Ženska fitness

10 koraka ka sebi Ispitajte svoje dojke

10 koraka ka sebi Ispitajte svoje dojke

A izreka kaže, 'se upozoren je naoružan. " A proaktivan način razmišljanja prema našoj budućnosti je ulaganje u naše zdravlje. Da bi se to dogodilo, žena mora imati svijest njenog ličnog zdravlja. Doktori sugeriraju preventivni projekcije kao mamografija za sprečavanje raka dojke.

Dakle, kao žena, to je važno za vas da vodite računa o svom tijelu, a grudi posebno, direktno iz 20-ih. Jednostavan dojke samopregleda može omogućiti da znate kako vaše grudi izgledati i osjećati. A ako uočite nešto sumnjivo, možete poduzeti korake da spriječi bilo kakve opasne bolesti.

Želite saznati više o grudi samopregleda? Onda je ovo poruka morate pročitati.

Šta je dojke Self Ispit:

A grudi samopregleda je metoda kroz koju provjerite grudi za bilo kakve abnormalnosti ili promjene u debljini. Ne treba brkati male promjene, kao što su promjene u veličini sa uznemirujućim grudica. A ispit dojke upoznaje ženu sa grudi i pomaže joj identifikovali sumnjive nepravilnosti.

load...

A grudi samopregleda je najbolje izvedenu 3 - 5 dana nakon što je počeo period. To je zato što grudi ne smije biti tendera ili bolan tokom procesa. Grudi su u to vrijeme u mjesecu (1) najmanje Lumpy.

Prema istraživanju, to je bolje i praktičnije da legne nego ustane dok ispitivanja sebe. Dojke su također vrši stojeći s uzdignutim rukama, ali u ležećem položaju čini tkiva dojke širi više ravnomjerno preko grudi (2).

Koraci za Self Ispitati:

Ispod su koraci koje vam znate kako to učiniti pregled samo dojke.

1. First Look:

Prvo, stoje pred skinuo veliko ogledalo i stavite ruke na bokove. Držeći ramena ravno, obratite pažnju na svoje grudi za otok, dimpling, Naboravanje ili nejednaka oblika i boja. Narušavanje treba notu.

load...

2. Nipple Check:

Zatim, provjerite bradavice za bilo vodenaste pražnjenja. Pinch bradavice kako bi se osiguralo da nema tekućine (mliječno ili žuta). Ispitati da li su bradavice okrenuti prema van normalno ili unutra, ili ako postoji bilo kakva piling. Sada podigne ruku i ponovite posmatranje tačka 1 i 2.

3. Na strani:

Provjerite za promjene oblika prema strani. Roll ramena i provjerite slične promjene.

4. Lezite:

Legne udobno za naredni dio samopregleda dojke. Koristite desnu ruku za levoj strani grudi i lijevu ruku za desne dojke.

5. Lijevoj dojci:

Savijte lijevu ruku iza glave. Držite dlan desne ruke ravno i vrhom od četiri prsta stavio blagi pritisak na lijevoj dojci. Napraviti kružnim pokretima da se osjećaju za bilo kvržice i nepravilnosti ispod.

6. Pokrijte dojke:

Naizmjence, može se napraviti vertikalne pokrete kao što se čini da pomogne mnogim ženama. Kružni ili vertikalne, pokreti treba da se preklapaju, počevši od ključne kosti i pazuha, nakon kriva dojke, polako dostizanje donje blizu grudne kosti ili prsne kosti. Ovdje pokreti opet se sljedeće isti put u suprotnom smjeru koji pokriva cijelu dojke u smjeru kazaljke na satu način.

7. Desne dojke:

Ponovite ispit za grudi pravo pomoću lijeve ruke. Osigurati čitav dojke je pokrivena, posebno u blizini pazuha.

8. Pritisak Varijacije:

Postoje tri varijacije pritiska. Lagani pritisak vam omogućava da osjetite tkivo neposredno ispod kože, srednji pritisak ide malo dublje, dok je firma pritisak vas čini tkivo sve do grudnog koša.

9. Soapy Tekstura:

Stručnjaci su predložili da se ovaj dio je olakšano ako se dojke sapunom ili klizavim kao tkiva ispod osjećaju bolje jasnoće.

10. Centar:

Kada postavite prste na srednji deo grudi, oni treba da idu u pravu. Neke žene imaju nekoliko grudica. Važno je da imaju saznanja o tome i primijetiti bilo kakve nove promjene.

Za one koji imaju grudi implantata, moguće je imati pregled samo dojke. Jednom kada znate tačan konture gdje implantata je, prema njihovim doktor, samopregled je prilično jednostavan. Jedna žena u menopauzi može izvesti dojke samopregleda svakom trenutku želi da, iako doktori upozoravaju da nema nadležnost nad dokazane dijagnostičke metode otkrivanja raka.

load...