Ženska fitness

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti igranja košarke

10 neverovatnih zdravstvenih prednosti igranja košarke

Volite li košarku? Da li ste često čuli tvoj otac rekao da će rasti viši i jači, ako nastavi ovaj sport? Pa, tvoj otac je možda samo bio u pravu! Ali osim samo raste viši i jači, ovaj sport također nudi mnoštvo drugih zdravstvenih pogodnosti!

Želite znati više? Držite čitate ovaj post!

Košarka - A Brief

Košarka je mnogo volio sport širom svijeta. To je popularan jer se može igrati kao takmičarski sport ili casual igra na domaćem terenu. To je također odličan način da se razraditi, jer uključuje korištenje celo telo (1). To je brz tempom igra koja uključuje dosta skakanje i trčanje što je fantastičan način da se ostvare. Ako želite sport koji pomaže vam da ostanete zdravi iu formi, košarka je savršen izbor jer dolazi s više od nekoliko zdravstvenih koristi.

load...

Sljedeći su zdravstvene prednosti košarke.

1. Potiče kardiovaskularno zdravlje

Košarka je odlična za vaše zdravlje srca! Jer držiš kreće, srce raste stopa. Ona također pomaže u izgradnji izdržljivost, što je važno kada želite biti sigurni da je vaše srce zdravo. To će pomoći smanjiti rizik od moždanog udara i bolesti srca kasnije u životu (2).

2. Burns Kalorije

Da li želite da se oslobodi nekoliko dodatnih kilograma? Igraj košarku! Sve brzo lateralne pokrete, trčanje i skakanje, daje vam aerobna vježba koja zauzvrat može pomoći da spali puno kalorija. Za svaki sat košarke, osoba koja teži 165 kilograma mogu očekivati ​​da će izgorjeti oko 600 kalorija, dok je osoba koja teži 250 kilograma mogu očekivati ​​da će izgorjeti oko 900 kalorija.

load...

3. Gradi Bone Strength

Fizičke zahtjeve ove super sport pomoći u poboljšanju i izgradnji snagu kostiju. Bilo koja fizička aktivnost koja uključuje oslonca omogućava formiranje nove kosti, a to opet čini kosti jači. Oba mišića i kostiju u vašem tijelu postaju jači sa košarku kao što je fizička aktivnost koja uključuje tegljenja i guranja mišića protiv kosti.

4. Pojačava imuni sistem

Kada igram košarku ili bilo koji drugi sport, pomaže u smanjenju stresa (3). Kada se smanjuje stres, imat ćete više energije i fokus da završi zadatke. To također čini više socijalne, koji naizmjenično pomaže u prevenciji depresije. Kada se spusti stres, vaš imuni sistem dobila podršku kao dobro.

5. Pruža Strength Training

Igrajući košarku, dobiješ odličan full-body workout. Ovo pomaže u razvoju mišićne. To može pomoći u razvoju vaše donji dio leđa, vrat, deltodia, zamke i mišiće. To čini vaše noge jači, a pokreti kao što su snimanje i driblingom ojačati ruke, mišići ruku i ručni zglob fleksora.

6. Pojačava mentalni razvoj

Košarka može biti brzim tempom igra koja zahtijeva mnogo fizičke sposobnosti, ali to je također um igra koja zahtijeva da misle na prstima (4). To zahtijeva od vas da imate puno fokus tako da možete precizno i ​​brzo obrađuje akciju na terenu i donose odluke koje su na snazi ​​sa loptom. To također zahtijeva da trenirate sebe, tako da možete promatrati svoje protivnike i suigrači stalno i donose brze odluke na osnovu svoje postupke.

7. Razvija boljoj koordinaciji i motoričke sposobnosti

Košarka zahtijeva odličnu koordinaciju oko-ruka, kao i koordinaciju cijelog tijela (5). Kada igrate ovaj sport, to vam daje obuku kako bi pomogao razvoju ove vještine. Dribling vam daje obuku za koordinaciju ruka-oko, a odbijenu snimaka koji su propustili vam daje obuke za razvoj koordinacije cijelog tijela.

8. Razvija samodiscipline i koncentracije

Kao i kod drugih sportova, postoje pravila koje treba slijediti kada igrate košarku. Kada te slome ovih pravila, to može dovesti do kazne za vas kao i za vaš tim. To vam pomaže da se razvije samodisciplinu koja je važna jer podstiče da budu konkurentniji i fer u isto vrijeme. Takođe drži svoj um fokusiran i na oprezu.

9. Poboljšava svijesti prostora i tijela

Košarka je igra koja zahtijeva prostorni svijest. Morate znati gdje su pozicionirani da to savršen snimak ili igrati odbranu efikasno. Kada imate svijest o prostoru i tijelo, od vas će znati točno gdje morate biti kada saigrač ili protivnik pucanj ili dodaje loptu. Kada se poboljšava svoj prostorni svijesti, takođe pomaže u te drži u ravnoteži.

10. Poboljšava Povjerenje

Jedan od najboljih prednosti igrajući košarku je da je to zaista povećava nečije povjerenje (6). Biti dobar igrač i kao član velikog tima može učiniti čuda za povećanje vaše samopouzdanje i pomoći da steknete više samopouzdanja. Kada je pojačan samopouzdanje, veru u svoje sposobnosti je također povećana. Biti uvjeren vam omogućava da se suoče život sa poboljšanim raspored i ima pozitivan učinak na svaki aspekt vašeg života.

Na brzu akciju su uključeni u košarci ga čini jednim od najuzbudljivijih igre igrati i gledati u svijetu. Činjenica da pruža brojne prednosti je odličan bonus. Nije ni čudo da je predsjednik SAD-a je napravio sa svojim redovnim režimom treninga kako bi se fizički i psihički sposoban. To je velika igra za djecu i odrasle. Ako ste u potrazi za igrati sport koji vam pruža višestruke koristi, i fizički i psihički, ovo je za vas.

Savjeti

  • Uvijek zagrijati i rastegnuti vaše zglobove i mišiće prije nego što je pogodio sudu. Čine ga točku da se protežu i ohladiti nakon utakmice kao dobro.
  • Košarka je fizički zahtjevan igra. To je važno imati dosta tečnosti pri ruci, tako da možete napiti se vaše tijelo u pravilnim intervalima.
  • Zbog fizičke napore, to je važno da zadrži sebe fleksibilna i jaka.

Uz mnoge prednosti košarku, to je savršen razlog da pokupi loptu i pucati neki hoops. To se može igrati sami ili s prijateljima - bez obzira na to što ste izabrali, vi dobijate sjajnu treninga. Čineći ovaj sport je dio svog fitness rutinu, osigurati da ostanete fizički i psihički sposoban i aktivan dugi niz godina.

Kako se ova poruka ti je pomogao? Nemojte nam reći komentarišući u okvir ispod.

load...