Ženska fitness

10 Jednostavne korake za učvršćivanje kolena

10 Jednostavne korake za učvršćivanje kolena

Jeste li se traga za vježbu koja zapravo mogu pomoći da spali neke masti? Jeste li otišli nemila do nedraga u potrazi za vježbe koje zapravo pokazuju rezultati? Postoji nekoliko vježbi koje možete izvesti da bi vaše tijelo u formi i prolio salo. Neki od ovih vježbi je potrebna dodatna oprema, ali postoji nekoliko što se može učiniti slobodnom rukom. Sklekovi su među takve efikasne Freehand vježbe. Entuzijasta Zdravlje i fitness nakaze draže redovno radi sklekove. Sklekovi su dobri za gornji torzo i triceps tijela. Postoje neke varijacije standardnih push kao se dobro i to je ono što ćemo razgovarati danas!

Ono što je koljena push up?

Ako se pitate šta koljena sklekovi su, onda ovaj članak će sigurno biti od interesa za vas! Koljena push up je u osnovi modificirana verzija opšte push up. To je u širokoj upotrebi kao horizontalni guranje vježbe. U ovoj vježbi, težinu i otpor gornjeg tijela se koriste za razvoj izdržljivosti i snage.

Kako napraviti koljena push up?

Kada izvodite koljena sklekove, bolje je da koristite mat ili meku krpu na podu prije nego što počnete.

 1. Klekni na strunjačama tako kolena nisu u kontaktu sa podom.
 2. Opustite stopala i potkoljenice.
 3. Rastegnuti ruke i osigurati da ostanu okomito na rame.
 4. Proširiti gornji torzo u ravnoj liniji od kolena.
 5. Zatim spustite gornji dio tijela i dovesti ga blizu nivoa poda. U ovom trenutku, nos i grudi će biti vrlo blizu poda.
 6. Laktova treba biti blizu sa strane kada tijelo je u neposrednoj blizini mat ili na pod.
 7. Morate zaključati obje ruke kad je podigla tijelo i završiti dolje pokret kao nadlaktice se paralelno sa podom.
 8. Zatim, podignite tijelo u početni položaj guranjem se obje ruke.
 9. Ne okreći laktove dalje od svog tijela.
 10. To možete učiniti nekoliko push leđa u jednom pokretu, ali kontrole dah je također važno. 

Koljena sklekove Vs Standard Push Ups:

Koljena push up je varijacija standardne push up. U bivšoj, manje deo se organizam bori protiv gravitacije. Naprotiv, cijeli tjelesne težine treba da se bavi u standardnim push up.

load...

U mnogim slučajevima, tinejdžeri i žene ne mogu obavljati standardne sklekove pravilno kada počnu da rade van. Oni mogu učiniti kada ih trener savjetuje da počne sa koljena savijena sklekove. Od koljena sklekovi su manje stresne, možete pokušati da uradite 15-20 ponavljanja u jednom pokretu. Jednom kada možete to učiniti bez da se iscrpljen, to je vrijeme da se prebacite na standardne sklekove. U stvari, možete pomiješati oba tipa sklekove.

Su koljena sklekove Blagotvorno?

To je jedno pitanje koje proganja mnogi ljudi koji obavljaju koljena sklekove umjesto standardnih sklekova. Kada se oporavi od povrede ili imate bolove u nogama, radi koljena sklekovi su sigurno lakše.

Istina je, nastupajući sklekove s koljenima savijena neće vas spriječiti od postizanja koristi. Zdravstveni stručnjaci su mišljenja da dok god ti dovoljno ponavljanja, svaki push up tipa mogu dohvatiti koristi. Kao što je, u oba push up metode, trbušnih mišića moraju biti zategnuti i jači sa redovnim treninga. Identičan mišiće u gornji dio tijela, kao što su deltodia, grudne i triceps su uključeni u oba tipa sklekove. Dakle, to je više stvar preferencije i praktičnost nego krajnji efikasnost.

load...

Greške koje treba izbjegavati Kada Doing sklekove:

Treba izbjegavati sljedeće greške, kada vam sklekovi, da li je standard ili savijena koljena push up stil:

 • Ne stavljajte ruku izlaz jer može staviti naglasak na ramenu zglobove.
 • Ne stavljajte bum se visoka jer će vas sprečiti zatezanje trbušnih mišića dobro.
 • Suzdrže od popuštanja vaše mišiće kada radi sklekove. Nemojte držati glavu visi ni prenizak. Ovo stavlja naglasak na vratu.

Koljena sklekovi su jedna od mnogih lako vježbe koje možete izvoditi kod kuće bez vodstvom trenera stručnjaka. Provedite nekoliko minuta svakog jutra obavlja koljena sklekove iu roku od nekoliko tjedana ćete pomoći drugima naučiti umjetnost koljena sklekove!

Šta voliš redovni sklekove ili koljena sklekove? Dijeliti svoje mišljenje s nama u komentarima ispod teksta.

load...