Ženska fitness

10 Neuobičajeni sporedni efekti ishrane previše vode

10 Neuobičajeni sporedni efekti ishrane previše vode

Previše bilo čega može biti loše za vas - svi mi to znamo. Ali, znate li da je to važi i za vode, kao i? Voda je dobro za rehidraciju. Ali, kada ona prelazi granice dozvoljene potrošnje, to može učiniti ljude bolestan.

Bilo je teškim slučajevima gde je prekomjerna potrošnja vode je dovelo do smrti. Možda je rečeno da piju više i više vode, ali ishod može biti fatalan kada zanemarite svoj stvarnih potreba tijela. Fenomen se zove voda trovanja.

load...

Kada piti vodu samo radi taj način si stavio dodatni pritisak na vaše tijelo. Kako? Postoji mnogo načina na koje vaše tijelo je previše pod stresom.

Hajde da pogledamo ozbiljne nuspojave pijenja previše vode:

1. Uzroci Hiponatremija:

Sadržaj natrija u krvi utječe na funkcioniranje elektrolita. Ovi elektroliti su odgovorni za slanje signala do ćelija koji kontroliraju različite operacije tijela. Kada konzumirate previše vode, nivo natrijuma u smanjenje krvi. Ovo zaustavlja elektrolite šalje signale ćelije.

Hiponatremija je bolest koju izaziva zbog nedovoljne razine natrija u krvi. Kada nivo natrijuma padne ispod 135 mm po litru, što uzrokuje oticanje u ćelijama. Simptomi ove bolesti uključuju mučninu, povraćanje, umor, prekomjerna mokrenje, dezorijentaciju, i glavobolja. To je najgori rezultat za piće previše vode jer to može dovesti do smrti. Međutim, to je prilično neobičan i rijedak.

load...

2. Preopterećuje srce:

Srce obavlja vitalnu funkciju pumpanja krvi kroz celo telo. Kada konzumirate previše vode, to povećava volumen krvi u tvom telu. Povećanog volumena krvi izaziva nepotreban pritisak na krvne žile i srce, što je dovelo do pljenidbu u nekim slučajevima.

3. Dovodi do oštećenja glomerula:

Glomerula su kapilarne kreveta u našim bubrezima. Oni rade kao filtriranje stanice izlučuju višak vode iz organizma. Previše vode može uzrokovati potencijalne štete na ovaj sistem, što je dovelo do ozbiljnih opasnosti po zdravlje. Bubrezi moraju raditi prekovremeno da obradi sve ove nepotrebne vodu koja je izvan njihovog normalnog kapaciteta filtriranja (1000 ml na sat).

4. Izaziva oticanje ćelija:

Kako vaša krv bude razrijediti zbog viška vode, koncentracija elektrolita u krvi postaje niža nego u ćelijama. Da bi se održala ravnoteža u koncentraciji elektrolita u krvi i stanicama, voda počinje da teče u ćelije. To dovodi do otekline ćelija, što je opasno stanje.

5. Uzroci edema mozga:

Ovo je oticanje moždanih ćelija. To je kao opasan kao što zvuči. Većina ćelija u našem tijelu ima puno prostora za ispružiti. Ali stan kosti lobanje ne ostavljaju mnogo prostora za moždane ćelije da se slobodno smjestiti. Kada višak vode u krvnim sudovima počinje curi u moždane ćelije, izaziva oticanje u ćelijama mozga. To dovodi do teških uvjeta koji uključuju komu, moždanom hernije, i respiratorni napad.

6. Iscrpljuje Kalij:

Kalijum je bitan nutrijent za svoje tijelo i morate održavati svoje pravo nivoa kao takve. Ali ponekad, višak vode uzrokuje pad koncentracije kalija. To može dovesti do problema kao što su iritacija, bol u grudima, noga boli, itd

7. Uzroci Želudac Iritacija:

Ponekad, za piće višak vode dovodi do neravnoteže elektrolita. Ova neravnoteža dovodi do iritacije u stomaku. To je također preliminarnoj fazi hiponatremije.

8. Problemi jetre:

Ovdje je važno napomenuti da je ovaj problem nije uzrokovan samo pije previše vode. Umjesto toga, to se dešava pijenjem previše vode sa željeza u njemu. Preopterećenja željezom nije baš štetan, ali u rijetkim slučajevima, to može dovesti do problema sa jetrom u vezi kao dobro.

9. Prolazi o rizicima hlora Intake:

Većina vode za piće je tretirana hlorom za pročišćavanje. Tokom godina, dokazano je da je predoziranje klora kroz vodu izaziva ozbiljne bolesti kao što su rak ili disfunkcije organa. Tako da kada piti vodu, čak i onaj u bocama, ste skloni ovih rizika.

10. Too Much mokrenje:

Kada pijete puno vode odjednom, normalno je da patite od prekomjernog mokrenja ili često mokrenje. Vaše telo ima svoj mehanizam apsorpcije i odgovor zvuka. Downing previše vode odmah uzrokuje neuspjeh vašeg tijela da upije tečnost. Stoga, često mokrenje javlja.

To su nuspojave uzrokovane pije previše vode. U slučaju da imate bilo koji od ovih simptoma, trebali biste odmah posjetiti doktora. Ne pokušavajte da se situacija popravi smanjenjem unosa vode odjednom. To može imati štetne posljedice na bubrege. Održavati optimalnu razinu potrošnje i slijedite savjete svog lekara po ovom pitanju.

Koliko vode je dobro za vas?

Naravno, sve ove nuspojave piće višak vode su zastrašujuće. Ali ih možete lako odvratiti od pravilno utvrđivanje količine kalorija. Preporučenih granica vode su 6 - 8 čaša (8-unca čaša) dnevno. U jednostavnijim riječima, trebalo bi da popije oko 3 litre vode dnevno. Međutim, blago odstupanja su uvijek dozvoljena u ovim granicama. Ali ti je potrebno za održavanje odgovarajućem nivou. Iako to ovisi na svoj način života, okoliš, i navike u ishrani, evo kako možete držati ček na vaš svakodnevni voda dijeta:

  1. Pijte dovoljno vode da utaži žeđ.
  2. Ako je vaša hrana je bogata sadržajem vode, trebalo bi ograničiti unos vode. Međutim, ako koristite više soli i začina, potrebno je popiti malo više od preporučene količine vode dnevno.
  3. Provjerite boje urina. Jasno mokraće znači da ste zdravi i dobro hidrirana. Ali, žućkaste boje ukazuje na potrebu za više vode za vaše tijelo. Evo, treba imati na umu da ponekad ova boja može rezultirati iz aditiva u hrani.
  4. Provjerite svoje tjelesne težine često se utvrdilo da li su dobro hidrirani. To bi trebao biti dosljedan i ne oscilira previše.

Za razliku od mitova koji pitke vode koliko možete nikada neće nauditi, te su određene ozbiljne nuspojave pitke vode. Ideja nije da vas odvrati od svoje redovne unos vode, ali da vas upozorim u vezi nuspojave za piće previše vode.

Da li znate za neki drugi efekti za piće previše vode? Podijeliti s nama u komentarima ispod teksta!

load...