Ženska fitness

10 najvažnijih vitamina za žene preko 40 godina

10 najvažnijih vitamina za žene preko 40 godina

Da li umoran sve vrijeme? Su linije i bore izraženije nego prije? Da li se osjećati bol u zglobovima? Ako ste odgovorili sa "da" na bilo koje od pitanja, možda će vam da razmislite o uključujući i neke dodatke vitamina u ishrani.

Svako zaslužuje jake kosti, zdrave kože, i miran san. Dakle, potrebno je da se brine o sebi. To nije neobično da neke žene doživjeti gubitak libida, spor metabolizam i letargiju jer su do svoje 40. Rođendan. Starenje je neizbežno, i kao što je u životu drugih surovih istina, to nije lijepo.

Dakle, kako ostati mlad i stane što je duže moguće? Pa, fizički se za jednu, ili biste mogli uzeti u obzir dodajući ovih dodataka vitamina u svoju ishranu. Hajde da pogledamo neke od mnogo esencijalnih vitamina za žene iznad 40. Oni će definitivno zadržati svoj nivo energije ogromna čak kako starite!

load...
Ispod spomenuli su najbolji vitamini za žene preko 40:

1. Stroncijum:

Žene starije od 40 sa porodičnom istorijom koja uključuje osteoporoze, ili faktora rizika povezanih s gubitkom kosti treba uzeti 340 mg ove mineralni dodatak dnevno. "Stroncij se pokazalo da je gotovo dvostruko efikasan kao osteoporoze lijekovi za poboljšanje gustoće kostiju - bez neželjenih efekata", kaže Fibromijalgia i umor direktor Centra dr Jacob Teitelbaum. Istraživanjima New England Journal of Medicine su primetili da su žene koje su imale stroncij dodataka doživjela porast mineralne gustoće kostiju u lumbalne kičme za oko 15 posto u periodu od tri godine.

2. Riboza:

Riboze se obično vraćaju se u mainstream vitaminsku industriju. To je Dark Horse među hranjive tvari. Poznato je da poboljša nivo energije za skoro 60% u tri sedmice. Dr. Teitelbaum istraživanja u časopisu Journal of Alternative i besplatne Medicine primetio da blizu 70% ispitanika koji progutaju dodataka riboze izlagao mentalnu jasnoću, miran san, manje bolova i više energije. Naučnici su također otkrili da riboze stabilizuje dijastolički krvni tlak u pacijenata sa porodičnom istorijom bolesti srca i ateroskleroze.

3. Vitamin D3:

Vitamin D3 je još jedan preporučuje vitamin za žene starije od 40 koji ima mnoge prednosti. A zabrinjavajući trend je da čak iu zemljama sa dobrim iznos od sunca, ljudi pati od nedostatka vitamina D. Prema BodyLogicMD medicinski direktor dr Keith Wharton "Istraživanje je pokazalo da adekvatan nivo vitamina D3 može pomoći u održavanju zdrave težine, smanjiti rizik od osteoporoze, pa čak i štite od depresije." On također napominje da nedostatak vitamina D može uzrokovati bol u raznim dijelovima tela. SAD (sezonski afektivni poremećaj) je poremećaj koji se odlikuje nizak nivo vitamina D u serumu.

load...

4. Folna kiselina:

Folna kiselina je jedan od najvažnijih B vitamina. Ona je bila lansirana kao veliki lijek za depresiju kao što je navedeno u časopisu Journal of Psychiatry i Neuroscience. Isto istraživanje papir također navodi da je rođenje komplikacije prevladava u buduće post - 40 majke mogu se suzbiti vraćanjem nivoa folne kiseline. Prema dr Wharton odozgo, "dovoljno nivoa folne kiseline su povezani sa smanjenim rizikom od kognitivnog propadanja povezane sa starenjem, uključujući demencije i Alzheimerove bolesti."

5. Kalcij:

Popularizirala raznim televizijskim reklamama kao go-to vitaminskih dodataka za žene preko 40, kalcij je jedan od najvažnijih minerala. Uzeti zajedno s vitaminom D, njegovu apsorpciju povećava. Samo zapamti da ne uzimaju svoj suplemente kalcijuma sa željezom ili kofein, jer se zna da ometaju apsorpciju kalcija, potiskujući ga u stomak. Iako postoji mnogo dodataka kalcija na raspolaganju, može se uzeti u obzir lisnato-zeleno povrće kao prirodna alternativa.

6. Solne kiseline:

Solne kiseline i pepsina su dva šefa probavnih sokova u želucu. Kao što starimo, HCL (solne kiseline) nivoa početi da se smanjuje. To uzrokuje probavne smetnje i nadutost. Dakle, najbolji način za borbu protiv ovog stanja je da se HCL suplemenata. HCL je čak bila lansirana promovirati zdrav izgled kože. Nizak nivo HCL rezultirati lošim apsorpciju vitamina B. Studija zaključuje da "U kožnih bolesti povezanih sa B kompleksa nedostatak, tu je i nedostatak solne kiseline."

7. Probiotici:

Studija u postdiplomske Medical Journal (PMJ) je zaključio da oko milijardu žena pati od urogenitalnih infekcija kao što su infekcije urinarnog trakta (UTI). Iako probiotici su pronađeni u obnovi zdravog bakterija u probavnom traktu, njihova upotreba u sprečavanju infekcija urinarnog trakta je neuvjerljivim. PMJ zaključio da višak antibiotika je razlog zašto infekcija povećati. Studija je primijetio da žena bez UTI imala znatan nivo jednog oblika probiotika: laktobacila.

8. Fish Oil:

Suplemenata ribljeg ulja pomažu osigurati dovoljnu količinu esencijalnih omega - 3 masne kiseline, EPA i DHA. Riblje ulje obično poveća aktivnost mozga i kardiovaskularnog snagu.

9. Resveratrol:

Resveratrol je polifenol, koji ima jake antioksidativna svojstva. Resveratrol se smatrati djelotvornim zaštitnik protiv oštećenja ćelija; inhibira karcinogene i pomaže u snižavanju holesterola.

10. Flaxseed:

Laneno je laksativ, koji također pomaže da se smanji nivo holesterola u krvi. Tvrdi se za jačanje imuniteta i da je priča za sprečavanje raka poput raka dojke. Dodatak prvenstveno sadrži omega - 3 esencijalnih masnih kiselina koje promoviraju zdravlje mozga i srca. Njegova ulje je obično prisutan u kapsulama soft-gel.

Iako je starenje neizbježan, to svakako može biti usporen. I ovih vitamina preko 40+ igraju glavnu ulogu u procesu! Nadamo se da će ovaj članak pomogao znate šta vitamina dodataka treba uzeti u obzir nakon menopauze. Nemojte da nas obavijestite o bilo kakve prijedloge. Ostavite komentar ispod!

load...