Zdravlje i wellness

Zen joga - šta je to i koje su njegove prednosti?

Zen joga - šta je to i koje su njegove prednosti?

Hiljadu ometanja, uvijek planira ili razmišljanja o prošlosti. Kada si zapravo u ovom trenutku? Zen Yoga, drevni ozdravljenja prakse iz Japana, naglašava važnost borave u sadašnjosti i biti potpuno svesni toga.

I zašto ti to treba? Radite jer vam daje ogroman mir i miran. To će te držati sigurno i motivirani. Sve što vam treba su samo ovi ništa u životu postići, zar ne?

Zen Yoga je rezultat raznih wellness eksperimenata izuzetnim duhovni učitelji iz cijelog svijeta koji su se razvili u veliku samo-razvoju prakse. Hajde da pogledamo ovdje, hoćemo li?

load...

Ono što je Zen Yoga?

Kako Zen Yoga došlo do toga da je zanimljiva priča. Zen je izvedena iz sanskrita riječi, 'Dhyan.' Gautama Buda praktikuje i propagira 'Dhyan "ili meditacije. Kasnije, monah po imenu Bodhidharma je u Kinu gdje je postalo 'Chan.'

Zatim se širi u Japan i postao je poznat kao Zen Yoga. Termin je prvi skovao Zen majstor zove Masahiro Oki. Zen Yoga je u suštini praksa bez očekivanja.

Obučava da potpuno uronite u neku aktivnost bez davanja misao na rezultate, posljedice, ili nagrade. To se postiže naglaskom na fizičkim poravnanje, protok energije u tijelu, i svijest.

load...

Fizičke vježbe Zen Yoga pomoći da se otvori, deblokirati tijelo, i pripremiti ga za sjedenje meditaciju. To je nježan proces koji se bavi svijest o tijelu i njegovim senzacije.

Hajde da pogledamo Zen Yoga predstavlja sada.

Zen Yoga Poses

Jogom sa prazan um je Zen Yoga. Nemojte vježbati poze za dobro zdravlje i fleksibilnost. Izvršava ih zbog radi njih i ništa više. Sve dobro što dolazi s praksom će se ionako dogoditi.

  1. Baddha Konasana (Cobbler Pose)
  2. Ananda Balasana (Happy Baby Pose)
  3. Danurasana (Bow Pose)
  4. Purvottanasana (nagore Plank Pose)
  5. Utkatasana (Stolica Pose)
  6. Trikonasana (Triangle Pose)
  7. Ardha Chandrasana (Half Moon Pose)

1. Baddha Konasana (Cobbler Pose)

O pozi: Baddha Konasana ili Obućar Pose podsjeća na stav obućar na poslu. Također se čini kao leptir maše krilima. Baddha Konasana je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac. Da li je za 1 do 5 minuta.

Prednosti: Baddha Konasana stimulira srce i prostatu. Prostire se na kolena i ublažava anksioznost. Poze povećava fleksibilnost kukova i otvara donji dio leđa.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Baddha Konasana

2. Ananda Balasana (Happy Baby Pose)

O pozi: Ananda Balasana ili Happy Baby Pose izgleda kao položaj bebe na krevetu sa aktivnim udova. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Vježbajte poza u jutarnjim ili večernjim satima na prazan želudac. Držite ga za najmanje 30 sekundi.

Prednosti: Ananda Balasana otvara svoj unutarnji bedrima i proteže se vaše zadnje lože. To umiruje kičmu i smiruje mozak. Poze također povećava snagu svoje ruke.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Ananda Balasana

3. Danurasana (Bow Pose)

O pozi: danurasana ili Bow Poza podsjeća žičanog luk koji je spreman za cilj strelice. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Bave ovim moćan asana u ranim jutarnjim satima na prazan želudac. Držite ga za 15 do 30 sekundi.

Prednosti: danurasana aktivira sistem i drži vas podalje od letargije. To podmlađuje kičme i povećava njenu elastičnost. Poze jača ramena i leči gojaznost.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: danurasana

4. Purvottanasana (uzlazne Plank Pose)

O pozi: Purvottanasana ili uzlazni Plank Pose izgleda kao daska učinjeno u suprotnom smjeru. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Bave ovim asana ujutro na prazan želudac ili navečer nakon 4 - 6 sati jaz od posljednjeg obroka. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Purvottanasana oslobađa svoj um i sprema da preuzme nove izazove. To jača noge i proteže zglobove. Poze i ublažava umor i depresija.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Purvottanasana

5. Utkatasana (Stolica Pose)

O pozi: Utkatasana ili predsjedavajućeg Pose je asana gdje morate sjediti na imaginarnom stolici. To je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac ili navečer nakon pauze od 4 do 6 sati od vašeg obroka. Držite ga za 30 do 60 sekundi.

Prednosti: Utkatasana jača teladi i torzo, proteže grudi, i stimuliše trbušnih organa. Poze i tonira mišiće koljena i balansira tijelo.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Utkatasana

6. Trikonasana (Triangle Pose)

O pozi: Trikonasana ili Triangle Pose je asana koja liči na geometrijski trokut. 'Trikona "je sanskritu riječ koja znači trokut. Ovo pozi je nivo početnik Vinyasa joge asana. Praksi to ujutro na prazan želudac i čisti crijeva. Držite ga za najmanje 30 sekundi.

Prednosti: Trikonasana smanjuje krvni pritisak i leči probavne smetnje. Ona uklanja masnoće iz struka i bokova. Je asana povećava koncentraciju i poboljšava pokretljivost zglobova kuka.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Trikonasana

7. Ardha Chandrasana (Half Moon Pose)

O pozi: Ardha Chandrasana ili Half Moon Pose, kao što ime sugerira, je asana koja izgleda kao Half Moon. Poze je nivo početnik Hata joga asana. Praksi to ujutro na prazan želudac ili navečer nakon pauze od 4 do 6 sati od poslednjeg obroka. Držite pozu za 15 do 30 sekundi.

Prednosti: Ardha Chandrasana jača stražnjice i trbuha i proteže se vaše zadnje lože i teladi. Poze ublažava stres i poboljšava koordinaciju sposobnosti.

Znati više o pozu i svoju proceduru, kliknite ovdje: Ardha Chandrasana

Zen Meditacija

Nakon što ste redovno praktikuju ove Zen Yoga asane, vaše tijelo postaje spreman da sjedi i meditira udobno bez ikakvih fizičkih problema. Zen Meditacija je jedinstvena Zen Yoga i poznat je i kao Zazen.

Znati više o Zen Meditacija i svoju proceduru, kliknite ovdje: Zen Meditacija

Sada, da odgovori na neka uobičajena pitanja o Zen Yoga.

Expert odgovori za čitaoce 'pitanja

Je Zen Yoga religiozni?

No, Zen Yoga je duhovna praksa.

Mogu da probam Zen Yoga za prevazilaženje moje psiholoških problema?

Da, ali samo nakon savjetovanja sa svojim lekarom i osposobljavanje pod ovjerenu instruktora.

Zen Yoga, od starosti, bio je rješenje za bolji život. Provesti neko vrijeme bavljenja Zen svaki dan ide dug put u poboljšanju vaše ličnosti i života. Imate sad i ovo jedan život i mora pokušati da žive punim plućima. Zen Yoga je najbolji alat će vam pomoći s tim, tako da trenira ga.

load...