvni pritisak. U studiji koja je sprovedena na tri grupe djece, utvrđeno je da dvije grupe: jedna pothranjena i jedan oporavlja se od ostalih imali su značajno viši krvni pritisak nego djeca koja nisu bila pothranjena uopšte.

9. Disbalans elektrolita:

Gladovanje dovodi do gubitka hranjivih tvari, što dovodi do potrošnje manje elektrolita sa svakim danom. Zdravo srce Minerali kao što su kalij, natrij, kalcij i magnezij koji promoviraju pravilan rad srca i zdravlje srca se ne konzumira kada nemate dovoljno hrane. Gladi rezultira ne samo u manjoj nutrijenata, ali i promovira elektrolita neravnoteže. Dakle, ne zaboravite da imate mineralnih dodataka ako ste na gladovanje dijeti.

10. Utječe na mozak:

Bilo je mnogo studija o tome kako gladovanje može utjecati na kognitivne sposobnosti i da se osećate depresivno. Pokušajte i sjetiti kako vaš prijatelj klikne na tebe kad je na glad dijeti. Kada smo propustiti obrok, često nađemo stana na hranu i kako bi to bilo da se pravilno hraniti.

Vi znate da gladovanje može dovesti do mnogih drugih fizičkih simptoma kao što su dehidracija i umor koji mogu ugroziti vaše sposobnosti razmišljanja i učiniti da agresivni i nervozni. Izgladnjivanje također mogu utjecati na to kako reagujete na stres i može izazvati osjećaje anksioznosti, razdražljivosti, pa čak i dovesti do hronične ili kliničke depresije u nekim slučajevima.

Sada kada znate kako gladovanje može negativno utjecati na vaše tijelo, nadamo se da ćete razmisliti o o tim gladovanje dijeta. Oni su samo brzo popraviti i ponuditi malo dugoročne koristi. Odlučite se za uravnotežen režim izgubiti na težini.

Recite nam nešto o svojim vlastitim iskustvima s gladi ili pothranjenosti. Da li ste ikada prošli sa gladi dijeti? Ako imate, recite našim čitaocima o svojim iskustvima ovdje. Ostavite komentar ispod.

load...